به گزارش خبرگزاری بسیج استان مرکزی؛ احساس تنهایی یک سیگنال هشدار بیولوژیکی است که به ما هشدار میدهد در برآورده کردن یک نیاز اساسی انسانی که نیاز به ارتباط اجتماعی است، دچار مشکل شدهایم. درست مانند احساس گرسنگی که به ما برای خوردن غذا انگیزه میدهد. به این ترتیب، تنهایی ما را به تقویت روابط اجتماعی سوق میدهد.
مشکل این است که مغز، انزوای درک شده را به عنوان تهدیدی برای بقا تفسیر میکند در نتیجه، زمانی که احساس تنهایی میکنید، مغز شما وارد حالت دفاعی میگردد، ضمیر ناخودآگاه شما نسبت به تشخیص دوستان از دشمنان بسیار هوشیار شده و باعث میشود تهدیدها را حتی در جایی که وجود ندارند، درک کند. به عنوان مثال، مغز ممکن است یک رفتار بیضرر (مثلاً دوستی که فراموش کرده تماس شما را پاسخ دهد) به عنوان یک حمله شخصی تفسیر کند.
اولین قدم مهم برای مقابله با تنهایی این است که این سیگنال هشدار بیولوژیکی را درک کنید و آگاهانه به راههایی که تنهایی ممکن است افکار شما را در مورد افراد دیگر تحریف کرده باشد آگاه شوید.
احساسات خود را انکار نکنید
وقتی گرسنه یا تشنه هستید، از این که گرسنگی خود را بپذیرید شرم ندارید، درست است؟ پس چرا باید در مورد احساس تنهایی خود شرم داشته باشید؟ به یاد داشته باشید که تنهایی صرفاً یک پاسخ بیولوژیکی به انزوای درک شده است. این نشانه به این معنی نیست که حتما شما مشکلی دارید.
سیگنال هشدار را از بین ببرید
سیگنال تنهایی “دکمه خاموش” ندارد، اما میتوانید به مغز خود کمک کنید تا خودش را دوباره تنظیم کند. در تمریناتی شرکت کنید که آرامش بدن را برمیانگیزد، مانند مدیتیشن ذهن آگاهی. در یک مطالعه، افرادی که 20 دقیقه در روز مدیتیشن را شروع کردند، تنها پس از 14 روز به میزان قابل توجهی احساس تنهایی کمتری داشتند.
اجتماعی شوید
افرادی که برای مدت طولانی احساس تنهایی کردهاند تمایل دارند از تعاملات اجتماعی کنارهگیری کنند و این باعث میشود فرصتهای ارزشمندی برای ارتباط اجتماعی از دست بدهند. این تمایل به عقب نشینی یکی دیگر از پیامدهای طبیعی آمادگی مغز برای دفاع از شما در برابر تهدیدات احتمالی است.
دفعه بعد که وسوسه کنارهگیری را احساس کردید، تسلیم نشوید. برای اجتماعی بودن تلاش بیشتری کنید، حتی اگر درونگرا باشید.
انتظار بهترینها را داشته باشید
پس از یک دوره تنهایی، مردم اغلب انتظارات منفی از برخوردهای اجتماعی دارند (از «این مکالمه ناخوشایند خواهد بود» تا «فکر میکنم از من متنفرند»).
هنگامی که وارد یک موقعیت اجتماعی میشوید، با خود بررسی کنید: آیا احساس اضطراب میکنید؟ آیا نگران این هستید که دیگران شما را طرد کنند؟ اگر چنین است، در نظر بگیرید که مغز شما ممکن است بیش از حد در حال واکنش نشان دادن است. به هر حال، بیشتر مردم – حتی غریبهها – خوش برخورد هستند و امکان ارتباط را دارند.
از تنهایی برای اصلاح افکار منفی خود استفاده کنید
اگر از زندگی اجتماعی خود خسته شدهاید، قبل از تعامل با دیگران، مدتی را در خلوت بگذرانید. گذراندن وقت با خودتان – بدون تلفن همراه – فرصتی برای اصلاح افکار منفیتان فراهم میکند که به تعاملات آینده کمک میکند تا راحتتر پیش بروند.
با غریبهها صحبت کنید
اگر شما هم مانند اکثر مردم هستید، فکر می کنید که صحبت کردن با غریبه ها ناخوشایند خواهد بود. با این حال، تحقیقات نشان می دهد که مکالمه با غریبه ها اغلب بسیار بهتر از آنچه انتظار می رود می باشد. در واقع، اکثر مردم پس از صحبت با کسی که به تازگی ملاقات کرده اند، احساس شادی و ارتباط بیشتری می کنند. بنابراین، سعی کنید با افرادی که در طول روز با آنها روبرو می شوید صحبت کنید.
مراقبه محبتآمیز را تمرین کنید
مراقبه محبت آمیز، تمرینی که نگرش مراقبتی را نسبت به خود و دیگران پرورش میدهد و میتواند احساس ارتباط اجتماعی شما را افزایش دهد.
داوطلب شوید
کار داوطلبانه راهی عالی برای تغییر تمرکز از خود به دیگران است. همچنین یک راه عالی برای ایجاد ارتباطات جدید است. در یک نظرسنجی اخیر از بیش از 10000 داوطلب، 68 درصد از پاسخ دهندگان گزارش کردند که در نتیجه کار داوطلبانه خود احساس انزوای کمتری میکنند.
با افکار خود احساس ارتباط ایجاد کنید
شما میتوانید فقط با افکار خود احساس ارتباط ایجاد کنید. آن را امتحان کنید: آخرین باری که با کسی رابطه قوی احساس کردید کی بود؟ چه چیزی باعث شد که با آنها احساس ارتباط داشته باشید؟ دقایقی را به فکر کردن در مورد این تجربه بگذرانید – از احساس با هم بودن لذت ببرید – و متوجه شوید که آیا این تمرین باعث میشود کمی بیشتر احساس ارتباط کنید.
مركزمشاوره آرامش