نماینده مردم بیجار در مجلس شورای اسلامی:

حضرت زینب (س) رهبر کاروان اربعین حسینی است

نماینده مردم بیجار در مجلس شورای اسلامی گفت: حضرت زینب (س) با مشاهده نزدیک حادثه کربلا و درک زیبایی آن عشق و دلدادگی حضرت اباعبدالله با پروردگار جهانیان، به درجه‌ای از ایمان و اخلاص رسید که برای رهبری کاروان روشنگری و مقاومت برگزیده شد و چه باشکوه و اقتدار، این وظیفه مهم را به پایان رساند.
کد خبر: ۹۶۲۲۳۵۳
|
۰۱ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۰

علیرضا زندیان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج از کردستان اظهار داشت: حضرت زینب (س) مؤثرترین نقش را در صیانت از نهضت امام حسین (ع) بر دوش داشتند و با افشای ماهیت اصلی دشمن در مجلسی که قرار بود نهضت حسینی را به فراموشی حافظه‌ها بسپارد، به‌گونه‌ای وارونه شد که آن جلسه به برائت از قاتلان عاشورا مبدل شد.

نماینده مردم بیجار در مجلس شورای اسلامی افزود: عاشورا بعد از واقعه بزرگ غدیر، از مهم‌ترین حوادث تاریخ اسلام در گمراهی مسلمان به شمار می‌رود، عاشورا آمد تا آن راه کج شده از غدیر را به‌درستی هدایت کند و توانست تأثیر شگرفی بر بیداری مسلمانان بجا گذارد، در تکمیل این هدایت که خون بهترین انسان‌های زمانه برای آن فدا شد، هنوز یک مرحله دیگری داشت که با نام حضرت زینب (س) در جایگاه یک زن انقلابی به انجام رسید.

وی با اشاره به اینکه شخصیت‌های تأثیرگذار در این حادثه بزرگ به‌نوبت میدان عمل را به دست گرفته و آنچه که وظیفه داشتند به ثمر نشاندند، توضیح داد: راز جاودانگی عاشورا آخر سر یک رهبر بزرگ نیاز داشت که هم از دامان مادری شجاع تربیت‌یافته بود و هم درس بزرگ‌مردی را در مکت امیرالمؤمنین علی (ع) یاد گرفته بود، بله یک زن در مقام فرزند شهید، مادر شهید و خواهر شهید، تنها می‌توانست آن رسالت بزرگ را به سرمنزل مقصود برساند.

وی گفت: حضرت زینب (س) فردی نه معصوم بلکه با شخصیتی که به لطف پروردگار نفس سرکش را تربیت کرد و آن‌چنان رسم زندگی را به جا آورد و مسائل روز را درک کرد که از او یک بانو با ویژگی و صفت‌های برجسته ساخت تا در دروانی که نامردان به میدان آمدند و عزیزترین انسان را به گودال قتلگاه بردند، از او یک جهادگر انقلابی معرفی کرد به عقیله بنی هاشم، عقیله به این معنا است که در میان خویشان گرامی و در میان اهل‌بیت خود عزیز و ارجمند است.

زندیان با اشاره به اینکه هر چه که داریم از سفره بابرکت اهل‌بیت (س) است، اظهار داشت: هنوز اسرار آن سفر ۴۰ شبانه روز بر ما روشن نشده است و شاید هیچگاه نتوانیم درک کنیم که در آن سفر تاریخی این بانوی بزرگوار از کربلا و اسارت مظلومانه و سپس در مجلس شام چه بلا‌ها که ندیدند.

وی مهم‌ترین و حساس‌ترین بخش زندگی زینب کبری (س) را بعد از واقعه عاشورا بیان داشت و گفت: باید بپذیرم که نقش‌آفرینی یک زن در جایگاه حضرت، تنها می‌توانست آن رسالت مهم و آینده‌ساز امروز را رهبری کند، در اوج آن همه بلا و مصیبت، در اوج غم و اندوه امام و عزیزانش، در کنار رنج سفر و مشکل‌های اسارت، سرپرستی بیماران و کودکان داغدار، زنان بی‌سرپرست، از توان یک مرد خارج بود و اینجاست که بانوان برای رسالت‌های بزرگ برگزیده شدند.

نماینده مردم بیجار در مجلس گفت: حضرت زینب (س) پس از شهادت امام‌زمانش به مقام هدایت، رهبری و مدیریت نهضت حسینی رسید و اگر ایشان با آن سخنانی کوبنده و افشاگرانه لرزه بر پیکره یزیدیان نمی‌انداخت، روایت عاشورا در گردوغبار غدیر گرفتار می‌شد و هیچ‌گاه انقلاب اسلامی پا نمی‌گرفت، چون الگوی درست در اختیار ما نبود.

وی ادامه داد: جامعه امروز ما که راه و روش زندگی خود را از فضای مجازی و بر اساس حالات روحی و روانی فعالان این حوزه آموزش می‌بینید، الگوی عالی، انسان‌ساز و بی‌نظیر چه برای دختران و بانوان و حتی مردان از سیره زندگی حضرت زینب (س) وجود دارد که بخشی به علت کم‌کاری فرهنگی دولت‌ها از گذشته تا امروز است و بخشی هم از بی‌توجهی خانواده‌ها نشئت‌گرفته است.

زندیان توضیح داد: الگوپذیری نامطلوب اثر‌های مخرب بر جامعه می‌گذارد و اگر به همین منوال پیش برویم، واقعه کربلا را اگر بتوانیم در زندگی امروزه برای خود و اعضای خانواده به یک الگو مناسب تربیتی، عمل کنیم به‌درستی در میابیم که وجود مادران، همسران و زن در بنیاد خانواده از چه جایگاه مهم، فرهنگ‌ساز و تربیت نسل انقلابی متعهد برخوردار است.

وی فرهنگ عاشورا غیرقابل‌انکار برشمرد و تأکید کرد: پس از گذشت زمان از واقعه عاشورا، برای تمامی تاریخ‌نگاران و جامعه‌شناسان مشخص شد که زن در جامعه اسلامی و در بنیان خانواده از چه عزمت پولادی برخوردار است و امروز بیشترین تهاجم فرهنگی علیه زنان در فضای مجازی به پا شده تا این اثرگذاری رنگ دیگری به خود گیرد.

نماینده مجلس اظهار کرد: حضرت زینب (س) در مراحل اسارت و کوچ اجباری، ذره‌ای از عبادت با خداوند و حتی نماز شب غفلت نکرد و در میدان عمل و جهاد، نشان داد که با آن روحیه لطیف و عارفانه، باصلابت و شجاعت تمام، نقشه شوم مردان شیطان‌صفت را با یک حرکت نقش‌برآب کرد و اجازه نداد، نهضت عاشورا و مکتب اباعبدالله (ع) در کربلا جا بماند.

وی به سیره رفتاری حضرت زینب (س) در اجتماع اشاره کرد و ادامه داد: آن بانوی عالی‌مقام حتی در دوران کودکی نیز به شجاعت، پاک‌دامنی، آگاهی به فقه، احکام دین، ارتباط باخدا و عبادت معروف بودند و تمام آنچه که در روز عاشورا و در اربعین حسینی به مظهر انسانیت نشان داد، برگرفته از الگوی رفتاری و تربیتی بود که از حضرت زهرا (س) دریافت کرده بود.

زندیان در ادامه اظهار کرد: جامعه متشکل از نقش‌پذیری زن و مرد است، شاید بسیاری بر این باور باشند که زنان در حاشیه هستند و بیشتر مسئولیت را مردان بر عهده دارند، این باور به‌واقع غلط است، یک مرد مؤثر در جامعه از نعمت همسری شجاع، دلیر، با درایت و هوشیار بهره‌مند است که چنین موفقیتی را توانسته به برکت وجود زن، کسب کند.

نماینده مردم بیجار در مجلس در پایان تأکید کرد: هرگاه بانوان در جامعه بدانند که از چه ظرفیت بالایی در روحیه بخشی به بنیاد خانواده و مردان زندگی خود دارند، آن زمان است که جامعه با مدیریت مردان بیشترین توجه و تمرکز را بر افزایش نقش‌پذیری زن در مدیریت بحران‌ها با حفظ کرامت و آزادگی محقق خواهد شد.

انتهای خبر/

ارسال نظرات
آخرین اخبار