خبرهای داغ:

امام جمعه شاهرود: سقط جنین عمدی نباید عادی‌انگاری شود

شاهرود_امام جمعه شاهرود گفت: سقط عمدی جنین به نظر تمامی علمای شیعه و سنی حکم قتل نفس دارد و حرام است.
کد خبر: ۹۶۲۴۴۵۳
|
۱۱ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۵

امام جمعه شاهرود: سقط جنین عمدی نباید عادی‌انگاری شودبه گزارش خبرگزاری بسیج، حجت‌الاسلام عباس امینی، امام جمعه شاهرود، در کارگاه تبیین ابعاد فقهی، حقوقی و امنیتی سقط جنین عمدی در سالن جلسات دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، با اشاره به ابعاد فقهی سقط عمدی جنین، اظهار کرد: سقط عمدی جنین به نظر تمامی علمای شیعه و سنی حکم قتل نفس دارد و حرام است.
وی افزود: قتل نفس به ناحق در آیات متعدد قرآن کریم و از زوایای مختلف نکوهش شده است.
رئیس شورای فرهنگ عمومی شاهرود با اشاره به اینکه کشتن انسان از نظر علمای اهل سنت و شیعه حرام است، بیان کرد: سقط جنین عمدی کفاره و دیه دارد؛ حتی اگر در روز‌های آغازین انعقاد نطفه باشد.
امینی با اشاره به اینکه مجازات فقهی شامل مادر، پزشک و مامای دخیل در این امر می‌شود، اظهار کرد: جنین حتی در روز نخست انعقاد نباید عمدی از بین برود و حکم قتل نفس دارد؛ مگر اینکه خطر قطعی برای سلامتی مادر در میان باشد.
وی با اشاره به اینکه دیه سقط جنین عمدی پنج مرحله دارد، افزود: مرحله نخست از روز اول انعقاد نطفه تا ۴۰ روز بعد آن که ۲۰ مثقال طلا دیه دارد تا مرحله پنجم که بعد از ۱۲۰ روز می‌شود، شامل یک‌هزار مثقال طلا معادل حدود ۱۶۰ میلیارد ریال به قیمت روز دیه تعیین شده است.
امام جمعه شاهرود با بیان اینکه دیه سقط جنین قصاص نیست، تصریح کرد: سقط جنین عمدی نباید عادی‌انگاری شود.
امینی اظهار کرد: درباره موانع و مشکلات اقتصادی خانواده‌ها در فرزندآوری باید اعتقاد به رزاقی پروردگار و نگاه توحیدی را رواج داد و تحقق این امر موجب کاهش آمار سقط جنین می‌شود.
مسؤول دفتر نمایندگی رهبر معظم انقلاب در دانشگاه علوم پزشکی شاهرود نیز در این نشست به ابعاد چندوجهی سقط جنین اشاره کرد و گفت: آگاهی مردم از دیدگاه دینی درباره سقط جنین توسط روحانیون به‌خوبی انجام نشده است.
حجت‌الاسلام ابراهیم باغشنی افزود: یک موضوع ضدارزش به‌مرور زمان به ارزش تبدیل شده است و در حال حاضر مهم‌ترین مسأله جمعیتی در کشور تلقی می‌شود.
وی تصریح کرد: با بازگرداندن این ارزش به جایگاه اصلی خود، مشکل تا حد زیادی رفع می‌شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود هم باارائهه آمار‌های جمعیتی شهرستان و بررسی شاخص‌های سقط عمدی و غیرعمدی گفت: بهترین و کوتاه‌ترین راه نجات کشور در بحران‌های جمعیتی جلوگیری از سقط جنین است.
مهدی میرزایی با بیان اینکه تغییر ذهنیت درباره سقط جنین ضروری است، عنوان کرد: مراقبان سلامت آموزش‌های غیرمستقیم را در دستور کار داشته باشند تا بتوان در طول زمان ذهنیت‌ها را تغییر داد.
وی با شاره به اینکه تغییر ذهنیت در آحاد مردم زمان‌بر ولی مؤثر است، اضافه کرد: آموزش مستقیم در راستای تغییر ذهنیت موجب پافشاری بیشتر می‌شود.
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان شاهرود هم در این کارگاه آموزشی گفت: ماده ۵۶ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت تمام مقررات مربوط به سقط جنین عمدی را تذکر داده است.
سیدحسن میرکمالی افزود: بر اساس این قانون سقط جنین ممنوع است و از جرائم عمومی محسوب می‌شود.
وی تصریح کرد: طبق این قانون در مورد سقط جنین عمدی مجازات مشخصی برای پزشک، پرستار، ماما، داروساز، پزشک خانگی، فراهم‌کننده وسایل سقط و همچنین راهنمایی کننده، در نظر گرفته شده است.
دادستان عمومی و انقلاب شاهرود ادامه داد: حبس، دیه و ابطال مجوز فعالیت از جمله مجازات‌های سطوح مختلف است که بسیاری از افراد از آن مطلع نیستند.
این کارگاه آموزشی با حضور پزشکان، ماماها، بهورزان و مراقبان سلامت برگزار شد.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار