به گزارش خبرگزاری بسیج مازندران، گفتگویی با تقی زاده "مسئول بسیج دانش آموزی سپاه کربلا" پیرامون دوره یاوران ولایت را می خوانید.
تقی زاده درخصوص نحوه ی گزینش دانش آموزان برای شرکت در دوره یاوران ولایت اینگونه می گوید: ما خواستیم بصورت علمی و دقیق تر فرماندهان واحد جدید ر انتخاب کنیم. پس نیاز بود که از منابع بیشتری در ابتدا استفاده کنیم تا با دانش آموزان بیش تری آشنا شویم. پس باید بجای یک منبع که مدیر مدرسه یا فرمانده ی حوزه بود از منابع مختلف پرسش می شد مثلا از معاون پرورشی، دبیر آمادگی دفاعی، معلم، فرمانده واحد قبلی، مربیان تربیتی طرح ها، مربی طرح امین، فرمانده پایگاه محلات و مسئولان انجمن اسلامی. ما با طراحی پرسش آنلاین از طیف های مختلفی که معمولا با بچه ها در ارتباط هستند و آن ها را میشناسند، سوال کردیم و با کنار هم گذاشتن اسامی مشترک به 10 اسم از هر مدرسه رسیدیم. حالا با کمک فرمانده حوزه های دانش آموزی شهرستان ها و ارزیاب ها (فرماندهان علوی و فاطمی) ، از بین این 10 نفره ها مصاحبه گرفتیم تا نهایتا با گزینش به 5 نفر شورای فرماندهی برای هر مدرسه برسیم.
وی با اشاره به ارزیابی و استعداد یابی و آموزش اعضای شورا و گزینش یک نفر به عنوان فرمانده در یاوران ولایت شهرستانی، اظهار کرد: دومین کار متفاوت امسال، برگزاری اردوی یک و نیم روزه در شهرستان بود تا از بین این 5 نفر در برنامه های اجرایی اردو با کمک مربیان و تست شخصیت و پرسش آنلاین ، شایستگی های دانش آموزان و استعداد آن ها در هر نقش مشخص شود. پس به مربیان و کادر اجرایی آموزش داده شد که از ابتدا تا انتهای اردو ، برای هر 5 نفر یک مربی اختصاص داده شود و در کمال صمیمیت ، نظارت و شناسایی انجام شود تا آخر اردو ، مربی بتواند برای هر دانش آموز، پرسلاینی پر کند که حاوی امتیازدهی به نظم، قاطعیت، رهبری، جمع گرایی، ساختار گرایی، احساس، پر جنب و جوش بودن، فن بیان، اعتماد به نفس، برونگرایی، قدرت تحلیل، هوش، منطق، خلاقیت، سخت کوشی، شجاعت مسئولیت پذیری، خوش اخلاقی و صبر دانش آموزان بود، تا از این امتیازات میزان شایستگی های دانش آموز در توان مدیریت و فرماندهی، قدرت بسیج کنندگی، تعاملات و ارتباطات، توان برنامه ریزی، توان اجرایی و اخلاق مداری مشخص شود. پس با امتیازدهی به شاخصه ها ، امتیاز شایستگی ها معلوم شد و با طراحی فرمولی که میزان شایستگی ها را در هر نقش و مسئولیت تعیین میکند ، امتیاز هر دانش آموز در هر نقش در مدرسه معلوم شد ، مثلا در نهایت امتیاز یک دانش آموز در نقش فرماندهی شده 5.34 و در نقش فرهنگی شد 4.32 ، نیروی انسانی شد 6.21 و فضای مجازی شد 3.23 و علمی پزوهشی شد 4.80 . پس پیشنهاد ما برای این دانش آموز در مدرسه ، نقش نیروی انسانی است که در این نقش امتیاز بیشتری کسب کرده. پس دانش آموزانی که امتیاز فرماندهی بیشتری گرفتند با مشورت با فرماندهان حوزه ها ، به عنوان فرمانده واحد به اردوی توانمند سازی یاوران ولایت استانی دعوت شدند.
این مسئول از برگزاری اردو در مجموعه ی اردوگاه آموزشی تفریحی بادله ساری خبر داد و افزود: مرحله ی آخر، اردوی یاوران ولایت استانی بود که در 3 روز با حضور اساتید برجسته استانی و کشوری و سردار مسلمی و با آیتم های مختلف برگزار شد. فرماندهان واحد در این مرحله با موضوعاتی مثل ضرورت کار تشکیلاتی، آشنایی با ماموریت های بسیج دانش آموزی، مساله یابی، مهارت حل مساله، مهارت های جذب و سازماندهی، تحلیل سیاسی و دشمن شناسی، طرح های محیا و متین، و بازی های تشکیلاتی آشنا شدند. یکی از ویژه برنامه های اردو، بازدید علمی از مجموعه ی کشتی سازی صدرا در مازندران بود که روایتی از پیشرفت علمی و صنعتی ایران برای دانش آموزان انجام شد. الحمدلله در کنار آموزش ها به امور معنوی هم پرداخته شد، برپایی نماز و هیات در کنار قبر شهید گمنام با روایتگری استاد جعفری و استاد رضاپور حال و هوای خیلی خوبی ایجاد کرد.
تقی زاده به حضور نیروهای ارزیاب در طی برگزاری این اردو اشاره کرد و بیان داشت: در کنار آموزش ها، نیروهای ارزیاب ما که از دانش آموزان علوی و فاطمی تشکیل شدند، مشغول ارزیابی دانش آموزان بودند تا هم دوباره شایستگی بچه ها برای فرمانده بودن سنجیده شود و هم از بینشان برای مجمع علویون و فاطمیون عضو جدید انتخاب و مصاحبه شود.