در نشست خبری مطرح شد؛

توسعه مکتب هنر رضوی در دستور کار مسئولان

توسعه مکتب هنر رضوی در دستور کار مسئولان
در   نشست انعقاد تفاهمنامه دائم همکاری و قرارداد یک ساله طرح‌های پژوهشی مکتب هنر رضوی تاکید شد که مبلغی با هدف توسعه مکتب رضوی از هر دو سمت تخصیص و یک کارگروه مشترک از نمایندگان موسسه هنر رضوی و دانشگاه هنر و یک نفر از بیرون تشکیل می‌شود.
کد خبر: ۹۶۲۹۴۹۹
|
۰۱ مهر ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۷

به گزارش خبرگزاری بسیج،  نشست انعقاد تفاهمنامه دائم همکاری و قرارداد یک ساله طرح‌های پژوهشی مکتب هنر رضوی به همت موسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی و دانشگاه هنر ایران با حضور رئیس دانشگاه هنر، معاون پژوهشی دانشگاه هنر ایران، معاون موسسه افرینش‌های هنری آستان قدس و نماینده آستان قدس در حوزه اجرایی و مدیر پروژه مکتب رضوی در دانشگاه هنر برگزار شد.

استادی نماینده استان قدس در حوزه اجرایی و مدیر پروژه مکتب رضوی ظهر درباره تقارن برنامه و یکم مهر ماه که روز آغاز فعالیت‌های آموزشی در دانشگاه‌ها است، گفت: تمدید تفاهمنامه همکاری دو مجموعه موضوع نشست است پیش از این تفاهمنامه‌ای سه ساله بین دو مجموعه انجام شده بود که بعد از زمان موردنظر و رضایت مجموعه‌ها مجدد تفاهمنامه همکاری دائم امضاء و همکاری‌ها استمرار یافت.

او اظهارداشت: علاوه بر این یک قرارداد پژوهشی به ارزش ۶ میلیارد تومان با محوریت پژوهش مکتب هنر رضوی هم امضاء شده بود.
استادی در تعریف مکتب هنر رضوی گفت: این مکتب به عنوان دال مرکزی موسسه آفرینش‌ها تعریف شده و به‌دنبال دستیابی به یک الگوی کلام است که به این پرسش پاسخ دهد که چطور می‌توانیم مفاهیم بلند رضوی را تبدیل به فرم کرده و در قالب فرآورده‌های هنری تعالیم را به جامعه ارائه کنیم.

حسنایی رئیس دانشگاه هنر نیز گفت: ما سه سال پیش دست به دامان حضرت رضا (ع) شدیم تا هنر رضوی را در دانشگاه هنر تعریف کنیم، چون محور‌های کار دشوار بود و چیزی که به‌دست آمد بالاتر از پیش بینی‌های ما بود. سال گذشته همایشی بین المللی برگزار و به مصوباتی در آستان قدس ختم شد که یکی از آنها این بود که دو سالانه همایش‌ها برپا شود.

وی با بیان اینکه به همین دلیل برای تفاهمنامه دانشگاه هنر و آستان قدس زمانی تعیین نشد، گفت: مجموعه مقالات، کتاب‌ها و فعالیت‌های پژوهشی و علمی گزارش آن اعلام می‌شود، اما امسال انتظار داریم که تمرکز ما روی موضوعات مکتب هنر رضوی بیشتر شود. همایش سال گذشته شروع خوبی داشت که خط پژوهشی را ازین طریق یافتیم. 

وی یادآور شد: مکتب هنر رضوی چیزی نیست که فقط دو سازمان با عنوان دانشگاه و موسسه آفرینش‌ها کار کنند، امسال قصد داریم سازمان‌های با حمایت دوستان کار کنیم و این قول را می‌دهیم که ما همیشه تحت عنوان مکتب هنر رضوی کار کنیم.

حکیمی مدیرعامل موسسه آفرینش‌های رضوی نیز با اشاره به اینکه بخش عمده فعالیت‌های استان با هنر تنیده شده و هنرمندان همیشه آثار هنری بی‌مانند خلق و به یادگار گذاشتند، گفت: هنر اینجا نه یک امر تزئینی بلکه واسطه انتقال مفاهیم به مخاطب جلوه می‌کند و موضوع زیارت با هنر، رنگ و فرم تنیده می‌بینید؛ معتقدم این مسیر باید ادامه یابد تا کشف رموز و رسیدن به یک چهارچوب و مدل را به زبان هنر داشته باشیم. این امر با همراهی اندیشمندان در حوزه پژوهش محقق می‌شود.

وی افزود: حتی هنر‌های نوظهور و نوپدید که اخیراً ایجاد شده هم مهم است و این ارتباط ما با فضای دانشگاهی و هنری را تنگاتنگ کرده است، در سه سال گذشته در ارتباط با دانشگاه هنر بار‌ها فعالیت کردیم و در عرصه پژوهش‌ها هم همکاری‌هایی شده، جلسات و اردو‌ها در فضای دانشگاهی و همین‌طور در مشهد و ارتباط فضای دانشجویی و هنر رضوی آنجا شکل گرفت. امیدوارم این مسیر هم به تولید نظریه و هم خلق اثار هنری برای حضور در زندگی مردم بیانجامد.

حجت‌الاسلام رنجبران، معاون پژوهشی دانشگاه هنر ایران نیز گفت: اهمیت اسلامی شدن دانشگاه‌ها و سند اسلامی شدن اینحا خیلی برای ما مهم بود که با تفاهمنامه ما ظرفیت پژوهش‌ها را تقاضامحور کردیم و پایان نامه‌هایی با موضوع هنر رضوی تعریف کردیم.

وی افزود: پس ما تلاش کردیم در حوزه محتوایی از ظرفیت‌‍‌های قرارداد نهایت بهره را ببریم و سال قبل منگره رضوی در مشهد برگزار و اساتید مشارکت و زمینه خوبی برای برپایی کار‌ها بود. چند کتاب در این زمینه در دستور کار قرار گرفت و تعدادی متشر شده است. گرنت‌های اساتید داوطلب در اختیارشان قرار گرفت و تعدادی از ان‌ها الان اماده انتشار است، کارگروه‌های علمی و پژوهشی و برپایی کرسی‌های علمی و پژوهشی داشتیم که چند تا در مشهد با موضوع مکتب رضوی برپا و طرح این مسیله در دانشگاه نیاز به طی مقدمات دارد که هم اساتید و هم دانشجویان داوطلب شدند.

استادی گفت: تقویت ادبیات نظری مکتب نظری، گفتمان هنر رضوی، توانمندسازی نیروی انسانی کارآمد، تربیت هنرمندان که به زبان روز کار می‌کنند و توانمندسازی دانشجویان هنر، برگزاری اردو‌های دانشجویی، حمایت از پایان نامه‌ها با موضوع هنر رضوی، نشست‌ها و کرسی‌ها و حمایت از ترجمه آثار و تاسیس نشریه علمی پژوهشی با حمایت وزارت علوم از جمله مفاد قرارداد جدید است.

وی افزود: مبلغی با هدف توسعه مکتب رضوی از هر دو سمت تخصیص و یک کارگروه مشترک از نمایندگان موسسه هنر رضوی و دانشگاه هنر و یک نفر از بیرون تشکیل می‌شود، فراخوان بزودی متتشر می‌شود و عناوین کلی پژوهش‌های مورد نیاز در قرارداد منتشر و در قالب فراخوان بزودی منتشر می‌شود.

استادی یادآور شد: هجده و نوزدهم مهر ماه یک نشست دو روزه با حضور اندیشمندان هنر اسلامی در مشهد با حضور پژوهشگران خواهیم داشت، مقالاتی آنجا ارائه و بیست نفر از اندیشمندان کشور ما حضور می‌یابند. نکته قابل توجه این است که در این نشست از سایت سه زبانه فارسی، انگلیسی و عربی رونمایی خواهیم کرد.

وی گفت: توجه به رویکرد بین الملل، در آستان قدس و موسسه وجود دارد و در طرح‌های پژوهشی حتما از چهره‌های بین المللی استفاده خواهیم کرد.

انتهای پیام//ح. ع

ارسال نظرات
آخرین اخبار