اجرای سرشماری عمومی کشاورزی در آذربایجان غربی
به گزارش خبرگزاری بسیج از آذربایجان غربی، حسین سپهری، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجان غربی امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که در ارومیه برگزار شد، گفت: سرشماری عمومی کشاورزی در راستای شمارش همه واحدهای کشاورزی شهری و روستایی همچنین ثبت خصوصیات هر یک به طور جداگانه اجرا میشود.
وی ادامه داد: از سرشماری عمومی کشاورزی اطلاعات گرانبهایی در زمینه خصوصیات پایهای ساختاری به دست میآید که برای سیاستگذاری، نظارت و ارزیابی بررسی دقیق این اطلاعات موردنیاز است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجان غربی اظهار کرد: اطلاعات حاصل از این سرشماری، نیازهای چارچوبی و آمار پایه ای مرکز آمار ایران، وزارت جهاد کشاورزی، سازمانهای متولی تنظیم بازار، برنامهریزان، پژوهشگران و ... را تامین میکند.
وی در ادامه سخنان خود سرشماری عمومی کشاورزی را دومین طرح آماری بزرگ کشور و مهمترین فعالیت آماری بخش کشاورزی دانست و گفت: ۱۹۹ آمارگیر اصلی، ۱۵ نفر آمارگیر تلفنی، ۶۳ نفر کارشناس مسئول و عوامل اجرایی اعم از مدیران اجرایی و پشتیبانی، مدیران جهاد کشاورزی و نیروهایی در سایر رده ها در این خصوص فعالیت خواهند کرد، با احتساب آمار سایر رده ها و رانندگان و حراست و سایر نیروها تعداد آمار عوامل اجرایی به بیش از ۶۴۰ نفر می رسد.
وی با بیان اینکه از نظر حجم کار، آذربایجان غربی رتبه هشتم را در برگزاری سرشماری کشاورزی بین استان های کشور داراست، گفت: 150 آیتم در پرسشنامه ها مطرح می شود، پرسشنامه ها برای همه نقاط کشور یکسان طراحی شده است.
سپهری با بیان اینکه از پاسخگویان مطمئن و قابل اعتماد آمار دریافت خواهد شد، گفت: تمامی کشاورزانی که دارای زمین کشاورزی بالای ۴۰۰متر و باغ بالای ۲۰۰ متر هستند، بهره بردار محسوب می شوند.
وی با بیان اینکه آذربایجان غربی از استانهای برتر کشور در بخش کشاورزی است و بیش از ۲۰۰هزار بهره بردار دارد، بیان کرد: این استان رتبه دهم کشوری را در این زمینه به خود اختصاص داده است و این سرشماری نقش مهمی در برنامه ریزی های پیشرو خواهد داشت.
این مسئول با اشاره به ضرورت تغییر الگوی کشت در حوزه کشاورزی آذربایجان غربی افزود: این موضوع نیازمند انجام کار فرهنگی است و برای این اقدام باید در کنار جامعه هدف باشیم..
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان غربی اضافه کرد: منبع در آمد یک کشاورز از زراعت و باغبانی است و ما باید زمینه و زیربنای آن را با همراهی خود کشاورزان فراهم کنیم و بستر و الزامات با دادن کود و بذر و ملزومات براساس شرایط مناطق ایجاد میشود.
سپهری بحران دریاچه ارومیه را یک معضل ملی دانست و ادامه داد: در سال های گذشته نظارت دقیقی در احیا و کمک به احیای دریاچه ارومیه انجام نشده است و به رغم اهمیت مدیریت بهینه مصرف آب شاهد گسترش چاههای غیرمجاز در بخش کشاورزی بودیم در حالی که اگر اطلاعات دقیق وجود داشت، میتوانستیم شاهد اقدامات و برنامه ریزی های گسترده ای در کمک به احیای دریاچه ارومیه باشیم.