خبرگزاری بسیج _ واژه «جنگ نرم» که بعد از فتنه ۸۸ وارد ادبیات سیاسی ایران شد، عبارتی است که این روزها بیش از هر زمان دیگری نامش را میشنویم. پیش از آن مفاهیمی مانند «عملیات روانی» یا «تهاجم فرهنگی» در سپهر ادبیات سیاسی کشور کاربرد داشت، اما از دهه ۹۰ به بعد با رشد سریع تکنولوژی، میدان و عرصه جنگ شکل پیچیدهای به خود گرفت و به یکباره تغییر کرد. اکنون جهان در برههای از تاریخ ایستاده که در جنگ فرهنگی، غرب شکست خورده و بستر خود را عوض کرده است و این همان نقطهای است که بسیجی باید بایستد. به بیان مقام معظم رهبری (مدظله العالی)
«در جنگ نرم دشمن به سراغ سنگرهای معنوی میآید که آنها را منهدم کند. به سراغ ایمانها، معرفتها، عزمها، پایهها و ارکان اساسی یک نظام و یک کشور، دشمن به سراغ اینها میآید که اینها را منهدم کند و نقاط قوت را در تبلیغات خود به نقاط ضعف تبدیل کند، فرصتهای یک نظام را به تهدید تبدیل کند. این کارهایى است که دارند میکنند؛ در این کار تجربه هم دارند، تلاش هم زیاد میکنند، ابزار فراوانى هم در اختیارشان هست. باید ابعاد دشمن و ابعاد دشمنى را بدانیم تا بتوانیم بر او فائق بیاییم. البته ما مدد الهى داریم، کمک غیبى داریم، بدون شک این را انسان دارد مشاهده میکند، اما ما مادامیکه هوشیارانه، آگاهانه در میدان نباشیم و تدبیر لازم را به کار نبریم، کمک الهى به سراغ ما نخواهد آمد».۱۳۸۸/۰۷/۰۲
در اینباره سردار غلامرضا سلیمانی تصریح کرد: «ما هماکنون در یک جنگ نرم بسیار پیچیده به سر میبریم و در کانون توجه نظام سلطه هستیم. دشمن تلاش دارد تا از طریق این جنگ نرم سبک زندگی در کشورهای اسلامی را تغییر دهد. بسیج از اساس یک نیروی متخصص جنگ نرم و یک تشکیلات مردمی است که در همهجا حضور دارد. بسیج سند راهبردی ۱۰سالهای مبتنی بر بیانیه گام دوم تهیه کرده است و ما بر مبنای این سند، تلاش برای تحقق ایران قوی را ادامه میدهیم.»
رئیس سازمان بسیج تأکید کرد: «آمریکا دیگر قدرت پیاده سازی راهبردهای خود را ندارد و اینها ناشی از این است که ایران توانسته در سطح جهانی تأثیرگذار باشد و در این مسیر بسیج بهعنوان یک قدرت نرم مؤثر بوده است. همچنین تشکیل یک شبکه مردمی در فضای مجازی توانسته تا حد زیادی در حوزه جنگ نرم تأثیرگذار باشد.»