پیشرفت چشمگیر ساماندهی اراضی در اردبیل؛ گامی بلند در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی

کد خبر: ۹۶۴۲۳۷۳
|
۲۲ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۲

پیشرفت چشمگیر ساماندهی اراضی در اردبیل؛ گامی بلند در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی

فرهاد ثنایی، مدیر امور اراضی استان اردبیل  ظهر امروز در جمع خبرنگاران از پیشرفت چشمگیر ساماندهی اراضی در این استان خبر داد و گفت:  در سه سال گذشته، ۹۶ درصد از اراضی استان اردبیل با مساحت ۶۷۰ هزار هکتار رفع تداخل شده و ۱۳۰ هزار هکتار از اراضی ملی استان اردبیل به چرخه کشاورزی بازگشته است.

وی با بیان اینکه این دستاورد بزرگ، نتیجه اجرای طرح‌های جامع ساماندهی اراضی و تلاش‌های شبانه‌روزی مسئولان و کارشناسان مربوطه است گفت: با رفع تداخلات اراضی، بسیاری از مشکلات و اختلافات ملکی برطرف شده و امنیت زمین برای کشاورزان فراهم شده است.

صدور سند تک‌برگی؛ گامی مهم در جهت شفافیت و امنیت زمین

ثنایی با بیان اینکه یکی از اقدامات مهم در این زمینه، صدور سند تک‌برگی برای اراضی است گفت: تاکنون ۴۵ درصد از اراضی استان اردبیل دارای سند تک‌برگی شده‌اند و پیش‌بینی می‌شود تا دو سال آینده تمامی اراضی استان سنددار شوند. 

وی افزود: صدور سند تک‌برگی، علاوه بر تعیین مالکیت دقیق، به افزایش ارزش افزوده زمین‌ها و توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی کمک شایانی خواهد کرد.

تسهیلات صدور سند تک‌برگی برای کشاورزان

مدیر امور اراضی استان اردبیل گفت: برای تسهیل در روند صدور سند تک‌برگی، تشکیل پرونده برای کشاورزان رایگان بوده و تنها هزینه ثبت سند بر عهده متقاضی است. همچنین، اراضی آبی تا سقف پنج هکتار و اراضی غیر آبی تا سقف ۱۵ هکتار برای یکبار آزادسازی شده و بهره‌برداری کشاورزی آن‌ها احراز می‌شود.

مقابله با تغییر کاربری اراضی کشاورزی

ثنایی در ادامه سخنان خود بر جلوگیری از تغییر کاربری اراضی درجه یک و دو تاکید کرد و گفت:  اراضی مورد نیاز برای طرح‌های مسکن ملی از طریق راه و شهرسازی و بنیاد مسکن تامین خواهد شد.

وی به نتایج این اقدامات اشاره کرد و گفت: افزایش بهره‌وری از اراضی کشاورزی، ایجاد امنیت زمین برای کشاورزان،کاهش اختلافات ملکی، رونق تولید کشاورزی و جلوگیری از تصرف اراضی ملی از نتایج درخشان طرح مقابله با تغییر کاربری اراضی کشاورزی است.

مدیر امور اراضی استان اردبیل در پایان سخنان خود به دستاوردهای حاصل شده در حوزه ساماندهی اراضی استان اردبیل اشاره کرد و گفت: اقدامات انجام گرفته نشان از عزم جدی مسئولان برای توسعه پایدار بخش کشاورزی و بهبود معیشت کشاورزان دارد بنابراین انتظار می‌رود با ادامه این روند، شاهد تحولات مثبت دیگری در بخش کشاورزی استان باشیم.

وی به زمین‌های دشت مغان نیز اشاره کرد و گفت: 22 هزار هکتار زمین از 72 هزار اراضی هکتار اراضی کشت و صنعت برای عشایر و روستائیان منطقه ازاد و به چرخه کشاورزی برگردانده شدند.

ثنایی به اراضی پایاب سد خداآفرین نیز اشاره کرد و گفت:  اراضی مد نظر واگذاری به مردم در این پروژه بصورت اجاره طویل المدت است با اولویت عشایر و بهره برداران عرفی و قانونی مد نظر است.

وی با بیان اینکه عدم تغییر کاربری اراضی درجه یک و درجه دو خط قرمز امور اراضی استان اردبیل است گفت: ما بطور جد با تغییر کاربری اراضی درجه یک و دو ممانعت می کنیم.

علینقی حیدریان معاون توسعه امور اراضی جهاد کشاورزی بعد از ظهر امروز در جمع خبرنگاران  به تشریح آخرین وضعیت ساماندهی اراضی کشور و طرح‌های جدید در این حوزه پرداخت و گفت: با الزامی شدن قانون رفع تداخلات و صدور اسناد رسمی تحول بزرگ در حوزه اراضی کشور ایجاد خواهد شد بطوریکه اراضی کشاورزی ساماندهی شده و مشکلات زمین کشاورزان نیز حل خواهد شد.

وی با اشاره به تاریخچه پیچیده مسائل اراضی کشور گفت: مسئله اراضی کشور از دهه‌ ۴۰ آغاز و بعد از انقلاب اسلامی در دهه ۶۰ وارد فاز جدیدی شده بطوریکه امروز بر اهمیت رفع تداخلات اراضی کشاورزی و ضرورت تدوین قوانین جامع در این حوزه افزوده است.

معاون ساماندهی سازمان امور اراضی کشور با اشاره به اینکه اختلافات ملکی ناشی از قانون اصلاحات اراضی، سال‌هاست آرامش و امنیت روانی بسیاری از روستاییان و کشاورزان را بر هم زده بود، از پیشرفت‌های قابل توجه در رفع این اختلافات خبر داد و افزود: با اجرای قانون رفع تداخل اراضی، علاوه بر تثبیت مالکیت و افزایش امنیت سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی، زمینه برای توسعه روستاها و ایجاد اشتغال پایدار فراهم شده است. همچنین، با کاهش اختلافات ملکی، آرامش و امنیت اجتماعی در مناطق روستایی افزایش یافته است.

حیدریان با بیان اینکه قانون الزام اسناد رسمی غیرمنقول در حال تدوین است، تصریح کرد: در حوزه زمین کشاورزی، قانون مربوط به تمام اسناد است و سند عادی دیگر پذیرفته نیست. مردم باید به این قانون اهتمام ورزند و آن را به خوبی درک کنند.

وی افزود: اصلاحات اراضی گذشته، به دلیل عدم تعیین تکلیف اختلافات مردم و دولت، مشکلات زیادی را ایجاد کرده بود. اما با تصویب قانون رفع تداخلات از سال ۱۴۰۰، شاهد پیشرفت قابل توجهی در حل این مشکلات بوده‌ایم.

معاون ساماندهی سازمان امور اراضی کشور بیان کرد: ما در حال حاضر بر قوانین اصلی رفع تداخل اراضی و الزام به ثبت رسمی اموال غیرمنقول متمرکز هستیم تا اراضی کشور را نظم‌دهی و مناسب‌سازی کنیم.

حیدریان با بیان اینکه مجموع اراضی کشاورزی در حال بهره‌برداری در ایران  ۱۷ میلیون هکتار است تصریح کرد: با اجرای این قانون رفع تداخلات ارضی، مالکیت بهره‌برداران حدود ۱۸ درصد از اراضی تحت بهره برداری کشاورزی تثبیت شده است.

وی همچنین از پیشرفت ۹۶ درصدی مراحل قانون رفع تداخلات در استان اردبیل خبر داد و تاکید کرد که با اجرای کامل این قانون، دعاوی مردم و دولت در حوزه زمین به طور کامل حل و فصل خواهد شد چراکه تمام معاملات با ذکر عنوان کاربری ثبت سامانه‌ای می‌شود.

حیدریان با اشاره به مشکلات موجود در دشت مغان، گفت: رفع تداخل  در زمین با یک قانون حل شدنی نیست چون برای دهه‌های اینده جوابگو نبوده و کارگشا نخواهد شد.

وی گفت: در این طرح حدود ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار هکتار زمین به مردم واگذار شده است در حالیکه قبل از آن مراجعه به دادگاه و تنظیم دادخواست مورد توجه بود.

حیدریان افزود: امروز با اجرای طرح‌های پلاک‌محور، مردم بدون هزینه به زمین‌های خود دسترسی پیدا کرده‌ و این امر باعث کاهش چشمگیر دعاوی و اختلافات شده است.

معاون توسعه امور اراضی جهاد کشاورزی، در پایان سخنان خود به موضوع تغییر کاربری اراضی پرداخت و گفت: با اجرای قانون حفظ کاربری اراضی، از تغییر کاربری غیرمجاز اراضی کشاورزی جلوگیری می‌شود. همچنین، با صدور سند سبز رنگ برای اراضی کشاورزی، مشخص می‌شود که این زمین‌ها صرفاً برای فعالیت‌های کشاورزی قابل استفاده هستند.

ارسال نظرات
آخرین اخبار