نباید کشور پایلوت اجرای برنامه های نهادهای بین المللی شود
قزوین_بسیج_ با توجه به قطعی برق در زمستان پیش رو به بهانه آلودگی محیط زیست و سلامت شهروندان توسط دولت و رسانه های وابسته خبرگزاری بسیج تحلیلی در این خصوص انجام داده و با نگاه منصفانه قضاوت را به مخاطب سپرده است.
آمریکا بزرگترین تولید کننده برق جهان بیشترین آلایندگی زیست محیطی را دارد. برابر آمار از ۱۰۰ کیلو سوخت فسیلی که برای تولید برق در جهان استفاده می شود ۲۶ کیلوگرم در آمریکا مصرف می شود و با ۶۴ درصد تولید برق فسیلی نقش عمده ای در آلایندگی هوا دارد موجب گرم شدن کره زمین شده و موجب جایگزینی برنامه تحول پذیر به انرژی های تجدیدپذیر کند.
آمریکا ۲۵ درصد از تولید برق خود را با سوخت زغال سنگ مدیریت می کند لذا در معاهده آب و هوایی پاریس که بسیاری از کشورها حضور داشتند جمهوری اسلامی با حضور محمد جواد ظریف و معصومه ابتکار عضو معاهده آب و هوایی پاریس شدند که در آن معاهده قواعدی برای کاهش گازهای گلخانه ای قرار دادند که برابر آن در مصرف سوخت صنایع و نیروگاه ها عمل می شد و پس از میزان سنجی احتمال جریمه سنگین و پرداخت غرامت برای کشورهای عضو وجود داشت.
ایالات متحده با روی کار آمدن ترامپ از معاهده آب و هوایی پاریس خارج شد اما دولت با رویکرد اصلاح طلبانه اصرار به اجرای معاهده به بهانه سلامتی مردم دارد. آمریکا، چین و کشورهای صنعتی بیشترین آلایندگی جهان را دارند و به تنهایی نیمی از سوخت های فسیلی را در صنایع و نیروگاه ها می سوزاندند تعهدی هم برای زیست بین الملل ندارند اما دولت مردان در حوزه اجرا و دیپلماسی در حالی خود را ملزم به رعایت قوانین معاهده پاریس می دانند که هزار برابر کمتر از آمریکا و چین تولید گازهای گلخانه ای می کند.
آلمان تا سال ۲۰۲۳ بیش از ۷۸ درصد برق خود را از مصرف سوخت های فسیلی به دست آورده و صنایع آلمان با آلایندگی بسیار هم چنان به کار خویش ادامه می دهد این در حالی است که ایران ۸۰ درصد تولید برق خویش را از سوخت فسیلی تامین می کند و با توجه به گستردگی صنایع مادر در آلمان سهم آلایندگی بسیار بدتر از مازوت در دنیا را دارد زیرا ذغال سنگ سهم عمده ای از سوخت های فسیلی را تشکیل می دهد.
توقف تولید برق در دولت اعتدال باعث کاهش ناترازی سهم ۲۰ هزار مگاواتی در طول سال شد. به جای داشتن برنامه افزایش تولید و توسعه زیر ساخت های کشور، افزایش ظرفیت نیروگاه های خورشیدی، دریایی، برقابی، بادی، هسته ای و زیستی نباید کشور را پایلوت اجرای برنامه های نهادهای بین المللی قرار دهیم که صد درصد منافع ابرقدرتها را تامین می کنند و بحرانهای درونی خویش را با دستور سازمانهای بین المللی به دیگر کشورها صادر تا هزینه بحرانهای آنها دیگر ملت ها بپردازند.
انتهای پیام/۱۰۰۲/