امام تمدنساز در دیار آفتاب/ بازخوانی سفر ۵ روزه رهبر معظم انقلاب به دیار امام(ره)+تصاویر
به گزارش خبرگزاری بسیج استان مرکزی؛ روزهای ۲۴ تا ۲۸ آبان ماه يادآور خاطرات و لحظههای شيرين و به يادماندنی و تداعیكننده جلوههای زيبايی از عشق و دلدادگی مردم مؤمن و انقلابی استان مرکزی به ولايت و رهبری است.
در چنین روزهایی از سال ۷۹ دیارآفتاب شاهد حضور امام تمدن ساز بود. روزهایی که حال و هوایی دیگر داشت، حال و هوایی که بوی ولایت همراه با حماسهسازی مردم بود، مردم ولایتمدار استان مرکزی در این روزها با استقبال گرمی که از ولی خود داشتند، ثابت کردن که این استان همواره وفادار به امام و راه ایشان است.
هرچند مقام معظم رهبری چندین بار هم به استان مرکزی سفر داشتهاند و به تعبیر خود ایشان در روزهای اعزام به جبهه در شهر اراک حضور یافتند ولی این حضور حماسهای دیگر برای مردم این استان داشت و ماندگار شد.
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در ۲۴ آبان ماه پس از ورود به شهر اراک و استقبال مردم، در جمع پرشور مردم اراک در ورزشگاه شهدای پنجم مرداد حضور یافتند و چقدر زیبا خدا را شکر کردند و چه متواضعانه از مردم به دلیل این حماسه سازی و استقبال تشکر و سپس سخنان مهمی را ایراد کردند.
حضرت آیتالله خامنهای در سخنان خود با تجلیل از سابقه تاریخی و فرهنگی شهر اراک و استان مرکزی که پرورش دهنده بسیاری از علما و شخصیتهای برجسته از جمله امام راحل است به تواناییهای سرشار انسانی و طبیعی کشور به ویژه نسل پرشور و مؤمن جوان اشاره کردند.
در همان ابتدا از سالهای دفاع مقدس و شهادت ۷۸ کارگر اراکی در بمباران روز پنجم مرداد سال ۶۸ یاد کردند و فرمودند: اگرچه امروز دیگر در دوران جنگ نیستیم ولی آن شور و هیجانی که برای دفاع از کشور در اراک بود حفظ شده و مردم نسبت به نظام اسلامی وفاداری خود را حفظ کردهاند.
ایشان در ادامه بیانات خود یادی از گذشته پر افتخار شهرهای این استان کردند و با ذکر نام بزرگانی چون حاج آقا محسن، آقا نورالدین و ملا فتحعلی سلطانآبادی فرمودند: «همه شهرهای مختلف این استان اینقدر عالم، ادیب، ملا، منشی، مردان بزرگ و شخصیتهای سیاسی داده که انسان در کمتر استانی این را مشاهده میکند» عین همین کلام را ایشان در دیدار با اعضای ستاد کنگره ملی نقش امام خمینی(ره) در دفاع مقدس و ۶۲۰۰ شهید به کار بردند که این نشان دهنده توجه ویژه ایشان به سابقه حماسی استان مرکزی دارد.
اما معظم له در جملاتی کلیدی به نقش امام خمینی(ره) پرداختند؛ ایشان امام را در رأس پرورش یافتگان استان برشمرده و در این خصوص فرمودند «استخوانبندی علمی امام(ره) در اراک به وجود آمد.» دست توانای اسلام در دوران معاصر، غیرت مجسم اسلام، فریاد مظلومیت مسلمانان در دورانهای مختلف و علت پیروزی ملت ایران در مقابل دشمنان؛ از دیگرتوصیفات آقا در وصف امام بزگوار بود.
البته با توجه به اینکه روزهای پایانی آبان ماه مصادف با هفته پر برکت بسیج است، ایشان به این تفکر و حیات طیبه هم اشاره میکنند و در این خصوص می فرمایند «من بسیج را یک سازمان نظامی نمیدانم. بسیج یعنی آحاد علاقمند دارای احساس مسئولیت و دارای ایمان.» و ایشان ادامه میدهند «آن کسی که مایل است بیش از یک میلیارد مسلمان دنیا قدرت عظیمی را تشکیل بدهند که بشریت را به سمت کمال هدایت کنند و خودشان در قله ی کمال قرار بگیرند؛ او بسیجی است» که البته این بیانات در اجتماع باشکوه جوانان است و گویا ایشان موضوع جوانگرایی را در همان جا کلید میزنند و در واقع ایشان ساخت تمدن اسلامی را از بسیجیان مطالبه میکنند.
حضرت آیتالله خامنهای لزوم توجه مسئولان به ویژه مسئولان فرهنگی و همچنین جوانان به حفظ روحیه و ایمان معنوی افتخارآفرین نسل جوان برای سازندگی کشور را خاطرنشان کردند و با اظهار نارضایتی از عملکرد برخی مسئولین فرهنگی کشور، جوانان را به همبستگی، آشنایی با مسائل کشور و جهان، پرهیز از برخی هیجانات مورد نظر دشمن و کسب آگاهیهای سیاسی توصیه فرمودند.
حضرت آیتالله خامنهای در بخش دیگری از سخنان خود به سابقه فرهنگی ارزشمند استان مرکزی در شهر اراک و شخصیتهای علمی و برجستهای که از این منطقه برخاسته و منشاء خدمات بزرگی بودهاند از جمله آیتالله حائری یزدی، مؤسس حوزه علمیه قم اشاره کردند و افزودند «شهر اراک مادر حوزه علمیه قم است و جاذبه این شهر، آیتالله حائری یزدی را از مرکز تحصیلات دینی در نجف و سامراء به اراک کشاند.»
بازدید ۳ ساعته از نمایشگاه توانمندیهای استانمرکزی در اراک
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در دومین روز از سفر به استان مرکزی، صبح روز ۲۵ آبان ماه سال ۷۹ از نمایشگاه توانمندیهای این استان به مدت سه ساعت بازدید کردند.
در این نمایشگاه بیش از۲۴۰ غرفه تولیدات متنوع صنعتی، معدنی، کشاورزی، دامی و غذایی استان مرکزی، به معرض نمایش گذاشته شده بود و حضرت آیتالله خامنهای از نزدیک با تواناییها و قابلیتهای مختلف این استان آشنا شدند.
سخنرانی ایشان در جمع نیروهای مسلح متفاوت از دیگر بیاناتشان در استان و با چاشنی خدمت به مردم بود، انتظار به حقی که از مسئولین مطالبه شد؛ «امروز هر کس میخواهد به این ملت و به این کشور خدمت بکند؛ باید ایمان را در دلها تقویت، امید را در دلها روشنتر و معرفت اسلامی و ایمانی را در ذهنها تقویت کند.»
همچنین ایشان خدمت به مردم را در جایی دیگر مطالبه کردند و آن هم در دیدار با نخبگان استان بود که ۲۶ آبان در اراک برگزار شد؛ امام خامنهای مدظله نخبگان را بزرگترین ثروتهای ملی دانسته و فرمودند «خدمت به کشور و ملت وظیفه سنگین نخبگان، حتی در شرایط نامساعد است. این وظیفهای است که سنگینیاش با تغییر شرایط کاهش پیدا نمیکند.»
شهرهای دیگر استان از جمله هزاوه، تفرش، خمین و ساوه نیز در این ایام، پر از خاطره حضور گرم ولایت است.
ایشان در بیانات خود در زادگاه بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی هشداری بزرگ را در خصوص تحریف و فراموشی معمارکبیر انقلاب میدهند که در این خصوص میفرمایند: «دشمن با انواع و اقسام شگردها، با نوشتن کتاب، مقاله، خاطره، جعل، تحریف و دروغ واضح میخواهد چهره و شخصیت امام(ره) را از آن موقعیت درخشانی که در نظر ملت ایران دارد پایین بیاورد» و این هشدار در خصوص امام در دیار خودشان باید خیلی قابل توجه باشد.
مهمترین مطلبی که ایشان در جمع مردم خمین بیان فرمودند همان مطلبی بود که در اجتماع بزرگ مردم اراک هم بر آن تاکید بسیار کرده بودند و فرمودند «تا آنجا که میتوانید وحدت و یکپارچگی را در میان خودتان حفظ کنید. نگذارید پندارها و گمانها بین آن کسانی را که دلهای متصل به اصول واحدی دارند از هم جدا کند. آن کسی که اسلام، امام، این راه، عزت ملت ایران، پیشرفت انقلاب اسلامی، آبادی روز به روز کشور و موفقیت جمهوری اسلامی را هدف و مقصد خود قرار داده است.»
در ادامه سفر، امام خامنهای (مدظله) از صبح تا عصر ۲۷ آبان، علاوه بر دیدار با مردم تفرش، آشتیان، فراهان و هزاوه، سه امامزادهی بزرگوار محمدعابد در مشهد میقان، سید محمد در تفرش و سلطان سید احمد در هزاوه را نیز زیارت کرده و به تشریح سلسله انساب و نیاکان خود از منطقه تفرش تا هزاوه، خامنه و مشهد پرداختند.
دیدار با مردم ساوه در ۲۸ آبان نیز حاوی یک پیام بسیار مهم بود که شاید بتوان گفت فلسفه سفر مقام معظم رهبری به استان را روشنتر میکرد. ایشان هشدار فراموشی تاریخی و فرهنگی ملتی را مساوی با تزلزل پایههای اصالت فرهنگ دانسته و به نکات مهم فرهنگی و هویتی ملت اشاره داشتند.
همچنین لزوم توسعه کشاورزی همراه با توسعه صنعتی، لزوم توسعه قانون محور کشاورزی و صنعت و نیز ارزشمند نبودن توسعه بدون عدالت، سه مقوله مهمی بودند که ایشان در ساوه مطرح کردند.
حضرت آیتالله خامنهای در دیدار جمعی از خانوادههای شهدا و ایثارگران و همچنین تعدادی از کارگران شهرستان ساوه، خانوادههای شهدا، جانبازان، آزادگان و ایثارگران را بهترین سرمایههای کشور برشمردند و تأکید کردند: «در هر برنامهای، سرلوحه فکر، اندیشه و دستورالعمل اجرا و برنامهریزی دولت، مجلس، دستگاه قضایی و همه مسؤولان باید گرامیداشت این سرمایههای عظیم باشد.»
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به ایثار و فداکاری رزمندگان اسلام در دوران دفاع مقدس افزودند: «مخلصترین، هوشمندترین و بهترین عناصر نسل جوان کشور، آن جوانانی هستند که به هنگام نیاز کشور به فداکاری، در خط مقدم ایثارگری قرار گرفتند.»
البته به توجه به اینکه استان مرکزی یک استان کارگری است ایشان دیدار با جمعیت کارگری را از یاد نبردند و در کنار برنامههایی که داشتند دیدار با این قشر زحمتکش را فراموش نکردند؛ ایشان در بخشی از سخنان خود با قدردانی از زحمات کارگران در عرصه کار و تلاش، آنان را به کسب مهارتهای لازم و آگاهی در کار، وجدان کاری بیش از پیش و انجام درست کارها توصیه فرمودند.
حضرت آیتالله خامنهای همچنین در این روز با حضور در مرقد حضرت اشموئیل یکی از پیامبران الهی، که در نزدیکی ساوه قرار دارد، مرقد مطهر این پیامبر را که از نوادگان حضرت ابراهیم (ع) است، زیارت کردند.
خاطرنشان میشود، رهبر معظم انقلاب اسلامی در پایان سفر پنج روزه خود به استان مرکزی شامگاه ۲۸ آبان ۷۹ به تهران بازگشتند.
انتهای پیام/