توفیق زارعی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج از کردستان، اظهار داشت: با گزارش یکی از همشهریان دوستدار محیطزیست مبنی بر صدمه دیدن یک قلاده گرگ در جاده قروه – سریش آباد، بلافاصله یگان حفاظت از محیطزیست شهرستان قروه به محل اعزام شد.
رئیس اداره حفاظت از محیطزیست قروه گفت: با بررسی علائم هوشیاری و معاینات اولیه، گرگ خاکستری آسیبدیده با رعایت تمهیدات ایمنی، به اداره دامپزشکی قروه انتقال داده شد.
وی افزود: این قلاده گرگ پس از بررسی بالینی و معاینه توسط رئیس اداره دامپزشکی جهت تیمار و درمان به درمانگاه دامپزشکی ارجاع داده شد. ولی متأسفانه بر اثر شدت جراحات وارده تلف شد.
زارعی با اشاره به اینکه باتوجهبه شروع فصل سرما و کمبود مواد غذائی در بیشتر اوقات حیوانات وحشی در حاشیه شهرها و جادهها تردد میکنند گفت: مردم عزیز باید در فصول سرد سال بیشتر به حیوانات وحشی توجه داشته باشند.
وی ادامه داد: متأسفانه در شهرستان قروه محلی برای تیمار و درمان حیوانات وحشی وجود ندارد و بیشتر حیوانات وحشی آسیبدیده، به دلیل نبود امکانات مناسب از بین میروند.
زارعی با تأکید بر اینکه تصادف جادهای یکی از مهمترین عوامل ازبینرفتن گونههای جانوری رأس هرم است گفت: از تمامی آحاد مردم تقاضا داریم که لطفاً مراقب حیوانات وحشی عبوری از جادهها باشند.
وی تصریح کرد: گرگ خاکستری با نام علمی Canis lupus بزرگترین سگ سان وحشی ایران است، زندگی کاملاً اجتماعی دارد و نقش بسزایی در کنترل جمعیت پستانداران، جوندگان و امثالهم را ایفا میکند و در بعضی موارد باعث احیای زیستگاه میشود.
زارعی گفت: این گرگهای خاکستری ارزشمند به دلیل عدم مدیریت صحیح پسماند بهوفور در جایگاههای زباله با سگهای ولگرد دیده میشوند.
وی افزود: همین امر با جفتگیری میان سگهای ولگرد گرگ خاکستری باعث بهوجودآمدن گونههای هیبرید مثل گرگاسم شده که بسیار خطرناکتر و مهاجمتر برای انسان هستند.
زارعی بیان داشت: در نهایت، جفتگیری میان سگهای ولگرد و گرگ خاکستری سبب ازبینرفتن غنای ژنتیکی این سگ سان بسیار باارزش میشود و چرخه غذایی و زیستگاه را به مخاطره میاندازد.
وی در پایان تأکید کرد: خواهشی که از مردم عزیز داریم این است که اکیداً از غذادادن به سگهای ولگرد اجتناب کنند چرا که تکثیر بیرویه این سگها زیستگاه را با خطرات جدی مواجه میکند.
انتهای خبر/