خانچی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان در نشست تخصصی سیستم اطلاعات مکانی، تعارض سامانهها و تداخل کارکرد آنها را یکی از چالشهای توسعه زیرساختهای مبتنی بر GIS دانست.
وی اظهار داشت: آنچه به نظر میرسد با توسعه نامتوازن استفاده از فناوری GIS در حال وقوع است، تولید سامانهها و ساختارهای موازی و ناهماهنگ در حوزه GIS میباشد. به بیان دیگر، چنانچه در توسعه زیرساختهای مبتنی بر GIS، توجه لازم صورت نپذیرد، ما شاهد تولد نسل جدیدی از مشکلات در اثر تعارض سامانهها و تداخل کارکرد آنها خواهیم بود.
وی در ادامه به اهداف و کارکرد GIS اشاره کرد و افزود: توجه به کارکرد GIS به عنوان حلقه اتصال کلیه خدمات و سرویسهایی که مبنای مکانی دارند، نشان میدهد که در زمینه یکپارچهسازی سیستمها و ایجاد معماری متمرکز سیستمهای اطلاعات مکانی ملی، منطقهای و شهری که حاصل آن مدیریت یکپارچه شهری، روستایی، منطقهای و ملی خواهد بود، حرکتهای جدی انجام نگرفته است.
این مقام مسئول ادامه داد: چنانچه ما نتوانیم از جزیرههای خود ساخته ذهنی خود خارج شویم، دسترسی به موفقیت بسیار دشوار خواهد بود و GIS فرصت طلایی ما برای هماهنگ شدن و منسجم عمل کردن است.
البته شرط آن، پذیرش اشتراکگذاری منابع و دادهها و عبور از محدودیتهای کاذب و چارچوبهای ذهنی غیرسازنده و ایجاد بستری مناسب برای ارائه خدمات و سرویس مطلوب به مردم است؛ و این مهم حاصل نخواهد شد، الا با همافزایی و همگرایی در جهت استفاده بهینه از فناوریهای نوین برای بهبود شرایط زندگی مردم.
وی در پایان با تأکید بر نقش و اهمیت GIS در مدیریت اشاره کرد و افزود: GIS زمانی در جایگاه اصلی خود قرار خواهد گرفت و اثر بهینه خود را خواهد داشت که ما بتوانیم با استفاده از آن، یک ساختار هماهنگ و منسجم ایجاد نمائیم که در آن کلیه دستگاههای حاکمیتی، زیربنایی، خدماتی و نظارتی از یک سو و مردم به عنوان ذینفعان کلیدی، از سوی دیگر، نقش متناسب خود را ایفا نمایند.