ورود بیش از ۵۳ هزار پرونده به دادگاههای شهرستان همدان/آغاز به کار محاکم صلح از ۱۱ مهرماه
به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، علی نوروزی در نشست خبری با اصحاب رسانه که در سالن جلسات شهید خوش لفظ دادگستری کل استان همدان برگزار شد، اظهار کرد: نظام قضایی ما به خاطر توسعه و رواج سند عادی صدمات زیادی وارد شده و مشکلات زیادی را برای محاکم ایجاد کرده است.
وی با بیان اینکه ما در مراجع قضایی به سند عادی اعتبار دادیم و در معاملات مربوط به اموال غیرمنقول آن را پذیرفتیم، افزود: باید اعتبار اسناد عادی را کاهش دهیم و در قانون ششم توسعه به این نکته مهم توصیه شد که اسناد عادی اعتبارشان پایین بیاید و در تیرماه امسال این قانون اجرایی و لازم الاجرا شد.
رئیس کل دادگاههای عمومی و انقلاب شهرستان همدان گفت: در سند عادی به دلیل اینکه ضابطه مشخصی وجود ندارد مشکلاتی ایجاد میکند، مردم در مقام معترض ثالث این سند را ابطال میکردند ولی به دلیل اعتباری که به سند داده بودند میتوانستیم این سند را ابطال کنیم و یا در سند عادی جعل اتفاق میافتاد و محاکم تا مدتی مشغول رسیدگی به پرونده عادی بودند و یا براساس سند عادی جرایم زیادی به وجود میآمد، که این موارد باعث شد قانونگذار سند عادی را به سند رسمی ارتقا دهد که امنیت نیز دارد و جلوگیری از این موضوع میتواند موجب پیشگیری از وقوع این جرم باشد.
وی با اشاره به اینکه ورودی پرونده به شهرستان از ابتدای سال ۵۳ هزار و ۹۷۹ فقره پرونده تاکنون بوده و تعداد خروجی پروندهها ۵۵ هزار و ۷۰۵ فقره پرونده است، عنوان کرد: یک کمیته رسیدگی به پروندههای معوق و دیگری مربوط به پروندههای کثیرالشاکی است که حوزههای کیفری و حقوقی را نیز شامل میشود، همچنین از ابتدای تیرماه تاکنون پروندههای معوق و مسن در شهرستان همدان یک هزار و ۶۲۰ فقره بوده که از مردادماه تاکنون نزدیک به ۶۴۰ فقره پرونده نیز مختومه شده است.
رئیس کل دادگاههای عمومی و انقلاب شهرستان همدان گفت: ملاقاتهای عمومی ما هر هفته دوشنبهها برگزار میشود و همچنین در راستای سند تحول قضایی ملاقات چهره به چهره و میز خدمت در نمازجمعه و دوشنبهها در مساجد برگزار میشود.
نوروزی بیان کرد: محاکم صلح از ۱۱ مهر ماه فعالیت خود را آغاز کردند، در شهرستان همدان ۱۴ دادگاه صلح داریم، شعب کیفری و حقوقی است که از هم تفکیک شده و در قانون هفتم توسعه برخی از محاکم از دادگستری خارج میشوند و به ثبت اسناد میروند و در آنجا رسیدگی میشود.
وی با بیان اینکه نزدیک به ۲هزار فقره پرونده از دادسرای مرکز استان به محاکم صلح انتقال یافت، گفت: ورودی هر شعبه از محاکم صلح به صورت میانگین ۴۲۰ الی ۴۳۰ فقره پرونده است که در ماههای آینده نیز کمتر خواهد شد.
رئیس کل دادگاههای عمومی و انقلاب شهرستان همدان با اشاره به بحث جرایم خشن در همدان و اینکه دو جرم اول استان توهین و ضرب و جرح عمدی و سرقت است، ابراز کرد: در محاکم، دادگاهها را اختصاصی کردیم، دادگاه کودکان، سرقت، مالیاتی ایثارگران و... شعبات مخصوص به خود دارند که هر پرونده به شعبه خاص خود ارجاع مییابد.
وی عنوان کرد: بازدید از زندان و کانون اصلا ح و تربیت نیز در برنامه داریم، نیز الکترونیکی شدن محاکم و پروندهها، دادرسیهای الکترونیکی و برخط در استان افزایش یافت و در دادرسی برخط افراد میتواند وارد شوند و دادرسی در حال انجام شدن را ببینند، نیز روزانه حداقل سه مورد دادرسی الکترونیکی انجام میشود.
نوروزی گفت: در بحث جرایم سبکتر از نهادهای ارفاقی همچون دستبند و پابند الکترونیک استفاده میشود، به هیچ وجه پروندههای سرقت در کمیسیون عفو مطرح نمیشود و در راستای الکترونیکی شدن قوه قضاییه سامانه تناد را راهاندازی و در آن سامانه به آرای همکاران قضایی نمره داده میشود، همچنین طرح شمیم رضوی با هیئتهای صلح تعیین شدند، ابتدا افراد به هیئتهای صلح ارجاع داده میشوند که برکات خوبی داشت.
انتهای پیام/