خبرهای داغ:

تقاضای پژوهش در کرمانشاه کمتر از نیازهای واقعی است

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه رازی در خصوص نقش پژوهش در توسعه پایدار استان بر ضرورت تعامل مدیران و دانشگاه‌ها تأکید کرد، گفت: تقاضای پژوهش کمتر از نیازهای واقعی است، پژوهش‌ها باید نیاز محور و کاربردی باشند.
کد خبر: ۹۶۵۳۶۶۰
|
۲۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۵
کیانوش چقامیرزا، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه رازی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج در کرمانشاه در خصوص نقش پژوهش متناسب با نیازها در راستای توسعه استان، اظهار کرد: در خصوص اینکه آیا پژوهش در استان به ویژه دانشگاه‌ها و پژوهشکده‌های منطقه، توانسته‌اند مسائل استان را به طور موثر مورد توجه قرار دهند، باید این موضوع را از چند جنبه بررسی کنیم.وی ادامه داد: فقط مسئله دانشگاه‌ها و پژوهشکده‌ها نیستند، بلکه ما باید به نیازها نگاه کنیم. تقاضا در حوزه پژوهش کم است، ولی نیازها بسیار زیاد هستند. باید ببینیم مشکلات، کمبودها و اشکالات ما کجا هستند، آن‌ها را بررسی کنیم و مسئله‌شناسی کنیم. معاون پژوهش و فناوری دانشگاه رازی تصریح کرد: مسئله‌شناسی نیازمند دانش است، نه تنها در دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها، بلکه در سطح مدیران و صنایع، چه در بخش دولتی و چه خصوصی، باید اهمیت کارهای دانش‌بنیان و علمی را بدانیم و بتوانیم مسائل را برنامه‌ریزی کرده و حل کنیم. وی خاطرنشان کرد: ما ابتدای راه هستیم؛ تولید علم داریم، ولی هنوز در تبدیل این علم به فناوری و ثروت مشکل داریم.

نیازهای پژوهشی کرمانشاه باید شناسایی شود

چقامیرزا خاطرنشان کرد: از سال 2 هزار به بعد پیشرفت قابل توجهی در تولید علم داشتیم، اما در فناوری ابتدای راه هستیم. ما هنوز نتوانسته‌ایم به صورت مؤثر از ظرفیت علمی در جهت توسعه منطقه‌ای بهره‌برداری کنیم. وی افزود: این تعامل باید با مدیران استان برقرار شود تا نیازهای واقعی استان در پروژه‌های پژوهشی پاسخ داده شود. معاون پژوهش و فناوری دانشگاه رازی تصریح کرد: اگر این تعامل وجود داشته باشد، قطعاً می‌توانیم به توسعه پایدار استان کمک کنیم. در این مسیر، دانشگاه‌ها باید به عنوان موتور محرک توسعه، نه تنها به تولید علم بپردازند بلکه به مسئله‌محوری و حل مشکلات استان از طریق تحقیقات و پژوهش‌های کاربردی توجه ویژه‌ای داشته باشند.
ارسال نظرات
آخرین اخبار