تأکید بر توجه به مسائل فرهنگی عشایر در مجمع اندیشهورز عشایر
مسئول سازمان بسیج عشایری کشور در مجمع اندیشهورز عشایر بر توجه به مسائل فرهنگی عشایر از سوی دستگاههای مسئول تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان بسیج عشایری کشور، مجمع اندیشه ورز عشایر، باحضور رئیس سازمان امور عشایر ایران، مسئول سازمان بسیج عشایری کشور و نمایندگان فرهنگی ایلات و طوایف مختلف عشایری کشور در سالن شهید سلیمانی سازمان بسیج عشایری کشور برگزار شد. در این نشست، نیازها و درخواستهای جامعه عشایری در حوزه فرهنگی تبیین و مورد گفتوگو و تبادل نظر قرار گرفت.
مسئول سازمان بسیج عشایری کشور در این مجمع در سخنانی بر اهمیت توجه به مسائل فرهنگی جانعه عشایری از سوی دستگاههای مسئول تأکید کرد.
سیدهادی صالحی گفت: جامعه عشایری دارای ساختاری است که نباید این ساختار را به هم بریزیم و همه باید تلاش کنیم مسائل و مشکلات عشایر را برطرف و ظرفیتهای بالقوه آنان را به بالفعل تبدیل کنیم.
وی افزود: در مجمع اندیشهورز عشایر، بر اساس یک تقسیم کار، ۱۵۰ تا ۲۰۰ نفر از عشایر ایلات و طوایف مختلف در ۱۰ کارگروه از جمله کارگروه زن و خانواده، کارگروه تولید، اقتصاد و اشتغال، کارگروه آموزش و تعلیم و تربیت، کارگروه بهداشت و سلامت، کارگروه دفاعی و امنیتی، کارگروه بازیهای بومی و محلی و کارگروه گردشگری ساماندهی میشوند.
صالحی ادامه داد: همچنین بنا داریم سال آینده چهار برنامه ورزشی و فرهنگی در چهار منطقه از کشور برای عشایر برگزاری کنیم.
وی با اشاره به اسلحههایی که در اختیار عشایر است، گفت: باید از این ظرفیت در دفاع از کشور و نظام استفاده کنیم.
مسئول سازمان بسیج عشایری کشور بیان داشت: باید با کمک دولت، مجلس و دستگاههای حاکمیتی برای جامعه عشایری کار و از آنان حمایت کنیم.
وی با اشاره به اینکه با تغییر نام آموزش و پرورش عشایر و شورای عالی عشایر، جامعه عشایری به حاشیه رفتهاند، تأکید کرد: همانطور که برای جامعه شهری و روستایی به یک سازمان برنامهریز نیاز داریم، برای جامعه عشایری نیز نیاز به سازمان امور عشایر داریم.
لزوم احیای فرهنگ اصیل عشایر
سردار مهدی جمشیدی نیز با بیان اینکه به بخشی از فرهنگ جامعه عشایری خدشه وارد شده، بیان کرد: باید فرهنگ عشایر که یک فرهنگ اصیل و حقیقی ایرانی است را احیا کنیم.
وی با اشاره به اینکه لازمه این کار داشتن زیرساختهای مناسب است، گفت: جامعه عشایری باید در شورای تأمین استانها و کارگروههای فرهنگی عضویت و حضور داشته باشند.
مسئول سابق سازمان بسیج عشایری کشور، اظهار داشت: جامعه عشایری یک جامعه کامل است که مسائل اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، تعاون و دفاع و امنیت در آن متجلی است و خودشان میتوانند اداره کننده جامعه باشند.
عکاس؛ حمزه اصغری