به گزارش خبرگزاری بسیج ایلام به نقل از ایلام بیدار، «یاسم خانمحمدیان» مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام اظهار کرد: مهمترین هدف طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت موضوع زراعت چوب است که بایستی ۵۰ درصد این برنامه احیایی توسط مردم، به کاشت نهال برای زراعت چوب اختصاص یابد.
وی افزود: طی ۲ سال گذشته بیش از یک هزار و ۷۰۰ هکتار زراعت چوب در استان ایلام به ویژه در شهرستانهای گرمسیری مهران و دهلران کاشت شده که نهال آنها از نهالستانهای موجود در داخل استان تأمین میشود.
خانمحمدیان با اشاره به طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت به عنوان یکی از طرحهای مهم در راستای جنگلکاری، ادامه داد: این طرح در اواخر سال ۱۴۰۱ برنامهریزی و از سال ۱۴۰۲ به استانها برای اجرا ابلاغ شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام در ادامه با اشاره به اینکه این طرح از سال ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۵ اجرایی می شود، بیان کرد: بر اساس این طرح باید در مدت زمان چهار سال، یک میلیارد درخت در سراسر استانهای کشور غرس شود.
وی با اشاره به تعهدات در نظر گرفته شده برای استانهای مختلف کشور توسط سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، یادآور شد: استان ایلام با توجه به ظرفیتهای خود باید در مدت چهار سال ۲۴ میلیون اصله نهال بومی و سازگار با آب و هوای استان تولید و غرس کند.
فعالیت ۱۱ نهالستان در ایلام
خانمحمدیان در ادامه با اشاره به وجود ۱۱ نهالستان در استان ایلام، تصریح کرد: از این تعداد ۹ نهالستان سردسیری و ۲ نهالستان گرمسیری در شهرستان مهران و دهلران قرار دارد.
وی اضافه کرد: در سال اول ۶ میلیون نهال از این نهالستانها تولید شده و امسال (در سال دوم طرح ) تاکنون سه میلیون و ۵۰۰ هزار نهال تولید شده و هدف نهایی نیز تولید ۶ میلیون نهال تا پایان سال جاری است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام به اهداف مختلف طرح کاشت یک میلیارد درخت اشاره کرد و گفت: یکی از اهداف مهم این طرح، بحث احیای جنگلهای مخروبه و رو به زوال است تا با جنگلکاری در این نقاط آسیب دیده، این اراضی جنگلی دوباره احیا و بازسازی شوند.
خانمحمدیان افزود: در تمام شهرستانهای استان حتی مناطق گرمسیری اراضی جنگل طبیعی وجود دارد اما در سالهای اخیر برخی اراضی جنگلی استان دچار آفاتی از جمله گیاه نیمه انگلی لورانتوس(به زبان محلی مُخور) شدهاند.
۶ درصد از جنگلهای ایلام دچار آفت لورانتوس شده است
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام در ادامه با اشاره به اثرات مُخرب این آفت برای درختان، گفت: در دراز مدت این آفات باعث خشکیدگی کامل درخت میشود و طبق آمار و بررسیها، حدوداً ۶ درصد جنگلهای استان از جمله جنگلهای محدوده شهرستانهای شمالی استان دچار آفت لورانتوس شده است.
وی با اشاره به تشخیص این مکانهای آسیبدیده و درخواست اعتبار در راستای مبارزه با این گیاهانی انگلی، گفت: با تزریق اعتبار به استان با آغاز سال جدید عملیاتهایی در راستای مبارزه با این آفت انجام خواهد شد.
از گستره ۲ میلیون هکتاری استان ایلام یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار آن را اراضی طبیعی تشکیل داده که ۶۴۱ هزار هکتار از این اراضی، جنگلی است.
بلوط، بنه، کُنار، زالزالک، اکالپتوس، بادام وحشی و ارغوان از جمله درختان جنگلی استان ایلام به شمار میرود.