ضرورت مشارکت سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در طرح های زیربنایی حوزه کشاورزی

تبریز- سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: مشارکت سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در پروژه‌های زیربنایی حوزه کشاورزی ضروری است.
کد خبر: ۹۶۵۶۴۸۸
|
۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۶

به گزارش خبرگزاری بسیج از آذربایجان شرقی، شهرام شفیعی، در جلسه‌ای که با حضور نماینده مردم هشترود و چاراویماق در مجلس شورای اسلامی، فرماندار هشترود و مسئولان شهرستان برای بررسی مسائل و مشکلات پایاب 7 هزار و 500 هکتاری سد سهند برگزار شد، با اشاره به اهمیت مشارکت سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در پروژه‌های زیربنایی حوزه آب و خاک کشاورزی استان، اظهار کرد: پروژه‌های زیربنایی کشاورزی آذربایجان شرقی، سالانه ۱۲۵ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارند، اما با اعتبارات فعلی، تنها ۳ درصد از این پروژه‌ها قادر به اجرا هستند.

وی همچنین با بیان اینکه استان آذربایجان شرقی در اجرای پایاب سدها در کشور رتبه اول را دارد، افزود: تولید غذای سالم وظیفه جهاد کشاورزی است، اما پایش سالم بودن غذا بر عهده معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است. وظیفه ما صدور گواهی سلامت برای محصولاتی است که در محیط‌های کنترل‌شده تولید می‌شوند.

شفیعی در ادامه توضیح داد: در راستای سلامت محصولات کشاورزی، صدور کد کیو آر برای محصولاتی که در محیط های کنترل شده تولید می‌شود آغاز شده است که به مصرف‌کنندگان این امکان را می‌دهد که از اطلاعات مربوط به محل تولید و نوع سموم و کودهای مصرفی آگاه شوند.

 وی همچنین به میزان مصرف سموم در آذربایجان شرقی اشاره کرد و گفت: در کشور به ازای هر هکتار، میزان مصرف سموم ۱.۱ کیلوگرم است، اما این میزان در استان آذربایجان شرقی تنها ۰.۶ کیلوگرم است.

وی همچنین از اعطای مجوز به ۵۰۰ داروخانه گیاه‌پزشکی در استان خبر داد و گفت: این داروخانه‌ها زیر نظر گیاه‌پزشکان فعالیت می‌کنند و در صورت استفاده غیرقانونی از سموم، ما نسبت به شناسایی و معرفی افراد به مراجع قانونی اقدام خواهیم کرد.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در ادامه بر اهمیت توجه به سلامت محصولات تولیدی در هر دو حوزه صادراتی و مصرف داخلی تأکید کرد و افزود: میزان مصرف سم و کود و نوع آن باید به دقت مورد توجه قرار گیرد. در شهرستان هشترود، ۵ فروشگاه سموم کشاورزی که اقدام به فروش سموم غیرقانونی می‌کردند، پلمپ شده‌اند.

شفیعی در پایان با تأکید بر اهمیت توسعه پایدار در کشاورزی اظهار کرد: اگر توسعه پایدار نباشد، تولید استمرار نخواهد داشت. الگوی کشت باید رعایت شود، اما نمی‌توان کشاورزان و بهره‌برداران را به زور به اجرای آن وادار کرد. باید اقدامات ترویجی و فرهنگ‌سازی انجام شود، چراکه اجرای الگوی کشت با قوه قهریه امکان‌پذیر نیست.

سرپرست سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی در پایان این جلسه در گفتگو با خبرنگاران گفت: امروز به منظور بررسی مسائل و مشکلات پروژه مشارکتی پایاب سد سهند به مساحت ۷ هزار و 500 هکتار در محل فرمانداری شهرستان هشترود حضور یافتیم تعهدات سرمایه گذار و برنامه های الگوی کشت در پایاب مورد بررسی قرار گرفت و نتایج خوبی گرفتیم. امیدواریم با توسعه پروژه های مشارکتی در استان بتوانیم بخشی از مشکلات زیر بنایی در حوزه آب وخاک را حل کنیم.

ارسال نظرات
آخرین اخبار