فضیلت زنده نگه داشتن نام و یاد شهدا کمتر از شهادت نیست
به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج شهرستان ایذه همزمان با سالروز شهادت دوتن از شهدای شهرستان ایذه و برای جلوگیری از فراموشی نام و یاد شهداء چشمان زیبای شما را به مطالعه زندگی نامه پر از درس آنان دعوت می کنیم
۱_ شهید علمدار کرمی، سال ۱۳۴۴ در روستای كُلمُت از توابع شهرستان دزپارت(دهدزقدیم) ديده به جهان گشود.در كودكی پدر خود را از دست داد و مادرش با سختی های فراوان، او را به سن بلوغ رساند.
علمدار تحصيلات خود را تا پايان دوره ی ابتدايی ادامه داد، اما به دليل مشكلات فراوان به خصوص فقدان امکانات در روستا دست از تحصيل كشيد و جهت امرار معاش خانواده مشغول کارگری و کشاورزی شد، پس از مدتی که از دفاع مقدس گذشت شهيد علمدار برای حفظ ميهن و دفاع از انقلاب، عزمش را جزم كرد و عازم جبهه های جنگ شد پس از مدتی مجاهدت سرانجام ۱۲دی ماه ۱۳۶۵ در منطقه ی عملياتی جزيره ی مينو به فیض شهادت نائل آمد و پيكر مطهرش در روستای زادگاهش كُلمُت خاک سپاری شد.
۲_شهید اسماعیل باقری،۲۴ مرداد ۱۳۴۶ در خانواده ای متدين و مذهبی در روستای كل چنار بخش سوسن ديده به جهان گشود، در ۷سالگی جهت تحصیلات راهی شهرايذه شد، تا دوم راهنمایی تحصیلات را ادامه داد ولی از آنجايی كه شرايط اقتصادی خانواده فراهم نبود به تحصيلات خود ادامه نداد.بعد از ترك تحصيل جهت کمک به خانواده، شروع به كار كرد.
از خصوصيات اخلاقی او کم حرف و بيشتر اهل عمل بودن ، متواضع و فروتن بود. در اعتراضات اوليه عليه حكومت پهلوی همراه با مردم در تظاهرات عليه رژيم شركت داشت و پس از انقلاب اسلامی به جرگه بسيجيان پيوست و فعاليتهای خود را در بسيج آغاز كرد. سرانجام به براساس احساس تكليف به خدمت مقدس سربازی اعزام شد و به جمع گردان مهندسی رزمی ۴۳۶ ارتش پیوست و در مناطق عملياتی مشغول پاكسازی مین و جنگ افزارهای جا مانده از دفاع مقدس شد، و سرانجام ۱۲دی ماه۱۳۶۸ حين پاكسازی مناطق اطراف آبادان بر اثر انفجار مين به فیض عظیم شهادت نائل آمد و پيكر مطهرش در قطعه شهدای روضة الزهرای شهرايذه خاکسپاری شد.