راه اندازی یکهزار و ۲۶۶ صندوق در پایگاه های بسیج آذربایجان شرقی
علی رضایی در گفت و گو با خبرگزاری بسیج از آذربایجان شرقی، افزود: راه اندازی صندوق های قرض الحسنه مردم یار و اشتغالزا از برنامه های شاخص قرارگاه اقتصاد مقاومتی در راستای منویات رهبر فرزانه انقلاب و تحقق شعار سال این قرارگاه در کنار اجرای برنامه های ابلاغی سالیانه است.
وی ادامه داد: تشکیل این صندوق ها از سال ۱۳۹۶ ابلاغ شده از طریق قرارگاه و تا به امروز در ۲۲ شهرستان آذربایجان شرقی یکهزار و ۲۶۶ صندوق در پایگاه های مقاومت بسیج محلات راه اندازی شده است.
رضایی اعلام کرد: در این صندوق ها ۷۰ هزار نفر عضو هستند و تاکنون نیز ۴۹ میلیارد تومان آورده مردم بوده که در قالب تسهیلات به افراد اعطا می شود از قِبل این صندوق ها ۶۸ تعاونی ایجاد شده که در عرصه های مختلف بخصوص در شهرستان هایی که به عنوان قطب شناخته شده اند فعالیت دارند.
وی با بیان اینکه علاوه بر اعطای وام از طریق صندوق ها، سالانه تسهیلات اشتغالزایی کم بهره نیز از طریق دولت به بسیج سازندگی به عنوان دستگاه اجرایی سهمی فایل شده است، گفت: این تسهیلات طبق شرایط و شیوه نامه ای که ابلاغ می شود در اختیار نواحی استان قرار گرفته و افراد جویای کار که شناسایی شده اند با معرفی به بانک ها تعلق می گیرد.
رضایی اضافه کرد: در بحث تسهیلات تبصره دو، جزء سه و جزء چهار ۳۵۰ میلیارد تومان نیز در اختیار نواحی قرار گرفت و تاکنون در این راستا سه هزار و ۵۰۰ نفر افراد بیکار و فارغ التحصیلان دانشگاهی جویای کار در عرصه های مختلف شناسایی و در نواحی برای هر کدام با برگزاری کمیسیون از طریق سامانه «تک» به بانک ها معرفی شدند.
وی ادامه داد: فرایند اعطای این تسهیلات هم به گونه ای است که پیش از معرفی به سامانه «تک» افراد متقاضی باید در سامانه اقتصاد مقاومتی که مخصوص بسیج سازندگی است ثبت نام کنند و پس از آن تسهیل گران نواحی با حضور در عرصه فعالیتی آن ها و بررسی بیکاری و بیمه افراد اگر مشاوره نیاز باشد ارائه می کنند و در ناحیه شهرستان خود در کمیسیون بررسی می کنند و افراد مصوب شده پس از آن از طریق سامانه تک به بانک ها معرفی می شوند.
رضایی خبر داد: تا به امروز سه هزار و ۵۰۰ نفر از این طریق به بانک ها معرفی شدند که برای ۴۰ درصد از این تعداد تسهیلات اعطا شده و پیگیر هستیم تا پایان سال نیز برای مابقی افراد تسهیلات پرداخت شود.
دبیر قرارگاه اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی سپاه عاشورا اضافه کرد: در کنار تسهیلات اشتغالزایی ۲۶ میلیارد تومان نیز از طریق بانک سپه برای مشاغل خانگی ابلاغ شده بود که تا به امروز ۶۰ درصد این اعتبار در شهرستان ها محقق شده و امیدواریم تا پایان سال باقی مانده آن نیز تحقق یابد.
رضایی همچنین اظهار کرد: تسهیلات اعطایی بسیج سازندگی برای اشتغال به دو صورت خویش فرمایی و کارفرمایی است که نوع خویش فرمایی تا سقف ۱۵۰ میلیون و برای اشتغال های خرد و خانگی و زود بازده است.
وی افزود: تسهیلات کارفرمایی هم برای ایجاد کارگاه و صاحبان کارگاه هاست که بسته به نوع اشتغال افراد از سه تا ۱۵ نفر بدر آن کارگاه سقف وام اعطایی از ۱۵۰ میلیون تا چهار میلیارد تومان اعطا می شود که این کارگاه ها برای اشتغال افراد باید طبق قانون کار و بیمه اقدام کنند.
رضایی در ادامه به اجرای جهاد روشنایی نیز پرداخت و گفت: فعالیت دیگر قرارگاه اقتصاد مقاومتی علاوه بر اشتغالزایی برای افراد بیکار بخصوص فارغ التحصیلان دانشگاهی و در زمینه فعالیت های دانش بنیانی جهاد روشنایی است.
وی بیان کرد: در این راستا افراد پنج دهک پایین جامعه در شهرستان ها و مناطق مختلف شناسایی شده و از طریق تسهیلاتی که در اختیار داریم با همکاری ساتپا و اداره برق آذربایجان شرقی نیروگاه های خورشیدی از طریق پیمانکار واجد شرایط در منزل افراد مورد نظر نصب و وارد شبکه می شود.
رضایی افزود: سال گذشته ۷۲ نیروگاه خورشیدی نصب و راه اندازی کرده بودیم و امسال نیز آنچه در برنامه داریم ۵۰ دستگاه خورشیدی باید نصب کنیم که تاکنون ۶۰ نفر در این راستا به بانک های عامل معرفی کرده ایم که ۲۱ نفر موفق به اخذ تسهیلات در این خصوص شده و نیروگاه آن ها در حال نصب است و امیدوارم تا پایان سال با همراهی بانک ها تسهیلات باقی افراد نیز اخذ و نیروگاه های آن ها راه اندازی شود.
وی به کشت نهال در راستای ایجاد اشتغال و در راستای منویات رهبر انقلاب مینی بر کاشت یک میلیارد نهال نیز اشاره و اظهارداشت: با همکاری منابع طبیعی عرصه ها را شناسایی و تاکنون یک و نیم میلیون نهال مثمر و صنوبر کاشته شده است.
رضایی افزود: همچنین در راستای تنش آبی گونه های مقاومی را شناسایی و در نهالستان امامیه ۴۰ هزار نهال را پرورش می دهیم تا با تعامل با منابع طبیعی استان در سطح شهرستان ها در طرح مردمی کاشت نهال نیز گام های موثری برداریم.
رضایی با اشاره به نشان ملی فردوس کسب شده توسط این قرارگاه بیان کرد: با لطف خدا و در سایه زحمات همکاران در نواحی استان و در ستاد سازمان بسیج سازندگی در بحث اشتغال زایی قرارگاه اقتضاد مقاومتی از مهر ۱۴۰۱ که به عنوان دبیر قرارگاه معرفی شدم، برتر شناخته شده است.
وی اضافه کرد: امسال هم ضمن اینکه دبیر برتر قرارگاه اقتصاد مقاومتی شناخته شدم نشان ملی فردوس را نیز کسب کردیم که این عنوان نتیجه تلاش همه همکاران بخصوص پشتیبانی مسئول سازمان و فرمانده سپاه عاشوراست.
رضایی به برپایی نمایشگاه های توانمندی در شهرستان نیز اشاره و بیان کرد: دایر کردن نمایشگاه های توانمندی از دیگر اقدامات قرارگاه اقتصاد مقاومتی در حمایت از مشاغل خرد و خانگی و معرفی و عرضه تولیدات آن هاست که تاکنون ۵۰ نمایشگاه شهرستانی در شهرستان هایی که به عنوان قطب تولید محصولات شناخته شده اند برگزار شده است.
وی افزود: همچنین نمایشگاه استانی نیز با دعوت از این افراد در مرکز تبریز دایر می شود که محصولات خود را عرضه کنند و بیشتر این محصولات صنایع دستی، میوه خشک، عرقیجات، فرش، گلیم و ... بوده و بدون واسطه به فروش می رسند.