به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از کردستان، نامها برای ما یادآور هویت هستند، هویتی که هر چه زیباتر و باشکوهتر باشد، نامی ماندگارتر خواهد بود، دانشجو، نامی ماندگار با هویتی دیرین است که اگر با واژه مقدس شهادت اضافه شود، ترکیب خوش دانشجوی شهید را میسازد.
همان که در دوران پیروزی انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی، درس و دانشگاه را رها کرد تا در دانشگاه جبههها، درس عشق و ایثار بیاموزد، وی سلاحِ خویش را نیز عوض کرد، قلم را بر زمین نهاد تا اسلحه به دست گیرد و با دشمن متجاوز به مبارزه برخیزد و در این راه، خون سرخ خویش را نثار نهال نوپای انقلاب کرد تا درختی تنومند شود و در تندباد حوادث نلرزد.
در همین رابطه خبرنگار خبرگزاری بسیج در مصاحبهای با احسن اداک، از اساتید رشته علوم دینی و معارف دانشگاه آزاد واحد دهگلان، رشادتها و از خودگذشتگیهای شهدای دانشجو را به زبان قلم برای مردم بیان میکنیم و از مخاطبان دعوت میشود تا با خواندن این مصاحبه ما را تا انتها دنبال کنند.
در میان دانشجویانی که برای میهن به جبهه رفتند، چه پیوندی میان قلم و سلاح وجود دارد؟
دانشجویان شهید عرصه دانش و جهاد، به همگان آموختند، تفکر دانشآموختگان را با اسلحه کاری نیست، نادرست و اندیشهای از روی ناپختگی است، دانشجویان از همان روزهای آغازین نهضت بزرگ پیشوای عرصه پیکار با ظالمان، حضرت امام خمینی (ره) با آن عزیز همراه بودند.
با آغاز جنگ تحمیلی عراق بر ضد ایران، با شوقی وصفناشدنی به صف دلاورمردانِ جهادگر پیوسته و حماسهها آفریدند، آنها از روی آگاهی و بینش، شهادت در آغوش کشیدند و به بهشت رضوان الهی وارد شدند، همواره یاد و خاطره پیونددهندگان قلم و اسلحه را گرامی میداریم و در زندگی، آنان را چراغراهنمای راه خود قرار میدهیم.
اگر الگویی را برای جوانان در نظر بگیرید، چه جور الگویی را میپسندید؟
بهترین الگو برای جوانان و البته دانشجویان، شهدای دانشجو هستند، کسانی که ایثارگرانه، باایمان و اخلاص برای ارزشهای نظام و امنیت و آرامش ما از بهترین هستی خود یعنی جان گذشتند، این بزرگترین درس برای جوانان دانشجوست.
امروز اگر بتوانیم فرهنگ ایثارگری، مجاهدت و شهادت را در بین نسل جوان توسعه دهیم موفق شدهایم، بسیاری از شهدای مدافع حرم، امنیت و سلامت که امروز به درجه رفیع شهادت یا جانبازی نائل آمدند جوانان و دانشجویانی هستند که بااخلاص تمام، خونشان را برای کشور و انقلاب هدیه دادند که این بسیار ارزشمند است.
نیروی جوانان بهترین سرمایه برای یک کشور است که اگر به مسیر درست هدایت و در جای خود بهکارگیری شوند کشور در عرصههای مختلف پیشرفت خواهد کرد.
دانشجویان در شکلگیری و حراست از انقلاب اسلامی چه نقشی را ایفا میکنند؟
جنبشهای دانشجویی همواره در حل بحرانهای مختلف ایران اسلامی نقشآفرین بودهاند و اکنون نیز دانشجویان باقدرت بیشتری این مسیر را ادامه میدهند، طی ۴۶ سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی، دانشجویان در عرصههای مختلف همواره پیشرو در جهاد مخلصانه همراه با خودآگاهی و اراده روشنبینانه بودهاند.
زمانی که کشور درگیر بحران نظامی در دفاع مقدس بود، فرماندهانی همچون شهید سید حسین علمالهدی که از دانشجویان دانشگاه بود، تا آخرین قطره خون ایستادند و اجازه دسترسی دشمن به ذرهای از خاک کشورمان را نداد.
اکنون نیز دانشجویان دانشگاهها در میدان جهاد تبیین که فریضه و فرمان رهبر معظم انقلاب اسلامی است، در حال نقشآفرینی هستند و این در حال است که جنبش دانشجویی در عرصه جهاد تبیین هنوز تا نقطه مطلوب فاصله دارد.
در مقابل شهدای دانشجو چه وظایفی را بر عهده داریم؟
باید با روشهای نوآورانه و خلاق، شهدا را بهعنوان قهرمانان و الگوهای موفق جامعه به دانشجویان معرفی کرد تا سبک زندگی و مدیریتی و وصیتنامه آنها بادقت تمام موردمطالعه و بحثوبررسی قرار گیرد، اساتید و تشکلهای دانشجویی سطح دانشگاهها، نقش مهمی در اجرای این اقدامات دارند.
همچنین در عرصه مدیریتی نیز همچون دوران دفاع مقدس که جوانان توانستند بحرانهای کشور را حل کنند، با جوانگرایی در مسیر گام دوم انقلاب اسلامی باید از شهدا در عمل نیز پیروی کنیم.
دشمن برای تضعیف تفکر و دیدگاه مردمی چه تدابیری را اندیشیده است؟
دشمنان کشورمان برای تسخیر روان و فکر جوانان، برنامههای ویژهای را در نظر گرفتهاند تا ذهن آیندهسازان مرزوبوم ما را با شبهاتی باهدف ناکارآمدی نظام انباشته کنند، تا در نهایت آنان را نسبت به وطن، دین و نظام ناامید سازند.
امروز که دشمنان کمین گرفته نظام اسلامی درصدد از رونق انداختن جهاد و شهادت هستند، دانشجویان عزیز و همه جوانان باید این عامل قدرت ملی و شاخص ایمان خالصانه را از دست ندهند و آن را بزرگ بشمارند.
واژه شهادت از منظر شما چگونه معنا میشود؟
شهادت پاداش کسانی است که لحظهلحظه حیات دنیایی را وقف نگاه و رضایت الهی کرده و خالصانه و خاضعانه عمل میکنند، لازمه تحقق شهادت ایمان، تقوا، اخلاص، تلاش، شجاعت و مجاهدت در راه خداوند است.
تا زمانی که در تمام مسیر زندگی، نیت فقط رضایت خدا باشد، ارزشهای والای معنوی در وجود انسان متجلی و متعالی میشوند و خداوند با هدیه شهادت، خریدار انسان خواهد بود.
برای شما، شانزدهم دیماه یادآور به چه روزی تداعی میشود؟
هشت سال دفاع مقدس یادآور رشادتها، ایثار، شجاعت و از خودگذشتگیهای اقشار مختلف ملت ایران بود، دانشجویان نیز بهعنوان جویندگان علم و دانش و حق و حقیقت، از این قافله عقب نمانده و از پیشمرگان عرصه دفاع از جان، مال و ناموس کشور و مرزوبوم ملت بودند.
۱۶ دیماه از آن زمان تاکنون یادآور حماسهآفرینیهای دانشجویان است، شانزده دیماه میراث مستمری است که به تنومندی دانشگاه و صحابهٔ دانش در میادین عزّت و اقتدار نظر دارد و ثبت این حماسه در تقویم ملی نه فقط پاسداشت نامهای کربلاییان دانشگاه که بیش از آن ثبت هویتی است که اکنون آبروی دانش و دانشگاه است؛ و سخن پایانی شما؟
واژه شهید بسیار مقدس و والاست و اگر این واژه بزرگ با دانشجو ترکیب شود، دیگر حرفی برای گفتن باقی نمیماند، چه بسیار عزیزانی که در آرزوی زندگی با عنوانهای علمی و کسب علم بودند، اما قلم را بر زمین نهاده و اسلحه را برای ادامه زندگی بزرگشان برداشتند و به میدان نبرد با دشمنی که فرهنگ و تمدن ملتشان را نشانه رفته، رفتند.
باید این رشادتها، از خودگذشتگیها، ایثار و فداکاریها برای جوانان و دانشجویان نسل امروز تبیین و یادآوری شود تا درک کنند که چه کسانی برای عزت و اقتدار ایران اسلامی خونشان را بر زمین ریختند و اجازه دخالت و تجاوز را به دشمن ندادند.
انتهای خبر/