شیرینیِ کارآفرینی به کامِ بانوی قاینی
به گزارش سرویس خبری بسیج جامعه زنان-؛ بانویی سرپرست خانوار با پشتکار و تلاشهای بیوقفه خود توانسته است با دریافت وام از کمیته امداد امام خمینی(ره) شغلی پایدار و مولد ایجاد کند. این بانو با امید و انگیزه، قدم در مسیر کارآفرینی گذاشته و با هوشمندی و دقت، کسبوکاری موفق را راهاندازی کرده است. ایجاد اشتغال نه تنها به بهبود وضعیت اقتصادی خانواده او کمک کرده، بلکه به عنوان الگویی از مقاومت و همت، الهامبخش دیگر زنان جامعه نیز شده است. تلاشهای او نشاندهندهی اهمیت حمایتهای نیکوکارانه و اثرات مثبت آن در توانمندسازی زنان سرپرست خانوار است.
سرپرست خانوار و ۳۱ سال سن دارد دارای سه فرزند است. تنهایی و مشکلات زندگی باعث شد به دنبال حرفه قنادی و شیرینی پزی که از کودکی دلبسته آن بود برود و نه تنها برای خود ایجاد اشتغال کرد بلکه سه نفر دیگر را هم به کار گرفته و امید دارد با گسترش کارش تعداد افراد بیشتری را به کار بگیرد.
فریبا نوروزی، بانوی کارآفرین از شهر قاین با اشاره به علاقمندی اش به حرفه شیرینی پزی اظهار کرد: در ابتدا در منزل کیک معمولی برای فروش آماده می کردم و کم کم با افزایش تعداد مشتری ها و با توجه به مشکلات زندگی به دنبال گسترش کسب و کار افتادم. پس از آشنایی با کمیته امداد و تحت پوشش قرار گرفتن زیر چتر حمایتی این نهاد به صورت رایگان آموزش های لازم در این حرفه را فرا گرفتم.
وی یادآورشد: پس از کسب آموزش در سال ۱۴۰۰-۱۴۰۱ ابتدا کارگاه کوچکی راه اندازی کرده و از پخت شیرینی های خانگی شروع کردم روز به روز بر تعداد مشتریان اضافه می شد و به همین دلیل به دنبال استاد کار در این حرفه بودم و پس از مدتی استادکار ماهری را به همراه همکار دیگری به کار گرفتم و با وجود استادکار و افزایش مشتری و ... کار را گسترش داده و به مکان جدید با متراژ بالا نقل مکان کردیم و در حال حاضر در کنار فروشگاه قنادی، کارگاه شیرینی پزی هم دایر است.
این بانوی کارآفرین ضمن تشکر از کمیته امداد امام(ره) گفت: از ابتدای شروع کار ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات اشتغال طی دو مرحله توسط کمیته امداد امام خمینی(ره) دریافت کردم و به تازگی هم دستگاه جدید را به مبلغ ۶۰۰ میلیون تومان با حمایت امداد خریداری کردم.
نوروزی افزود: دستگاه دیپازیتور شیرینی (قیف زن اتوماتیک) جهت تولید آسان انواع شیرینی با خمیرهای سفت و شل در قنادی ها و کارگاه های شیرینی پزی استفاده می شود و کار کردن با این دستگاه بسیار راحت بوده و نیمه اتوماتیک محسوب می شود. این دستگاه قابلیت تولید یکنواخت انواع شیرینی و کیک را در حجم بالا دارد به این صورت که خمیر را شکل داده و آماده می کند پس از آن سینی ها درون فر قرار می گیرند و این دستگاه مناسب برای انواع خمیر سفت، نرم و بسیار نرم میباشد.
وی با بیان اینکه این دستگاه قابلیت تولید ۱۳۰ کیلوگرم شیرینی در هر ۲۵ دقیقه را دارد، یادآور شد: با توجه به اجارههای بالا در داخل شهر، قنادی ما در یکی از محلات در گوشه ای از شهر قرار دارد و تمرکز ما بیشتر بر روی پخش شیرینی های خرد و خشک مانند زنجبیلی، کشمشی و... برای سوپرمارکت های سطح شهر است.
وی نداشتن سیب سلامت را از مشکلات پیش رو عنوان کرد و گفت: در صورت دریافت سیب سلامت و با توجه به داشتن دستگاه دیپازیتور قادر به تولید و عرضه شیرینیهای مختلف به دیگر شهرهای استان و حتی خارج از استان هستیم و در صورت حمایت بیشتر و دریافت سیب سلامت به دنبال راه اندازی کارگاه تولیدی بزرگتر در قالب کارخانه با نیروی کار بیشتر با هدف اشتغالزایی هستم و امیدوارم این آروز به سرانجام برسد.
محمد عرب، مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان جنوبی هم در حاشیه این بازدید اظهار کرد: با هدف حمایت از تولیدات داخلی و شرکت های دانش بنیان این بانوی کارآفرین برای خرید دستگاه شیرینی پزی معرفی شد و در ابتدا ۶۰ میلیون تومان پرداخت کرده و بعد از یک سال تنفس پرداخت اقساط این دستگاه آغاز می شود.
به گفته وی این دستگاه بیش از یکصد نوع شیرینی تولید می کند و در استان تنها دو دستگاه دیپازیتور وجود دارد.