فعالیت ۲۵ گلخانه کوچک مقیاس در شهرستان تبریز
به گزارش خبرگزاری بسیج از آذربایجان شرقی، میکائیل حاتمیان درحاشیه بازدید از گلخانه ان اف تی در خسروشهر طی سخنانی اظهار کرد: شهرستان تبریز در حوزه دریاچه ارومیه واقع شده و مصرف بهینه آب در بخش کشاورزی اولویت ماست که در این زمینه ایجاد و احداث گلخانه ان اف تی (NFT) شهرستان تبریز برای نخستین بار در آذربایجان شرقی موجب حداکثر تولید در حداقل زمان با حداقل آب و حداقل مصرف انرژی میشود.
وی با بیان اینکه این گلخانه در ابعاد ۱۰۰ مترمربع توسط کارشناسان دانش بنیان در بخش خسروشاه احداث شده است اضافه کرد : این گلخانه یک نوع سیستم کشت هیدروپونیک است که به موجب مصرف کمینه آب و مواد تغذیه ای در بین پرورشدهندگان دنیای نوین کشاورزی محبوبیت زیادی دارد. در استرالیا و نیوزیلند از این روش بیشتر برای کاشت کاهو استفاده میشود تا محصول به خاک آلوده نشود و در شهرستان تبریز نیز ریحان ایتالیایی و کاهوی فرانسوی توسط این گلخانه تولید می شود که بازار فروش مناسبی نیز دارد.
سرپرست مدیریت جهادکشاورزی شهرستان تبریز با بیان اینکه این نوع گلخانهها یکی از پیشرفتهترین و کارآمدترین روش های کشت در محیطهای کنترلشده هستند افزود: این سیستمها با بهرهگیری از فناوریهای مدرن، امکان تولید محصولات با کیفیت بالا را فراهم میکنند و در عین حال مصرف منابع را به حداقل میرسانند بطوریکه با دو لیتر آب یک کیلوگرم کاهو یا یک کیلوگرم ریحان تولید می شود.
حاتمیان به برخی از ویژگیهای گلخانههای ان اف تی(NFT) اشاره کرد و گفت: در این گلخانهها، دما، رطوبت، نور و سایر عوامل محیطی به دقت کنترل میشوند تا بهترین شرایط برای رشد گیاهان فراهم شود، همچنین با استفاده از نورهای مصنوعی؛ نور های قرمز و آبی مانند LED، طیفهای نوری مناسب برای رشد گیاهان تامین میشود این نورها بهینهسازی شدهاند تا انرژی کمتری مصرف کنند و بازدهی بیشتری داشته باشند.
سرپرست مدیریت جهادکشاورزی شهرستان تبریز در خاتمه سخنان خود خاطرنشان کرد: امنیت غذایی یکی از اولویت های ماست و مدیریت جهادکشاورزی شهرستان تبریز همواره تغذیه سالم از مزرعه تا سفره را مهمترین دغدغه خود قرار داده است.