به گزارش خبرگزاری بسیج مازندران، سیدمحمدجواد طاهری ازجمله هنرمندان بسیجی شهرستان بابل است که توانسته در سالهای اخیر حقایق تلخ دنیای امروزرا در غالب تصویری؛ با ابزار کاریکاتور به دنیای مدرن نشان بدهد. جوانی که روزی فکر نمی کرد با سبک متفاوت انقلابی اش دربیان حقایق تلخ در جامعه جایگاهی پیدا کند حالا گاها پیش می آید که یک شهر منتظر کاریکاتورهایش هستند تا باطن سیاسی اش حقیقتی را بازگو کند.
طاهری در سالهای اخیر تجربیات گوناگونی در عرصههای مختلف از جمله مدیرمسئول و صاحب امتیاز نشریه طنز «شلمون» گرفته تا دبیر کاریکاتور باشگاه طنز انقلاب اسلامی؛ البته زمانی هم کاریکاتوریست خبرگزاري فارس، جام جم و دانشجو و روزنامه هایی چون ایران، هفتهنامه 9 دی، روزنامه جوان و روزنامه وطن امروز بوده البته در زمینه تألیف نیز بی بهره نبوده و کتاب کودک «تندم ولی مفیدم» نیز از جمله فعالیت های این بسیجی هنرمند است.
البته نباید ناگفته بماند که وی در بسیاری از جشنواره های کشوری واستانی نیز در سالهای اخیر توانسته مقام های خوبی را کسب نماید و چند نمايشگاه جمعی و انفرادی با موضوعات مختلف در شهرستان های مختلف برگزارنموده است. این عناوین و توصیفات ما را برآن ساخت تا با این هنرمند بسیجی بیشتر آشنا شویم و پای صحبت هایش بشینیم.
سید محمد جواد طاهری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج بابیان اینکه کاریکاتور را از زمان کودکی به صورت آماتور آغاز کرده ام گفت: در ابتدا کاریکاتور برایم جنبه سرگرمی داشت و به صرف اینکه این هنرهم مانند دیگر رشته هنری است که جنبه سرگرمی دارد، کار می کردم اما زمانی که متوجه شدم که روایت بیان تصویر تاثیر گذارتر از روایت های دیگر است و چقدر راحت می توان حقیقت دنیای مدرن امروزی را با زبان کاریکاتور بیان کرد و به مخاطبان القا کرد به صورت حرفه ای کارم را شروع کردم.
وی با انتقاد از امور فرهنگی کشور در سالهای اخیر عنوان کرد: متاسفانه در سالهای اخیر هنرمندان تصویری کمی توانستیم در سرزمینمان پرورش بدهیم و این جای بسی تأسف است که بعدها غبطه خواهیم خورد.
وی اظهار کرد: تعامل از طریق آثار هنری همیشه آسان ترین راه برای ارتباط و برقرار کردن روابط در جامعه بوده است و از بین تمامی هنرهای موجود یکی از کارآمدترین شاخه های هنری برای برقراری یک ارتباط سازنده و موثر بین هنرمند و مخاطب، همین آثار کاریکاتوری بوده است.
وی تصریح کرد: درست است هدف اصلی این هنر سرگرمی است، اما در برخی شاخه های آن مانند طنزهای سیاسی و ادبی، هدف بیان یک نکته یا یک داستان یا حتی یک اعتراض اجتماعی با زبان طنز است.
این کاریکاتور بابلی با بیان این که ترسیم کاریکاتور در هر شاخه و مضمونی که باشد یک هدف مشخص را دنبال می کند، ادامه داد: این هنر راهی است برای تقویت ماهیت اولیه یک فرد که نسخه جالبی از آنها را با استفاده از جنبه های طنز بیان کند.
طاهری با بیان اینکه اگر به خوبی از این هنر استفاده شود، می توانند لایه دیگری از معنا را به رمان، داستان یا یک اثر نقاشی اضافه کرد، گفت: کاریکاتوریست، روشی متفاوت را برای خواندن و درک یک متن یا تصویر انتخاب می کند.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه در صورت استفاده نادرست از این هنر به جای برجسته شدن هنر و مهارت یک نویسنده یا هنرمند بیشتر جهل آنها برجسته می شود یادآور شد: هنرمند در این حالت در کلیشه ای غرق می شود که بیشتر به خواننده حس توهین و خستگی و آزرده خاطری القا خواهد شد وزمانی که این اتفاق بیافتد ارزش کار پایین می آید.
وی در پایان سخنانش با بیان اینکه کاریکاتوریست ها تاثیر زیادی در نگاه گروه های مختلف مردم به یک دیگر دارند عنوان داشت: گاهی هیچ چیز نمی تواند غم انگیز تر از خنده باشدزیرا انسان میخندد تا بتواند غمهای زندگیاش را فراموش کند و اگر عمیق به این موضوع نگاه شود متوجه میشویم که شادی سبب میشود غمهای انسان فراموش شود و اگر یک کاریکاتوریست ازاین مرز عبور کند و نتواند تأثیر مثبتی در جامعه بگذارد و این خنده را تلخ کند پس در کارش موفق نبوده است.
خبرنگار: جمیله قربان نیا