نوبخت اژدری روز یکشنبه در مصاحبه با خبرنگار بسیج افزود: در سه ماهه پاییز امسال و اولین فصل سال زراعی جاری، ۲۲.۴ میلیون لیتر سهمیه سوخت به بخش مکانیزاسیون کشاورزی استان اردبیل تخصیص داده شده بود که از این میزان ۲۱.۵ میلیون لیتر به کاربران و تولید کنندگان بخش در سطح این استان تحویل داده شد.
وی اضافه کرد: برای سه ماهه چهارم سال جاری ۱۵ میلیون لیتر سوخت تخصیص داده شده است که در حال توزیع است و با توجه به صرفه جویی انجام شده، تولید کنندگان و بهرهبرداران کشاورزی استان در ماههای پایانی امسال با هیچ مشکلی در تامین سوخت ماشین آلات خود مواجه نخواهند شد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اضافه کرد: ناوگان کاشت و برداشت محصولات مهم و استراتژیک این استان یکی از مجهزترین و کارآمدترین ناوگان کشوری محسوب می شود که دارای ۲۳ هزار و ۶۶۵ دستگاه تراکتور، یک هزار و ۴۳۸ دستگاه کمباین غلات و ۹۸ هزار دستگاه انواع ادوات دنباله بند کشاورزی است.
وی تاکید کرد: با برنامهریزی منسجم و کارآمد، همواره تلاش بر این است که بهرهبرداران در قطب کشاورزی کشور در زمینه تامین سوخت نگرانی نداشته باشند و بستر لازم برای تداوم تولید آنها فراهم شود.
اژدری با اشاره به اتمام اجرای طرح پلاک گذاری ماشینهای کشاورزی استان با مجموع ماشین آلات بالغ بر ۲۵ هزار دستگاه شامل تراکتور و کمباین اظهار کرد: تمامی این دستگاهها دارای پلاک و شناسنامهدار بوده و توسط کشاورزان در حال استفاده و بهره برداری است.
وی اضافه کرد: ضریب مکانیزاسیون کشاورزی استان اردبیل در سال جاری برابر با ۲.۴۵ بوده و نسبت به متوسط کشوری از وضعیت مناسبی برخوردار است.
استان اردبیل کمتر از یک درصد مساحت ایران را دارد ولی با تولید سالانه ۴.۵ میلیون تن انواع محصول کشاورزی، چهار درصد تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.
این استان با تولید حدود ۵۷۰ هزار تن گندم، ۸۵۰ هزار تن سیب زمینی و ۴۵۰ هزار تن انواع محصولات باغی، سهم عمدهای در تامین نیاز به محصولات کشاورزی کشور را دارد.
۷۵۰ هزار هکتار از اراضی استان اردبیل کشت میشود که ۲۷۰ هزار هکتار آن اراضی آبی و ۴۸۰ هزار هکتار نیز جزو اراضی دیم است.
محصول گندم با حدود ۲۸۰ تا ۳۰۰ هزار هکتار و محصول جو با حدود ۱۲۷ هزار هکتار، بیشترین سهم اراضی کشت محصول کشاورزی در استان اردبیل را دارد.
بر اساس آمار موجود، استان اردبیل ۱۳۵ هزار بهره بردار کشاورزی دارد و بخش کشاورزی یک سوم اشتغال و تولید ناخالص داخلی استان را به خود اختصاص داده است.