کسب رتبه سوم کشوري در کاهش تصادفات در خراسان جنوبی/ نياز استان به ۵۰ دستگاه دوربين هوشمند ثبت تخلفات
به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از خراسان جنوبی، سرهنگ رضایی رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی خراسان جنوبی در نشست خبری با اشاره به اينکه يکی از شعارهای پليس راهور اين میباشد که راه راننده متخلف از راننده قانونمند جداست؛ اظهار داشت: به شدت با خودروهاي هنجارشکن برخورد مي کنيم و از طرفي قدردان رانندگان قانونمند هستيم و همچنين در اين ارتباط روزهاي دوشنبه را به عنوان روز رانندگان قانونمند معرفي کرده و هرهفته به ۱۰۰ نفر از رانندگان قانونمند گل اهداء مي شود. و ۱۸۰ کلاه ايمني هم بين موتور سواران قانونمند توزيع شده است.
وی بيان داشت: در راستاي خدمت رساني سريع تر و بهتر به شهروندان طرح ميز خدمت مجازی را اجرايي کرديم و تاکنون سه مرحله برگزار شده است که در اين ۳ مرحله بيش از ۵۱۱ درخواست،پيشنهاد، انتقاد شهروندان بررسي و در صورت نياز پيگيري شده است و مشکلات ۹۸ نفر از شهروندان بدون مراجعه حضوري انجام شده است.
اين مقام انتظامي خاطر نشان کرد: پليس راهور به عنوان خدمتگزار مردم، از آنجايي که برخي بي نظمي هاي عمدي از سوي تعدادي از رانندگان قانون گريز منجر به تضييع حقوق ديگران شده و آرامش مردم را سلب مي نمايند ، چاره اي جز برخورد جدي و قانوني با اين افراد نخواهد داشت و اميد است اجراي قانون نيز به سهم خود در ايجاد و استقرار فرهنگ صحيح رانندگي نقش خود را ايفا نمايد.
سرهنگ رضايي يادآور شد: در حال حاضر ۳ دوربين ثبت تخلف هوشمند در معابر شهري استان و جود دارد که ۲ دستگاه آماده بکار بوده و نيازمندي معابر استان ۵۰ دوربين مي باشد که در اين ارتباط رده آخر هوشمندسازي(دوربين)در کشور را داريم.
وي با بيان اينکه مشکلات تقاطع غفاري،ورودي دوم مهرشهر،بلوار پيامبراعظم(ص)،عدم وجود دوربين هاي ثبت تخلف رانندگي و....بر هيچ کس پوشيده نيست؛ تصريح کرد: شوراي ترافيک به عنوان بالاترين مرجع رسيدگي به اين مشکلات،بايد راهکاري کارشناسي و منطبق با قابليت اجرا در پيش بگيرد و دستگاه هاي مسئول نيز بر اساس ظرفيت هاي موجود، هرچه سريع تر اين مشکلات را حل کنند و البته پليس راهنمايي و رانندگي بر اين باور است که برخي مشکلات ترافيکي، انحصارا توسط يک سازمان و دستگاه حل نخواهد شد.
وی ضمن اشاره به اينکه ۳۳ دستگاه در حوزه ترافيک نقش دارند و تعداد زيادي از آنها شايد براي مردم ناشناخته باشند؛ خاطر نشان کرد: قانون گذار در بحث ترافيک ، نقش اين سازمان ها را چه در حوزه هاي فرهنگ سازي، پشتيباني، اجرايي و نظارتي مشخص کرده و سهم پليس، کنترل ترافيک در معابر،رسيدگي به تصادفات رانندگي در کنار موارد خدماتي(صدور گواهينامه+شماره گذاري وسايل نقليه و...)مي باشد.
سرهنگ رضايي اظهار داشت: از ابتداي سال بيش از ۶۵۰ هزار تذکر به جاي جريمه انجام شده است و همچنين بيش از ۵۸۷ هزار خدمت به هم استاني ها در حوزه هاي شماره گذاري،اجرائيات،صدورگواهينامه و بحث تصادفات ارائه شده است.
وي با اشاره به اينکه ۱۵ هزار و ۲۴۸ راننده به رانندگان استان اضافه شده و گواهينامه دريافت کرده اند؛ گفت:از ابتداي سال تاکنون بيش از ۴۰ هزار خودرو و هزار و ۶۵۳ موتورسيکلت در اين مدت تعويض پلاک شده اند.
رئيس پليس راهور استان خراسان جنوبي افزود: پليس راهور همچنين برکيفيت آموزش و آزمون هنرجويان نظارت جدي اعمال داشته تا ضعف آموزش و عدم مهارت راننده موجب شکل گيري حوادث رانندگي نشود لذا در اين خصوص هم جلسات هماهنگي-آموزشي با مديران آموزشگاه ها و مربيان برگزار شده است.
سرهنگ رضايي در خصوص طرح گواهينامه آسان موتورسيکلت يادآور شد: اين طرح از سال گذشته اجرايي شده و تمام فرآيند آن غير حضوري بوده و با هزينه کمتر و سريعتر انجام مي شود و تاکنون تعداد ۵۸۳ گواهينامه آسان موتورسيکلت در استان صادر گرديده است.
وي خاطر نشان کرد: پليس راهنمايي و رانندگي در کنار ساير وظايف، به آموزش قوانين و مقررات هم توجه جدي داشته است که در اين ارتباط آموزش شهروندان در محافل عمومي(مدارس-مهدها-مساجد و...) و آموزش از طريق صداوسيما و همچنين آموزش و اطلاع رساني مستمر در فضاي مجازي که به صورت روزانه در حال انجام است مي توان نام برد.
سرهنگ رضايي در بحث تصادفات گفت: از ابتداي سال ۲۲ تصادف فوتي داشته ايم که متاسفانه ۲۲ نفر کشته شده اند که نسبت به سال قبل ۳۹ درصد کاهش داشته است و همچنين در اين مدت دو هزار و ۱۷۲ تصادف جرحي با دو هزار و ۷۵۵ نفر مجروح همراه بوده است.
وي با اشاره به اينکه جمع کل تصادفات درون شهري استان ۱۱ هزار و ۸۶۷ فقره مي باشد؛ خاطر نشان کرد: برابر اعلام پليس راهنمايي و رانندگي کشور؛ خراسان جنوبي امسال رتبه سوم کشوري در کاهش تصادفات را داشته است.
رئيس پليس راهور استان بيان داشت: شهرستان مرکز استان که بيشترين حجم تصادفات و تخلفات را با توجه به وسعت و جمعيت دارد امسال کاهش ۴۳ درصدي متوفيان را داشته است.
وي با اشاره به اينکه از ابتداي سال تاکنون ۳۴۰ هزار راننده متخلف اعمال قانون شدهاند؛ خاطرنشان کرد: از این تعداد تخلفات ۲۸ هزار مورد آن حادثهساز بوده است و در اين مدت ۳ هزار و ۳۰۰ دستگاه خودرو و ۴ هزار و ۴۰۰ موتورسيکلت که داراي تخلفات رانندگي بوده اند توقيف شده اند.
سرهنگ رضایی تاکيد کرد: علت بيشتر تصادفات عدم توجه به جلو و عدم رعايت حق تقدم عبور هرکدام با ۳۳ درصد بوده است که ۵۵ درصد رانندگان مقصر در سن جواني هستند و ۷۱ درصد مجروحان و ۳۲ درصد متوفيان متاسفانه جوانان هستندو همچنين ۵۰ درصد مجروحان و ۴۱ درصد متوفيان موتورسواران هستند.
رئيس پليس راهور استان خراسان نظر و ديدگاه شهروندان در خصوص بلوار پيامبر اعظم(ص) را محترم شمرده و خاطر نشان کرد: وقتي قبل از اجراي مصوبه شوراي ترافيک، آرام سازي سرعت ها،با جانمايي و نصب سرعت گير انجام نشده بود و هر روز شاهد خسارات مالي و جاني متعدد بوديم، مردم دلگير از اين وضعيت، با درخواست هاي متعدد، ايمن سازي اين بلوار را درخواست مي کردند و همه از وضعيت تصادفات دلخراش آن نگران بودند.
سرهنگ رضايي تصريح کرد: البته خواسته شهروندان؛ ايمن سازي بر اساس روش هاي روز، مثل نصب دوربين هاي کنترل هوشمند تخلفات رانندگي که خواسته پليس هم مي باشد، است، چرا که نصب دوربين هاي هوشمند مي تواند بازدارندگي لازم براي متخلفان از قوانين رانندگي را بوجود آورد، در حالي که نصب سرعت گير يک اقدام موقت و مسکن براي پيشگيري از تصادفات در آن نقطه حادثه خيز است.ضمن اينکه اقدامات اخير(اجراي مصوبه شوراي ترافيک براي نصب سرعتگير) باعث قطع زنجيره واژگوني خودرو و کاهش ۱۰۰ درصدي تصادفات فوتي و ۲۸ درصدي تصادفات جرحي در بلوار پيامبراعظم(ص) شده است.
اين مقام انتظامي تاکيد کرد: نصب تجهيزات هوشمند(دوربين) خواسته و تاکيد ۱۲ ساله پليس بوده و بارها هم به شوراي ترافيک اعلام شده است و پليس قبلا هم اذعان داشته که استان ما، يکي از کم برخوردارترين استان هاي کشور در حوزه هوشمندسازي ترافيک مي باشد.
وي عنوان داشت: امروز اگر چه شهرداري به عنوان مجري مصوبات شوراي ترافيک در حوزه شهر، در تلاش براي حل مشکلات متعدد ترافيکي مرکز استان است اما واقعيت اين است، پروژه هاي بزرگ ترافيکي، از جمله تقاطع هاي غير همسطح و نصب دوربين هاي هوشمند، نياز به کمک و نگاه استاني ، کشوري و همراهي با شهرداري دارد تا اين موارد محقق گردد.
سرهنگ رضايي در پايان تاکيد کرد: برقراري نظم و انضباط ترافيکي و از طرفي محقق نمودن وضعيت ترافيکي مطلوب در معابر شهري مرکز استان،با همراهي همه دستگاه هاي مسئول با محوريت شوراي راهبري تصادفات استان و شوراي ترافيک محقق خواهد شد.
انتهای پیام/