خبرهای داغ:
احمدی عنوان کرد

آب و پسماند، دو چالش اصلی استان همدان

همدان-مدیرکل محیط زیست استان همدان گفت: معضل اول استان کمبود آب و معضل دوم، مسئله پسماند است.
کد خبر: ۹۶۶۲۰۶۴
|
۰۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۹:۲۳

آب و پسماند، دو چالش اصلی استان همدان

به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، شهرام احمدی در جلسه کارگروه مدیریت پسماند شهرستان نهاوند با اشاره به مشکلات زیست محیطی استان اظهار کرد: معضل اول استان کمبود آب و معضل دوم، مسئله پسماند است.

وی با تاکید بر لزوم مدیریت صحیح پسماند، بیان کرد: بر اساس قوانین موجود، سایت‌های دفن زباله باید خارج از محدوده شهری و در فاصله حداقل ۱۵۰۰ متری از حریم شهر مستقر شوند؛ همچنین، مباحث آموزشی و فرهنگ‌سازی در زمینه مدیریت پسماند باید به صورت جدی در شهرستان‌ها دنبال شود.

مدیرکل محیط زیست استان همدان گفت: برای صدور مجوز فعالیت شرکت‌های دانش بنیان، شرط اساسی این است که فعالیت آنها هیچ گونه آلودگی برای شهرستان ایجاد نکند و این موضوع در کمیسیون ماده ۱۱ نیز مورد بررسی دقیق قرار خواهد گرفت.

وی در ادامه به پیگیری‌های لازم برای رفع مشکلات پسماند شهر نهاوند اشاره کرد و افزود: ما به طور جدی در حال پیگیری این موضوع هستیم و امیدواریم با همکاری تمام دستگاه‌های ذیربط، بتوانیم راه‌حل‌های مناسبی برای این چالش‌ها پیدا کنیم.

*تبدیل چالش‌ها به فرصت‌ها برای آینده‌ای سبزتر

شهردار نهاوند نیز در این کارگروه به بیان رویکردهای جدید شهرداری در مدیریت پسماند پرداخت و خواستار توجه بیشتر به مشکلات زیست‌محیطی و بهینه‌سازی روش‌های جمع‌آوری زباله شد و اظهار کرد: تهدیدهای حاشیه شهر به فرصت‌هایی نظیر پارک‌ها و فضای سبز در مناطق مختلف شهری تبدیل شده است و این رویکرد می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی شهروندان و ایجاد فضایی سالم‌تر کمک کند.

مجید یوسفی نوید از تجهیز ماشین‌آلات و نوسازی ناوگان جمع‌آوری زباله خبر داد و بیان کرد: افزایش تعداد تریلی‌ها و تراکتورها برای جمع‌آوری نخاله‌ها، پاکسازی حاشیه جاده‌ها، فعال شدن جاروی مکانیزه و شستشوی خیابان‌ها به عنوان اقدامات موثر در این راستا انجام شده است.

وی همچنین به چالش‌های شدید ناشی از تولید زباله اشاره کرد و گفت: روزانه ۱۸۰ تن زباله از شهرستان تخلیه می‌شود که سهم زباله شهری ۸۰ تن است و متاسفانه برای هر نفر، مازاد بر یک کیلوگرم زباله در شهرستان تولید می‌شود.

شهردار نهاوند با اشاره به تخلیه زباله‌های روستاها در حاشیه رودخانه‌ها، خاطرنشان کرد: با وجود پرداخت هزینه توسط دهیاری‌ها، زباله‌ها در حاشیه رودخانه‌ها تخلیه می‌شود. این موضوع در زمان بارندگی می‌تواند منجر به گرفتگی رودخانه‌ها و بروز مشکلات جدی در مدیریت بحران شود.

وی گفت: نقشه طرح تفکیکی محدوده موجود سایت پسماند شهرداری نهاوند طراحی شده و جذب شرکت‌های دانش بنیان برای کاهش دفع زباله و تبدیل آن به مواد اولیه، یکی از اولویت‌های شهرداری در حوزه پسماند است.

یوسفی نوید بر لزوم همکاری با سازمان محیط زیست برای جذب شرکت‌های دانش بنیان تأکید کرد و افزود: استفاده از روش‌های مدرن به جای روش‌های سنتی می‌تواند به کاهش خروجی زباله کمک شایانی کند. در غیر این صورت، اگر سایت تعیین تکلیف نشود، در دو ماه آینده مردم باید زباله‌های خود را در خانه نگهدارند.

وی حجم زباله‌های دفنی شهرستان نهاوند را روزانه ۲۰۰ تن و ماهانه ۵ هزار تن عنوان کرد و گفت: طرح تفکیک زباله در سطح مدارس نیز اجرا شده و امیدواریم با همکاری همه دستگاه‌ها و نهادهای مربوطه، به مشکلات زباله در شهرستان نهاوند پاسخ دهیم.

انتهای پیام/

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار