خبرهای داغ:
نثاری عنوان کرد

ضرورت فرهنگ‌سازی و تدوین راهکار اساسی برای مدیریت پسماند نهاوند

همدان-نماینده مردم نهاوند در مجلس شورای اسلامی گفت: باید با آموزش و فرهنگ‌سازی، مردم را نسبت به کاهش تولید زباله و تفکیک آن از مبدا آگاه کنیم و این امر می‌تواند نقش بسزایی در کاهش حجم زباله‌های دفنی داشته باشد.
کد خبر: ۹۶۶۲۰۹۸
|
۰۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۲:۴۸
ضرورت فرهنگ‌سازی و تدوین راهکار اساسی برای مدیریت پسماند نهاوند

به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، علیرضا نثاری در جلسه کارگروه مدیریت پسماند شهرستان نهاوند با اشاره به اهمیت موضوع پسماند در شهرستان، بر لزوم توجه ویژه به این مسئله تاکید و اظهار کرد: یکی از موضوعات مهم و چالش ‌برانگیز شهرستان نهاوند بحث پسماند است.

وی افزود: متاسفانه در حال حاضر شاهد این هستیم که ۷۵ درصد زباله‌های کشور دفن می‌شوند که بخش عمده‌ای از این دفن‌ها نیز به صورت غیراصولی انجام می‌گیرد و این مسئله نه تنها به محیط زیست آسیب می‌رساند بلکه سلامت جامعه را نیز به خطر می‌اندازد.

نماینده مردم نهاوند در مجلس شورای اسلامی در ادامه با تاکید بر ضرورت فرهنگ‌سازی در حوزه تولید زباله گفت: باید با آموزش و فرهنگ‌سازی، مردم را نسبت به کاهش تولید زباله و تفکیک آن از مبدا آگاه کنیم و این امر می‌تواند نقش بسزایی در کاهش حجم زباله‌های دفنی داشته باشد.

وی به موضوع سایت دفن زباله شهرستان اشاره کرد و افزود: مردم نهاوند به درستی نگران وضعیت سایت دفن زباله هستند و ما نیز در این زمینه با آن‌ها هم‌صدا هستیم و به قید ضرورت باید فکری اساسی برای سایت پسماند شهرستان نهاوند شود و راهکاری اساسی و اصولی برای مدیریت پسماند این شهرستان ارائه شود.

نثاری تصریح کرد: باید یک نسخه اساسی برای سایت دفن زباله شهرستان پیچیده شود و با تدوین یک برنامه جامع و عملیاتی، بتوانیم این معضل را به صورت ریشه‌ای حل کنیم؛ ما تمام تلاش خود را برای پیگیری این موضوع و جلب توجه مسئولان ذی‌ربط به کار خواهیم بست.

*زنگ خطر زیست محیطی در نهاوند، از کشت زیرپلاستیکی تا فاضلاب‌های شهری

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان نهاوند نیز با اشاره به مشکلات جدی زیست‌محیطی، گفت: یکی از عمده مشکلات زیست‌محیطی شهرستان، کشت‌های زیر پلاستیکی است که کشاورزان به‌منظور افزایش تولید در زمین‌های کشاورزی خود انجام می‌دهند، این نوع کشت‌ها آسیب‌های بزرگی برای محیط زیست به‌دنبال دارد.

احمد صفایی با بیان اینکه این مسئله به‌دقت تحت نظر است، افزود: طبق هماهنگی‌هایی که با اداره جهاد کشاورزی و اداره محیط زیست شهرستان داشته‌ایم، مصوب شده است که در صورت بی‌توجهی کشاورزان به این موضوع، پرونده‌های قضایی برای آن‌ها تشکیل شود.

وی به یکی از دیگر مشکلات محیط زیستی شهرستان اشاره کرد و گفت: ورود ۳۰ فاضلاب شهری به نهر شعبان از دیگر مسائل مهمی است که باید به آن توجه شود، آب آلوده‌ای که از این نهر وارد مزارع کشاورزی می‌شود، می‌تواند بسیار خطرناک و حتی سرطان‌زا باشد.

دادستان نهاوند در ادامه درباره وضعیت صنایع بیان کرد: کارخانه سیمان شهرستان به‌طور مداوم رصد می‌شود و خوشبختانه تاکنون آلودگی خاصی از آن گزارش نشده است، این نظارت‌ها ادامه خواهد داشت تا بتوانیم از سلامت محیط زیست شهرستان اطمینان حاصل کنیم.

وی با ابراز نگرانی از بحران پسماند، تأکید کرد: شهرستان نهاوند به بحران رسیده است و مسئله پسماند بسیار حائز اهمیت است؛ روزانه حدود ۲۰۰ تن زباله در این شهرستان تولید می‌شود که اگر نتوانیم آن را در چهارچوب قانون مدیریت و ساماندهی کنیم، با مشکلات و آسیب‌های زیادی مواجه خواهیم شد.

صفایی از تمامی مسئولان و نهادهای مربوطه خواست تا با جدیت بیشتری در راستای حل این مسائل زیست‌محیطی تلاش کنند و به‌خصوص در زمینه مدیریت پسماند اقدامات جدی‌تری انجام دهند.

انتهای پیام/

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار