پژوهش سراها باید حلقه اتصال آموزش و پرورش به شبکه ها و مراکز پژوهشی کشور باشند
به گزارش بسیج، علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش در پیام ویدیویی خود به مراسم اختتامیه جشنواره علمی پژوهشی پژوهشسراهای دانش آموزی سراسر کشور که به مبزبانی استان قزوین، برگزار شد، ضمن قدردانی از دانش آموزان، معلمان و عوامل اجرایی جشنواره اظهار داشت: بیش از ۷۰۰ هزار دانش آموز در فرآیندهای این جشنواره شرکت کردند.
وی ادامه داد: یکی از مسائل مهمی که همواره پیش روی ماست، رویدادهای علمی، فرهنگی و هنری است که برای ارتقای سطح کیفی برنامه های تعلیم و تربیت برگزار می کنیم.
کاظمی ضمن قدردانی از میزبانی مطلوب استان قزوین اظهار امیدواری کرد: امیدواریم بتوانیم با استفاده از ظرفیت رسانه ها، جشنواره علمی پژوهشی پژوهشسراهای دانش آموزی سراسر کشور، آن طور که شایسته و بایسته است به جامعه مخاطب منعکس شود.
وزیر آموزش و پرورش با توصیه به متولیان حوزه علمی و پژوهشی و دست اندرکاران حوزه آموزش فرزندان این سرزمین گفت: پژوهشسراهای دانش آموزی، یکی از بهترین ظرفیت های است که برای دانش آموزان موقعیت های تربیت خوبی برای رشد علمی دانش آموزان فراهم می کند و طبیعتاً در هر یک از این حوزه ها ابزارهای متفاوتی وجود دارد و بهترین ابزاری که می تواند به رشد و شکوفایی علمی دانش آموزان کمک کند، پژوهش سراهای دانش آموزی است.
وی ضمن درخواست از معاونین متوسطه سراسر کشور مبنی بر اینکه زمینه را جهت ارتقا ضریب نفوذ پژوهش سراها فراهم نمایند، اضافه کرد: بخشی از کیفیت بخشی به نظام آموزش و پرورش بسته به نوع نگاه و فعالیت و ضریب نفوذ فعالیت پژوهش سراهای دانش آموزی است.
کاظمی با بیان نقش پژوهش سراها در نگاه و رویکردهای پژوهشی یادآور شد: یکی از چرخش های سند تحول بنیادین، این است که سیستم آموزشی را از یک سیستم صرفا آموزشی به سمت یک سیستم آموزشی پژوهشی هدایت نماییم و در واقع دستاوردسازی در این حوزه ایجاد نماییم. ایده ها و خلاقیت ها و نوآوری هایی که بعدها می تواند به شرکت های دانش بنیادینی تبدیل شود که در عرصه های مختلف محصولات خوبی را به جامعه ارایه دهند.
وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: یکی از اقداماتی که می توانیم برای توسعه فرهنگ پژوهش و پژوهشگری برای دانش آموزان انجام دهیم موضوع فعال سازی پژوهش سراهای دانش آموزی است. لذا لازم است به گونه ای برنامه ریزی کنیم که دانش آموزان فرصت حضور در این فضاهای علمی را داشته باشند.
وی در ادامه با اشاره به نیروی انسانی و امکانات و تجهیزات پژوهش سراها اضافه کرد: این موضوع بسیار مهم است و حتما بهترین و کیفی ترین و اخلاق مدارترین نیروها را باید در این حوزه قرار دهیم که برای پژوهش جایگاه و قدر و منزلت قائل باشد و بتواند روش ها و فرآیندهای پژوهش را به خوبی به دانش آموزان منتقل نماید.
کاظمی گفت: بخش اعظمی از توجه به تجهیزات و به روزآوری تجهیزات مربوط به معاونت های متوسطه آموزش و پرورش و روسای آموزش و پرورش مناطق است تا بتوانیم این تجهیزات را با توجه به تغییرات شتابانی که در حوزه تکنولوژی و فناوری اطلاعات ایجاد می شود به روز نماییم تا دانش آموزان از این تجهیزات نرم افزاری و سخت افزاری و حتی کتاب های مورد نیاز، بهره لازم را ببرند.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: یکی از مباحث بسیار مهم در حوزه پژوهش سراها این است که پژوهش سراها باید حلقه اتصال آموزش و پرورش و دانش آموزان به شبکه ها و مراکز پژوهشی کشور باشند. ما می توانیم با ایجاد ما گاه های آموزشی برای دانش آموزان ظرفیت های علمی و پژوهشی شهر و استان خود را به دانش آموزان معرفی کنیم و این دانش آموزان را نیز به آن مراکز معرفی نماییم و از مشارکت ها و کمک های همه جانبه همه بخش های پژوهشی کشور در جهت تجهیز و توسعه امکانات و ارتقا توانمندی های دانش آموزان استفاده نماییم.
وی عنوان کرد: امیدوارم که شاخص های پژوهشی یکی از شاخص های مهم ارزیابی استان ها باشد.
انتهای پیام/۱۰۱۰