به گزارش بسیج ، دکتر مهدی فیضی روز شنبه در جلسه وبیناری شروع طرح تشدید کنترل و نظارت بهداشتی و شرعی ویژه ایام رمضان و عید نوروز اظهار کرد: عملیات بازدید از مراکز تولید، توزیع و استحصال فرآوردههای خام دامی اعم از کشتارگاههای دام و طیور، مراکز و کارگاههای بستهبندی گوشت و آلایش دامی، خودروهای ویژه حمل فرآوردهها، سردخانهها، قصابیها، مرغ و ماهی فروشیها، فروشگاههای زنجیرهای، رستورانها و کترینگها در استان تشدید میشود.
وی اضافه کرد: متخلفان در صورت مشاهده تخلف بهداشتی، تشکیل پرونده و سپس جهت بررسی و صدور رای نهایی به مراجع قضایی معرفی میشوند.
مدیرکل دامپزشکی استان افزود: در راستای همافزایی و استفاده بهینه از ظرفیت کارشناسی دستگاههای اجرایی مرتبط و به منظور اثر بخشی بیشتر اقدامات نظارتی و رسیدن به نتیجه مطلوب، گشتهای مشترک بازرسی متشکل از استانداری و فرمانداریها، تعزیرات حکومتی ، دانشگاه علوم پزشکی، نیروی انتظامی و کارگروه سلامت و امنیت غذایی انجام میشود.
فیضی یادآور شد: مردم به عنوان شهروند ناظر همیار خادمان خود در دامپزشکی باشند و مشاهده موارد مشکوک در تولید، توزیع و عرضه فرآوردههای خام دامی را حتما به دامپزشکی محل سکونت خود گزارش کنند.
مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل همچنین گفت: ۱۲ کشتارگاه صنعتی و سنتی دام و طیور تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی در استان فعالیت میکنند و در تمامی این کشتارگاهها ناظران فنی و بهداشتی دامپزشکی و ناظران روحانی ذبح شرعی بر تمام مراحل کشتار نظارت دارند.
فیضی خاطرنشان کرد: از ابتدای سالجاری ۱۸ میلیون و ۸۹۲ هزارو ۹۸۲ قطعه طیور در کشتارگاههای صنعتی طیور و ۲۳ هزار و ۷۷۹ راس دام سنگین و ۱۳۰ هزار و ۷۱۳ راس دام سبک در کشتارگاههای دام استان کشتار و طی فرایند بازرسی بهداشتی وارد بازار مصرف شده است.
کشف و ضبط ۱۸۸ هزار کیلوگرم فرآورده غیربهداشتی در استان اردبیل
مدیرکل دامپزشکی استان با اشاره به اینکه نزدیک به سه هزار مرکز تولید، توزیع و عرضه فرآوردههای خام دامی در استان تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی هستند، گفت: در این مدت ۳۵ هزار و ۸۵۹ مورد بازدید از این اماکن انجام شده و در مجموع ۱۸۸ هزار و ۵۲۸ کیلوگرم فرآورده خام دامی آلوده، غیربهداشتی و تاریخ منقضی کشف و ضبط شده است.
به گفته دکتر فیضی ، ۴۳۱ متخلف حوزه سلامت و امنیت غذایی در این مدت با تشکیل پرونده به مراجع قضایی معرفی و ۳۰ مرکز عرضه با دستور مقامات قضایی پلمب شده است.
مدیرکل دامپزشکی استان به شهروندان توصیه کرد گوشت قرمز، سفید و فرآورده های گوشتی مورد نیاز خود را ترجیحا به صورت بستهبندی کددار و تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی تهیه کرده و هنگام خرید گوشت قرمز حتما به مهر بهداشتی و برچسبی که در لاشهها الصاق می شود، دقت داشته باشند.
شماره تلفنهای ۳۳۳۹۴۸۰۰ و سامانه ارتباط مردمی ۱۵۱۲ به عنوان گزارشهای مردمی منظور شده و آماده دریافت پیشنهادات، انتقادات و گزارشهای مردمی در حوزه سلامت و امنیت غذایی جامعه است.