۱۲ / فروردين / ۱۴۰۴ - 01 April 2025
04:10
کد خبر : 9677510
۱۳:۵۹

۱۴۰۴/۰۱/۰۹
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان:

افزایش تراکم آفت سن گندم در مزارع لرستان: ضرورت اقدام به‌موقع برای جلوگیری از خسارت

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان، از رسیدن تراکم آفت سن در مزارع گندم و جو به نُرم مبارزه شیمیایی بر اساس گزارش‌های شبکه مراقبت و پیش‌آگاهی خبر داد و بر لزوم اقدام سریع برای کنترل این آفت تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری بسیج لرستان، کامران پیرزادی، مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان، از رسیدن تراکم آفت سن در مزارع گندم و جو به نُرم مبارزه شیمیایی بر اساس گزارش‌های شبکه مراقبت و پیش‌آگاهی خبر داد و بر لزوم اقدام سریع برای کنترل این آفت تأکید کرد.

وی بیان داشت: به منظور جلوگیری از بروز خسارت، کشاورزان باید قبل از شروع تخم‌ریزی آفت، به توصیه‌های کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی عمل کرده و اقدام به مبارزه شیمیایی کنند.

 پیرزادی اضافه کرد: عمر آفت سن پس از تخم‌ریزی به پایان می‌رسد و سمپاشی بعد از این مرحله هیچ کمکی به کنترل آفت نکرده و ممکن است به حذف حشرات مفید در مزرعه آسیب بزند.

پیرزادی در ادامه توضیح داد: سن گندم به‌طور طبیعی زمستان را زیر علف‌های هرز و در مکان‌های مختلف همچون دامنه کوه‌ها و مزارع گندم سپری می‌کند و با افزایش دما در اوایل بهار، مهاجرت آن به سمت مزارع آغاز می‌شود.

 وی تأکید کرد: حداکثر تخم‌ریزی این آفت در هفته‌های دوم و سوم اردیبهشت پیش‌بینی می‌شود.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان همچنین به ضرورت آماده‌سازی و کالیبراسیون سم‌پاش‌ها و برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای کشاورزان اشاره کرد.

پیرزادی خاطرنشان کرد: سال گذشته، ۱۷۰ هزار هکتار از مزارع لرستان تحت مبارزه با آفت سن قرار گرفته و در حدود ۶ سال گذشته، سن‌زدگی در این اراضی کمتر از نیم درصد بوده است.

وی با اشاره به فعالیت ۵۷ مرکز خدماتی و ۶۹ شبکه پایش و مراقبت، از کشاورزان خواست تا دستگاه‌های سم‌پاش و سموم مورد تأکید کارشناسان را آماده و نسبت به انجام مبارزه در زمان مناسب اقدام کنند تا تأثیرات مطلوبی بر تولیدات کشاورزی بر جای بگذارد.

انتهای پیام/


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید