به گزارش خبرگزاری بسیج لرستان، کامران پیرزادی، مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان، از رسیدن تراکم آفت سن در مزارع گندم و جو به نُرم مبارزه شیمیایی بر اساس گزارشهای شبکه مراقبت و پیشآگاهی خبر داد و بر لزوم اقدام سریع برای کنترل این آفت تأکید کرد.
وی بیان داشت: به منظور جلوگیری از بروز خسارت، کشاورزان باید قبل از شروع تخمریزی آفت، به توصیههای کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی عمل کرده و اقدام به مبارزه شیمیایی کنند.
پیرزادی اضافه کرد: عمر آفت سن پس از تخمریزی به پایان میرسد و سمپاشی بعد از این مرحله هیچ کمکی به کنترل آفت نکرده و ممکن است به حذف حشرات مفید در مزرعه آسیب بزند.
پیرزادی در ادامه توضیح داد: سن گندم بهطور طبیعی زمستان را زیر علفهای هرز و در مکانهای مختلف همچون دامنه کوهها و مزارع گندم سپری میکند و با افزایش دما در اوایل بهار، مهاجرت آن به سمت مزارع آغاز میشود.
وی تأکید کرد: حداکثر تخمریزی این آفت در هفتههای دوم و سوم اردیبهشت پیشبینی میشود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان همچنین به ضرورت آمادهسازی و کالیبراسیون سمپاشها و برگزاری کارگاههای آموزشی برای کشاورزان اشاره کرد.
پیرزادی خاطرنشان کرد: سال گذشته، ۱۷۰ هزار هکتار از مزارع لرستان تحت مبارزه با آفت سن قرار گرفته و در حدود ۶ سال گذشته، سنزدگی در این اراضی کمتر از نیم درصد بوده است.
وی با اشاره به فعالیت ۵۷ مرکز خدماتی و ۶۹ شبکه پایش و مراقبت، از کشاورزان خواست تا دستگاههای سمپاش و سموم مورد تأکید کارشناسان را آماده و نسبت به انجام مبارزه در زمان مناسب اقدام کنند تا تأثیرات مطلوبی بر تولیدات کشاورزی بر جای بگذارد.
انتهای پیام/