به گزارش خبرگزاری بسیج از آذربایجان شرقی، هنر همواره ابزاری برای به تصویر کشیدن و تجلی تصورات انسان در طول تاریخ بوده است. پیوند هنر با فرهنگ ها و تمدن ها چنان عمیق است که باید اذعان نمود هر فرهنگ و تمدنی که توجه بیشتری به هنر و هنرمند نشان داده در گذر زمان، ماندگارتر و اثرگذارتر ظاهر شده است
هنر، رساترین زبان انقلاب و هنرمند، پیشگام این حرکت عظیم است. هنر انقلاب اسلامی، با تعهد، بصیرتافزایی و الهامبخشی، ضمن تکیه بر ارزشهای دینی و ملی، به تبیین آرمانهای انقلاب و روشنگری در جامعه میپردازد.
بیستم فروردین، سالروز شهادت سید شهیدان اهل قلم، شهید مرتضی آوینی و روز هنر انقلاب اسلامی، فرصتی مغتنم بود تا مصاحبه ای با هنرمند خوشنویس، رسول حاجی بابایی داشته باشیم .
ضمن عرض تشكر از اين كه وقت ارزشمندتان را در اختيار ما قرار داديد. لطفا پس از معرفي اجمالي خودتان بفرماييد خوشنويسي را از چه سالي شروع نموديد و از محضر كدام يك از اساتيد بهره برديد؟
مقام معظم رهبری (مد ظله العالی ) می فرمایند اندیشهای که در قالب هنر نگنجد ماندنی نیست. یعنی هر کاری در امور مختلف اگر با هنر تلفیق شود ماندگار و جاودانه خواهد بود و جذابیت خواهد داشت.
اینجانب رسول حاجی بابایی متولد آذرشهر از سال ۶۸ پیش اساتید گرانقدر آقایان علی اصغرزاده و شعبانی خوشنویسی را شروع کردم و در امتحانات مقدماتی و متوسطه قبول شدم و مشغول فعالیتهای خوشنویسی اعم از دیوار نویسی پارچه نویسی تابلو نویسی شدم و در سال ۹۶ در کلاسهای استاد میرزایی ثبت نام کردم و در ادامه آموزشهای خوشنویسی در امتحانات خوش، عالی و ممتاز قبول شدم و الان هم در امتحانات فوق ممتاز هنرجوی استاد شیرخانی از مشهد مقدس در رشته خط ثلث میباشم.
اینجانب در خطوط نستعلیق و ثلث و تحریری فعالیت میکنم و در آموزشگاه مشغول تدریس هستم.
چرا از بين هنرهاي مختلف به خوشنويسي علاقهمند شديد؟
از قدیم الایام و به صورت ارثی و ذاتی تقریباً به هنر علاقمند بودیم و خط چون در مدارس ابتدایی و راهنمایی معلمها به دانش آموزان تکالیف مشق میدادند و بیشتر با خط و خطاطی سر کار داشتیم خوب بود و یادم هست در مدرسه راهنمایی که بودم یکی از معلمهایمان به نام آقای انتصاری مرا تشویق کردند و به ثبت نام در کلاسهای خوشنویسی انجمن خوشنویسان که در آن زمان روبروی مدرسه شهید مدنی کتابخانه عمومی بود کلاسهای خوشنویسی برگزار میشد ثبت نام کردیم و مدرسه خیلی تاثیر در به مسیر افتادن حقیر در انتخاب هنر مقدس خوشنویسی داشت.
به عنوان مدیر آموزشگاه بفرمایید چه کلاس هایی و برای چه گروه سنی آموزش می دهید؟
در آموزشگاه خوشنویسی رشتههای نستعلیق، ثلث و تحریری با قلم و با خودکار، برای تمامی سنین مختلف آموزش داده میشود.
به عقيده شما آيا خوشنويسي هنري ذاتي است يا اكتسابي؟ تعليم چقدر در خوشنويس شدن يك فرد موثر است؟
به نظر من هم ذاتی است و هم اکتسابی چون برای بعضیها ارثی است البته به صورت عادی و اگر کسی بخواهد حرفهای باشد باید در کلاسهای خوشنویسی و در دیگر هنرها هم همینطور است، ثبت نام کرده آموزشهای لازم را ببیند تا به یک هنرمند کارکشته و حرفهای تبدیل شود.
به طور متوسط روزي چند ساعت مشق خط ميكنيد؟ و از بين قالبهاي خوشنويسي(قطعهنويسي، چليپا، سياه مشق و ...) به كدام يك راغبتر هستيد؟
من خودم چون آموزشگاه دارم و هر روز نزدیک ۵ ، ۶ ساعت هم آموزش میدهم و هم آموزش میبینم به همین خاطر با خوشنویسی زندگی میکنم چون علاقه فراوان دارم به این هنر مقدس به همین علت اگر روزی خوشنویسی نکنم گویا کسالت و مریضی دارم به همین علت سعی میکنم هر روز با عشق خوشنویسی کنم .
توصيه شما به هنرجويان جوان كه تازه وارد اين عرصه شدهاند چيست؟
توصیه من به عموم مردم چه دانش آموز چه دانشجو چه کاسب چه معلم، به علت اهمیت و گستردگی خط و جایگاه آن سعی کنند خوشنویسی را حداقل در تحریری و خودکاری یاد بگیرند و چراکه خط خوش هم به نویسنده و هم به مخاطب نرژی مثبت میدهد و جایگاه خوشنویس را بالا میبرد و چون تا آخر عمر با خوشنویسی سر و کار داریم توصیه میشود خوشنویسی را جدی بگیرند و حتی بعد از مرگمان باقیات الصالحات میماند اگر آثاری به جا بگذاریم بعد از ما ها هم استفادههایی میشود این خوب است که حداقل فراموش نمیشویم.
به عنوان آخرين سوال، يكي از زيباترين آثار خود را كه نوشتهايد براي ما معرفی کنید؟
اکثر نوشتهها زیبا و خوب هستند در تمامی خطوط ولی در آثاری که به صورت کتیبه و در اشکال مختلف تحریر و کتابت میشود را خیلی دوست دارم مثل سوره توحید سوره انشراح و آیت الکرسی را که به صورت دایره نوشتهام خیلی دوست دارم چون برای مخاطب هم جذابیت بیشتری دارد.