به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، در یک اقدام تحسینبرانگیز، فرهاد سراغی، پرستار بیمارستان علیمرادیان نهاوند، موفق شد با واکنش سریع و مهارت بینظیر، جان یک کودک خردسال را از مرگ حتمی نجات دهد.
این رویداد در تاریخ چهارشنبه، ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ اتفاق افتاد و پس از انتشار گسترده در رسانههای محلی و ملی، تحسین بیسابقهای را از سوی مردم و مسئولان به دنبال داشت.
در شرایطی که کودک دچار خفگی ناشی از بلعیدن جسمی خارجی شده بود و علائم سیانوز (کبودی ناشی از کمبود اکسیژن) در او نمایان بود، فرهاد سراغی با اجرای مانور تخصصی «بک بلو» (Back Blow) و بدون دسترسی به تجهیزات پیشرفته پزشکی، توانست جریان تنفس کودک را بازسازی کند.
این اقدام سریع و دقیق، بار دیگر اهمیت مهارتهای امدادی و واکنش بهموقع در شرایط اضطراری را برجسته کرد.
اگرچه مانور «بک بلو» یکی از تکنیکهای شناختهشده در زمان خفگی محسوب میشود، اما جسارت و توانایی سراغی در لحظات بحرانی، تفاوت این عملیات را با موارد مشابه نشان داد.
وی با اتکا به دانش و تجربهای که طی سالها فعالیت داوطلبانه در جمعیت هلال احمر به دست آورده بود، معجزهای کوچک رقم زد.
فرهاد سراغی از دوران دبیرستان به عضویت سازمان جوانان هلال احمر درآمد و پس از گذراندن دورههای آموزشی مقدماتی، پیشرفته و مربیگری امداد، به عنوان نجاتگر داوطلب در برنامههای امدادی، پایگاههای جادهای و مأموریتهای هلال احمر فعالیت کرد.
او اکنون در بیمارستان آیت الله علیمرادیان نهاوند به عنوان پرستار مشغول خدمت است و نقش مؤثری در ارائه خدمات درمانی به بیماران ایفا میکند.
وی درباره حس و حال خود پس از این حادثه گفت: این اقدامی بود که هر فرد آموزشدیدهای باید انجام دهد، تجربیاتی که در هلال احمر، بیمارستان و فوریتهای پزشکی کسب کردهام، به من کمک کرد تا بتوانم تصمیمگیری فوری داشته باشم، دعای خیر مردم و والدین این کودک برای من ارزشمندترین هدیهای بود که دریافت کردم.
در پی این اقدام قابلتحسین، گروه نیابت جمعیت هلال احمر نهاوند، متشکل از نجاتگران برجسته شامل حسین خزایی و محمد رضا سیف، به دیدار فرهاد سراغی رفتند.
در این دیدار، کارت پستال نمادین سال ۱۴۰۴ با تصویر کشتی نوح به عنوان نماد تقدیر و یادبود به وی اهدا شد.
سراغی با توجه به اهمیت آموزشهای امدادی، جمعیت هلال احمر بار دیگر از نوجوانان، جوانان و خانوادهها دعوت کرد تا با مراجعه به شعب هلال احمر در شهرستانهای مختلف، مهارتهای خودامدادی و دگرامدادی را فرا گیرند، دانشی که در شرایط بحرانی میتواند به نجات جانها منجر شود.
فرهاد سراغی، یک جوان برخاسته از همین دیار، نمونهای از نسل آیندهساز ایران است که توانسته با استفاده از فرصتهای زندگی و آموزشهای مفید، به الگوی عملی برای دیگران تبدیل شود، و این حادثه بار دیگر نشان داد که سرمایهگذاری روی آموزشهای امدادی میتواند تفاوتی بزرگ در جامعه ایجاد کند.
انتهای پیام/