۲۷ / فروردين / ۱۴۰۴ - 16 April 2025
09:02
کد خبر : 9679987
۱۰:۴۲

۱۴۰۴/۰۱/۲۵

یک‌هزار و ۱۰۰ کیلومتر از راه‌های ییلاقی استان اردبیل بازگشایی می‌شود

مدیرکل امور عشایر استان اردبیل از آغاز عملیات تیغ‌زنی و بازگشایی یک‌هزار و ۱۰۰ کیلومتر از راه‌های ییلاقی این استان با مشارکت بسیج سازندگی سپاه استان با بهره‌گیری از ماشین‌آلات این اداره کل در آستانه کوچ بهاره ع

یک‌هزار و ۱۰۰ کیلومتر از راه‌های ییلاقی استان اردبیل بازگشایی می‌شود

به گزارش بسیج از روابط عمومی اداره‌کل امور عشایر استان اردبیل ، علی پیرجاهد روز دوشنبه اظهار کرد: با نزدیک شدن زمان کوچ بهاره عشایر بازگشایی و تسطیح راه‌های ییلاقی اهمیت ویژه‌ای دارد و در این راستا عملیات اجرایی این مسیرها با هم‌افزایی میان اداره کل امور عشایر و بسیج سازندگی سپاه استان آغاز شده است.

وی با اشاره به اهمیت تعامل بین دستگاه‌های اجرایی در خدمت‌رسانی به جامعه عشایری افزود: این اقدام نمونه‌ای موفق از همکاری و هم‌افزایی در راستای تسهیل زندگی عشایر و رفع مشکلات زیرساختی آنها است که می‌تواند به بهبود وضعیت معیشتی و رفاهی این قشر زحمتکش منجر شود.

مدیرکل امور عشایر استان اردبیل تصریح کرد: تلاش می‌شود تا بخش‌های اصلی و پراستفاده این مسیرها پیش از آغاز رسمی کوچ، آماده و قابل بهره‌برداری شود و ادامه مسیرها نیز در طول زمان کوچ، با پشتیبانی ماشین‌آلات اداره کل امور عشایر و بسیج سازندگی بازگشایی و تسطیح خواهد شد.

پیرجاهد خاطرنشان کرد: راه‌های عشایری نقش مهمی در تسهیل تردد و دسترسی عشایر به مناطق ییلاقی دارند و ارتقای وضعیت این مسیرها گامی موثر در راستای حمایت از معیشت، سلامت و رفاه خانوارهای عشایری خواهد بود.

به گزارش بسیج ، عشایر استان اردبیل با بیش از ۱۳ هزار خانوار و با ۶۶ هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت ۵.۴ درصد جمعیت استان و ۵.۶ درصد جمعیت عشایر کشور بوده و از ۲ ایل شاهسون و قره داغ و ۲ طایفه مستقل شاطرانلو و فولادلو تشکیل شده است.

این عشایر در ۱۱ شهرستان استان ساکن بوده و دارای ۴۵ طایفه هستند و در ۵۷۲ قشلاق، ۲۳۷ ییلاق، هفت زیست بوم، ۵۱ سامانه، هزار و ۵۲۷ "ابه"(اقامتگاه موقت) زندگی می‌کنند.

عشایر استان اردبیل سالانه ۱۰ هزار و ۵۰۰ تن گوشت قرمز، ۴۳ هزار و ۵۰۰ تن شیر، هزار و ۵۰۰ تن پشم، پنج هزار و ۴۰۰ تن پنیر، هشت هزار و ۱۰۰ تن محصولات باغی، ۹۲ هزار تن محصولات زارعی و ۲۳ هزار متر مربع صنایع دستی مانند فرش، گلیم و جاجیم تولید می‌کنند.

هم‌اکنون عشایر استان در بین ۱۲۰ ایل شناسنامه دار کشور در جایگاه سوم، از لحاظ مرتع در رتبه چهارم، تعداد دام در رتبه پنجم و از لحاظ جمعیت در جایگاه هشتم قرار دارد و یکی از ایل‌های بزرگ کشور محسوب می‌شود.

عشایر استان اردبیل نیمی از سال را در قشلاقات شمال استان و نیمی دیگر را در ییلاقات سبلان و ارتفاعات کوه‌های باغرو و بزغوش سپری می‌کنند و شغل اصلی آنها دامپروری بوده و به نگهداری ۱.۵ میلیون واحد دامی مشغول هستند.


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید