به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از خراسان جنوبی، سرهنگ فلاحی مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی امروز در دیدار با آیتالله عبادی نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی به فرمان مقام معظم رهبری درباره «صد برابر شدن فعالیتهای بنیاد» اشاره کرد و اظهارداشت: این مطالبه در استان نیز باید محقق شود.
وی با بیان اینکه نگاه بنیاد به مسائل، برگرفته از فرهنگ دفاع مقدس است، تأکید کرد: برای نشر فرهنگ ایثار، جهاد، شهادت و مقاومت نیاز به همکاری همهجانبه مردم و مسئولان داریم تا بتوانیم این دستاوردها را به آثار ماندگار تبدیل کرده و در اختیار نسل جوان قرار دهیم.
سرهنگ فلاحی یکی از مهمترین پروژههای استان را ساخت موزه دفاع مقدس دانست و اظهار داشت: این پروژه با پیگیریهای شهید آیتالله رئیسی در سفر نخست خود به خراسان جنوبی، اعتباری معادل ۸۰ میلیارد تومان دریافت کرد که تاکنون ۵۰ درصد آن محقق شده است.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان افزود: عملیات اجرایی موزه با زیربنای ۶ هزار متر مربع آغاز شده و تاکنون ۵۱۰۰ مترمربع از اسکلت آن نصب شده و بیش از هزار متر از سقف نیز اجرا شده است.
وی بیان کرد: طبق برنامهریزی انجامشده، بخشی از موزه در هفته دفاع مقدس و بخش دیگر آن در دهه فجر سال جاری به بهرهبرداری خواهد رسید لذا خواستار نگاه ویژه ملی و استانی به این پروژه و تقویت آن با حمایت استانداری شد.
سرهنگ فلاحی با اشاره به وجود ۷۲ یادمان شهدای گمنام در استان، گفت: تاکنون ۵۷ یادمان تکمیل شده، ۱۳ یادمان در حال ساخت است و دو یادمان دیگر نیز امسال آغاز خواهد شد تا استان به ۱۰۰ درصد تکمیل یادمانها برسد.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان یادمانهای شهدای گمنام را قطبهای فرهنگی معرفی کرد که حضور جوانان در آنها باعث رونق معنوی در سراسر استان شده است.
وی از تدوین دانشنامه دفاع مقدس استان خبر داد و گفت: این پروژه از سال ۱۳۹۶ آغاز شده و جلد اول آن امسال در هفته دفاع مقدس و در محضر مقام معظم رهبری رونمایی خواهد شد. این اثر مرجعی علمی برای پژوهشگران حوزه دفاع مقدس خواهد بود که نگارش آن با استفاده از ظرفیت علمی دانشگاه بیرجند در حال انجام است.
سرهنگ فلاحی همچنین به طرح تکریم و تجلیل از پیشکسوتان دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: از سال ۱۳۹۹ هر ساله یک میلیون پیشکسوت در کشور تجلیل میشوند که سهم خراسان جنوبی تاکنون ۶ هزار نفر در سال بوده و در سال گذشته این عدد به ۷۸۰۰ نفر رسید.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان افزود: بانک اطلاعاتی پیشکسوتان نیز در حال تکمیل است و شورای اندیشهورز با حضور این افراد برای استفاده از نظرات و تجربیات آنان تشکیل شده است.
وی از تولید ۲۹۶ عنوان کتاب در بازه زمانی ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: این آثار در قالب خاطرات، تاریخ شفاهی، اسنادی، کودک و نوجوان و سایر موضوعات دفاع مقدس منتشر شدهاند.
سرهنگ فلاحی اضافه کرد: از ظرفیت دانشجویان ارشد و دکتری برای تدوین آثار پژوهشی استفاده شده و امتیازات مختلفی مانند کسر خدمت نیز برای آنها در نظر گرفته شده است.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان یادآور شد: درس دو واحدی علوم و معارف دفاع مقدس نیز از سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ با امضای شهید آیتالله رئیسی به عنوان درس عمومی الزامی در دانشگاهها اجرا شده و اساتید این درس عمدتاً از رزمندگان، جانبازان و آزادگان هستند یا دارای مدرک دکتریاند.
وی با اشاره به تولید حدود ۲۰ مقاله علمی پژوهشی از سوی اساتید و دانشجویان، از اقدامات انجامشده در حوزه عقیدتی سیاسی کارکنان بنیاد نیز گزارش داد و گفت: دورههای آموزشی و جلسات معرفتی بهصورت منظم در قم و سایر نقاط کشور برگزار شده و حضور در مناسبتها با دعوت از سخنرانان برجسته انجام میشود.
سرهنگ فلاحی همچنین به فعالیتهای هنری و سینمایی اشاره کرد و گفت: جشنوارههای هنری از مرکز استان به شهرستانها توسعه یافتهاند و آثار برگزیدهای از استان در سطح ملی نیز مورد تقدیر قرار گرفتهاند.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان با اشاره به راهاندازی سامانه ملی «ساده» برای ثبت برنامههای حوزه ایثار و شهادت توسط دستگاههای اجرایی، تأکید کرد: این سامانه بهطور ملی رصد میشود و شاخصی برای ارزیابی عملکرد نهادها در حوزه فرهنگ ایثار و شهادت است.
وی از تدوین سه کتاب در حوزه زنان و دفاع مقدس، ساخت مستند «زنان بیادعا» با همکاری شبکه یک سیما و اجرای برنامههای فرهنگی ویژه بانوان در مدارس و دانشگاهها خبر داد.
سرهنگ فلاحی در پایان با اشاره به راهاندازی قرارگاه فضای مجازی بنیاد استان، اظهار کرد: با تشکیل دستهها و گردانهای تخصصی فضای مجازی و تولید محتوای حرفهای، رتبههای برتر کشوری در این حوزه کسب شده است.
انتهای پیام/
منبع: دفاع پرس