به گزارش خبرگزاری بسیج از زاهدان- آیتالله مصطفی محامی در دیدار اعضای ستاد گرامیداشت هفته عقیدتی سیاسی سپاه و بسیج ضمن تبریک ایام دهه کرامت اظهار داشت: یاد شهدا و امام را گرامی میداریم و از خداوند مسئلت داریم که توفیق ادامه راه آنان را به ما عنایت فرماید و عاقبت ما را ختم به خیر و ختم به شهادت قرار دهد.
امام جمعه زاهدان با اشاره به ایامی که به مناسبت شهادت استاد شهید آیتالله مطهری نامگذاری شده است، افزود: در کنار همه علمای بزرگ و تاثیرگذار در دوران انقلاب اسلامی، ویژگی برجستهای که در شهید مطهری جلوه بیشتری داشت، عقلانیت و قدرت تحلیل و فهم بود و شهید مطهری قوت عقل را هم در حوزه علمیه، هم در عرصه مبارزات و فعالیتهای اجتماعی و هم در عرصه علمی و فکری دارا بودند و این عقلانیت باعث میشد شهید مطهری در همان ایام طلبگی و دوران جوانی، لحظهای از عمر خود را تلف نکند.
امام جمعه زاهدان اضافه کرد: عقلانیت بود که شهید مطهری را از خطرات حفظ کرد و مانع لغزش او در فتنهها شد و شهید مطهری پیش از انقلاب اسلامی و زمانی که گروهک منافقین مجاهدین خلق هنوز ظاهری دینی و قرآنی داشتند و بسیاری از متدینین گمان میکردند که این گروه اهل قرآن است، با قدرت عقل خود تشخیص داد که این گروه منحرف است و آن را افشا کرد.
وی گفت: در آن زمان، گروهک منافقین به عنوان مجاهدین خلق معرفی میشدند، اما شهید مطهری با عقل خود این فریب را شناخت و حتی وقتی مطالب انحرافی در خصوص عفاف و حجاب را در مجله زن روز آن زمان را دید احساس تکلیف کرد و آن را بیپاسخ نگذاشت و سلسله مقالاتی در رابطه با عفاف و حجاب برای مجله زن روز نوشت و عنوان میکرد مخاطب من افراد بی حجاب هستند که همین مجله زن روز را دنبال میکنند و برای همین مقالات در این مجله چاپ میشود و در کنار آن هر کجا احساس نیاز کرد ورودی آزادانه داشت و حتی برای کودکان هم کتاب داستان راستان را نوشت.
وی با تأکید بر اینکه عقلانیت هم تشخیص انسان را درست میکند و هم به انسان جرئت و جسارت میدهد گفت: عقلانیت باعث میشود انسان از مقام و موقعیت نترسد و به وظیفه خود عمل کند و عقلانیت شهید مطهری موجب شد در همه این عرصهها فعال و موفق باشد.
وی افزود: اگر میخواهیم مردم انقلابی و با بصیرت داشته باشیم، باید عقلانیت و قدرت تحلیل و تفکر خود و مردم را تقویت کنیم و اندیشه است که در رفتار و عمل ما نمود پیدا میکند.
نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان با اشاره به حدیث معروف از امام رضا(ع) در کتاب عیون اخبار الرضا(ع) گفت: طبق این حدیث، عقل مسلمان تمام نمیشود مگر اینکه ده خصلت در او باشد.
وی به نقل بخشهایی از این روایت پرداخت و اظهار داشت: امام رضا(ع) فرمودند: "أَلْخَیْرُ مِنْهُ مَأمُولٌ، وَ الشَّرُّ مِنْهُ مَأْمُونٌ، یَسْتَکْثِرُ قَلیلَ الْخَیْرِ مِنْ غَیْرِهِ، وَ یَسْتَقِلُّ کَثیرَ الْخَیْرِ مِنْ نَفْسِهِ، لا یَسْأَمُ مِنْ طَلَبِ الْحَوائِجِ إِلَیْهِ، وَ لا یَمَلُّ مِنْ طَلَبِ الْعِلْمِ طُولَ دَهْرِهِ، أَلْفَقْرُ فِى اللّهِ أَحَبُّ إِلَیْهِ مِنَ الْغِنى، وَ الذُّلُّ فىِ اللّهِ أَحَبُّ إِلَیْهِ مِنَ الْعِزِّ فى عَدُوِّهِ، وَ الْخُمُولُ أَشْهى إِلَیْهِ مِنَ الشُّهْرَةِ، ثُمَّ قالَ(علیه السلام): أَلْعاشِرَةُ وَ مَا الْعاشِرَةُ؟ قیلَ لَهُ: ما هِىَ؟ قالَ(علیه السلام): لا یَرى أَحَدًا إِلاّ قالَ: هُوَ خَیْرٌ مِنّى وَ أَتْقى » اهل خیر است و همه به خیر او ایمان دارند، از شر او در امان هستند، کار خیر اندک دیگران را زیاد بداند و کار خیر زیاد خود را کم بشمارد، از درخواست دیگران و خدمت به مردم خسته نمیشود و هرگز در طول زندگی از علم طلبی خسته نمیشود، فقر در راه خدایش از توانگرى توأم با فساد محبوبتر است، خوارى در راه خدایش از عزّت با دشمنش محبوبتر باشد، گمنامى در جامعه را از پرنامى و حضور در مسیر دشمنی خدا خواهانتر است و سپس فرمود دهمى چیست؟ به او گفته شد: چیست؟ در پاسخ بیان شد: به هر کس که برسد بگوید او از من بهتر و پرهیزکارتر است.
نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان در جمعبندی سخنان خود تأکید کرد: اگر میخواهیم انسان مومن، متعهد و در مسیر گفتمان انقلاب اسلامی تربیت کنیم باید قدرت عقل، فکر و تجزیه تحلیل خود و مردم را تقویت کنیم و از بزرگانی چون شهید مطهری الگو بگیریم و به این احادیث نورانی عمل کنیم.