۱۵ / ارديبهشت / ۱۴۰۴ - 05 May 2025
07:04
کد خبر : 9685261
۱۸:۱۹

۱۴۰۴/۰۲/۱۴

دهه کرامت نمایشگاه عینی سیره اهل‌بیت است

رئیس اداره اوقاف سیستان و بلوچستان گفت: دهه کرامت فرصتی است برای نمایش عملی سیره اهل‌بیت (ع)؛ امام رضا (ع) امامی زنده، وحدت‌آفرین و نماد هویت دینی و فرهنگی ملت ایران است.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسن اشرفیان، در گفتگو با خبرنگار بسیج در زاهدان، با گرامیداشت دهه کرامت، به تبیین ابعاد مختلف جایگاه حضرت امام رضا (ع) و نقش این دهه در ترویج فرهنگ اهل‌بیت (ع) پرداخت و بیان کرد: امام رضا (ع)، امامی زنده، حی و فعال در حیات امت اسلامی است و بارگاه نورانی ایشان صرفاً محل زیارت نیست، بلکه مرکز ارتباط قلبی، فکری و معرفتی با امامی است که همچنان منشأ برکات، وحدت‌آفرین و چراغ راه هدایت امت است.

 
امام رضا (ع) زنده و راهنمای حیات امت


وی با تأکید بر این‌که باور شیعه بر زنده و اثرگذار بودن ائمه اطهار (ع) است، تصریح کرد: هیچ تفاوتی میان حیات ظاهری و حیات معنوی آن بزرگواران وجود ندارد. امام رضا (ع) در عصر خود، محور هدایت بود و امروز نیز با همان نقش و جایگاه، در زندگی ما حضور دارد؛ این حضور، تنها اعتقادی نیست؛ بلکه در زندگی فردی، اجتماعی و ملی ما قابل‌مشاهده است.

اشرفیان با اشاره به نقش اهل‌بیت (ع) در شکل‌گیری هویت معنوی ملت‌ها گفت: هر ملت برای بقا و رشد، نیاز به هویت دارد. برخی ملت‌ها برای پر کردن خلأ هویتی خود، دست به جعل شخصیت‌های ساختگی در آثار نمایشی و رسانه‌ای می‌زنند، اما ملت ایران این نیاز را ندارد؛ زیرا بلندترین و ناب‌ترین قله‌های هویتی، یعنی اهل‌بیت (ع)، در اختیار ماست.
 
اهل‌بیت (ع) بلندترین قله‌های هویت ملت ایران
وی افزود: اهل‌بیت (ع) متعلق به همه انسان‌های حقیقت‌جو هستند و در مرزهای جغرافیایی یا قومی محدود نمی‌شوند؛ امام رضا (ع) نیز فراتر از قومیت و منطقه، نماد هویت دینی، فرهنگی و ملی ملت ایران و همه آزادگان جهان است؛ این ارتباط، نشان‌دهنده جایگاه جهانی و فرامرزی فرهنگ رضوی است.
 
رئیس اداره اوقاف سیستان و بلوچستان با اشاره به جایگاه امامزادگان در جامعه اسلامی، اظهار کرد: بزرگداشت مقام حضرت فاطمه معصومه (س)، حضرت احمد بن موسی (ع)، حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) و دیگر امامزادگان واجب‌التعظیم، راهی برای تقویت پیوند مردم با اهل‌بیت (ع) است؛ این بزرگواران ستارگان نورانی در کنار خورشید امامت‌اند که کانون‌های همدلی، معرفت و ایمان در سراسر کشور به شمار می‌روند.
 
دهه کرامت باید نمایشگاه عینی کرامت باشد


وی دهه کرامت را فرصتی برای احیای عملی سیره اهل‌بیت (ع) دانست و تشریح کرد: این دهه نباید به جشن‌های نمادین و شعاری محدود شود؛ دهه کرامت باید نمایشگاه عینی کرامت باشد؛ مردم باید کرامت را در رفتار، سبک زندگی، خدمات اجتماعی و تعاملات روزمره ببینند و لمس کنند؛ خدماتی همچون تأمین جهیزیه، ساخت مسکن برای نیازمندان، رسیدگی به خانواده‌های بی‌بضاعت و برنامه‌های فرهنگی مردمی، جلوه‌های عملی کرامت هستند.
 
اشرفیان بر مردمی‌سازی برنامه‌های دهه کرامت تأکید کرد و گفت: مردم، اصلی‌ترین سرمایه این مراسم‌ها هستند. تجربه نشان داده است هر جا مردم حضور داشته‌اند، آن حرکت ماندگار شده است. همان‌گونه که عزاداری امام حسین (ع) با مشارکت مردم زنده مانده، دهه کرامت نیز باید با حضور مردم جان بگیرد.
 
از دهه کرامت باید برای نشاط دینی و ارتقاء معرفت استفاده کرد


وی ادامه داد: فطرت انسان به شادی نیز نیاز دارد؛ اگر بستر مناسبی برای شادی‌های سالم و معنوی فراهم نکنیم، در ادای وظیفه خود کوتاهی کرده‌ایم؛ دهه کرامت، فرصت خوبی برای ارائه الگویی از شادی معنوی و آموزنده است؛ باید از این ظرفیت برای نشاط دینی و ارتقاء معرفت استفاده کرد.
 
رئیس اداره اوقاف سیستان و بلوچستان در پایان با تأکید بر استفاده از ظرفیت رسانه‌ها و فضای مجازی گفت: برپایی نمایشگاه‌های کتاب با موضوع اهل‌بیت (ع)، برگزاری مسابقات معرفتی با جوایز معنوی و تشویقی، و فعالیت‌های فرهنگی خلاقانه، ابزارهایی مؤثر در ترویج فرهنگ اهل‌بیت (ع) در جامعه امروز است؛ باید کاری کنیم که مردم، معارف اهل‌بیت را با زندگی روزمره خود گره بزنند و حضور آن بزرگواران را در متن زندگی احساس کنند.


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید