به گزارش خبرنگار بسیج، حمید آقابیکی معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود از تولید سالانه ماهی سردابی و گرمابی شهرستان شاهرود خبر داد و گفت: استخرهای پرورش ماهی با هدف تولید اقتصادی به ۳ شکل استخرهای روباز، سرپوشیده گلخانهای و استخرهای ذخیره کشاورزی (دومنظوره) انجام میشود.
وی افزود: در استخرهای این شهرستان ماهیان گرمابی کپور، آمور، فیتوفاک، ماهی تیلاپیا و ماهی سردآبی قزل آلا پرورش داده میشود.
آقابیکی بیان کرد: ماهی گرمابی به دمای آب ۲۸ تا ۳۰ درجه سانتیگراد جهت پرورش بهینه نیاز دارد و به دلیل همه چیزخوار بودن، تکثیر زیاد و مقاومت بالا نسبت به شرایط محیطی، توانایی بالایی برای زیستن در محیطهای جدید دارد؛ ماهی سردآبی ساکن آبهای سرد هستند و بهترین میانگین دمایی برای این ماهیان دمایی بین ۷ تا ۱۸ درجه سانتی گراد است. مدیر جهاد کشاورزی شاهرود اظهار کرد: از فواید استخر ماهی قزل آلا استفاده بهینه و دو منظوره از تجهیزات و تأسیسات موجود در مزرعه، پرورش و تولید یکی از بهترین منبعهای پروتئین مفید (گوشت ماهی قزلآلا)، تأمین کننده گوشت مصرفی آبزیان در منطقههای روستایی و اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم در مناطق روستایی میباشد. آقابیکی گفت: ماهی یکی از غذاهای سالم است که سرشار از مواد مغذی و مهم مانند پروتئین و ویتامین D است، ماهی منبعی سرشار از اسیدهای چرب غیر اشباع نظیر امگا ۳ است که برای سلامت بدن بسیار مفید است.
وی افزود: شهرستان شاهرود دارای ۸۰ واحدآبزی پروری شامل، ۳۵واحدپرورش سردابی، ۳ واحد تکثیر سردآبی، ۲۳ واحدگرمابی، ۱۳ واحد تیلاپیا، ۲ واحد تکثیر و پرورش تیلاپیا، ۳ واحدپرورش ماهی زینتی، ۱ واحد پرورش جلبک اسپیرولینا باظرفیت اسمی ۱تن میباشد.
وی در پایان اشاره کرد: میزان تولیدات شهرستان ۱۷۲ تن ماهی گرمابی، ۴۵۰ تن ماهی سردآبی، ۱۶۳۰۰۰ قطعه ماهی زینتی، یک تن جلبک میباشد که در این شهرستان ۱۲۵۰۰۰۰ قطعه بچه ماهی قزل آلا تولید میشود.