۱۸ / ارديبهشت / ۱۴۰۴ - 08 May 2025
08:19
کد خبر : 9685954
۰۹:۳۱

۱۴۰۴/۰۲/۱۷
کارشناس مسائل سیاسی عنوان کرد:

ایران در مسیر اقتدار دفاعی هوشمند جهانی

کارشناس مسائل سیاسی گفت: درحالی‌که توازن نظامی جهان با تحولات فناوری و جغرافیای سیاسی در حال بازتعریف است، قدرت دفاعی جمهوری اسلامی ایران باتکیه‌بر توان بومی، بازدارندگی هوشمند و توسعه راهبردی تجهیزات، به جایگاهی بی‌سابقه در منطقه و حتی فراتر از آن رسیده است.

امیرعلی کنعانی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج از کردستان،اظهار داشت: طی دو دهه گذشته، جمهوری اسلامی ایران با تمرکز بر خودکفایی دفاعی و توسعه صنایع نظامی بومی، توانسته است نه‌تنها جایگاه منطقه‌ای خود را تثبیت کند، بلکه به بازیگری اثرگذار در معادلات نظامی فرامنطقه‌ای نیز تبدیل شود.

کارشناس مسائل سیاسی گفت: این پیشرفت به‌ویژه در حوزه‌های موشکی، پهپادی، پدافندی و جنگال (جنگ الکترونیک) نمود یافته و مورد توجه محافل بین‌المللی قرار گرفته است.

وی افزود: پیشرفت‌های ایران دیگر محدود به بازدارندگی در مرزهای سرزمینی نیست؛ بلکه امروز با مدل دفاع فعال، ایران توانسته نوعی توازن تهدید ایجاد کند که حتی قدرت‌های فرامنطقه‌ای نیز در محاسبات امنیتی خود آن را لحاظ می‌کنند.

کنعانی بیان داشت: ایران در ابتدای دهه ۱۳۸۰ عمدتاً بر دفاع سنتی مبتنی بر نیروی انسانی و تجهیزات متعارف متکی بود، اما با توسعه تهدیدات و ظهور جنگ‌های نیابتی، تهران به‌سرعت رویکرد خود را به سمت دفاع نامتقارن و تکنولوژی محور تغییر داد.

وی اظهار داشت: نمونه بارز این تحول، توسعه سامانه‌های موشکی و پهپادی با برد بلند و دقت بالا است که توانایی هدف‌گیری هم‌زمان چند نقطه راهبردی را دارد. این پیشرفت، عملاً معادله تهاجم را برای دشمنان ایران به هم زده است.

کنعانی در ادامه خاطرنشان کرد: در مقایسه با قدرت‌های نظامی دیگر، ایران مسیری متفاوت اما اثربخش را طی کرده است و این در حالی است که کشورهایی مانند آمریکا و روسیه در توسعه تسلیحات خود بر بودجه‌های سنگین و صنایع تسلیحاتی عظیم تکیه دارند، ایران با بهره‌گیری از منابع محدود اما خلاقانه، به سطحی از توانمندی رسیده که در برخی حوزه‌ها، مانند پهپادهای انتحاری و جنگال، حتی مورد تقلید دیگر کشورها نیز قرار گرفته است.

وی در این باره افزود: ایران باوجود تحریم‌های چندلایه و فشارهای بین‌المللی، به الگویی برای کشورهای درحال‌توسعه تبدیل شده است که می‌خواهند امنیت ملی را بدون وابستگی به قدرت‌های بزرگ تأمین کنند این یک مزیت راهبردی است که قدرت نرم و سخت را درهم‌آمیخته است.

این کارشناس با اشاره به اینکه توانمندی دفاعی ایران صرفاً در مرزهای جغرافیایی‌اش خلاصه نمی‌شود بیان داشت: امروز ایران از طریق انتقال دانش، فناوری و دکترین دفاعی، در شکل‌گیری جبهه‌ای متحد علیه تهدیدات مشترک سهم اساسی دارد.

وی گفت: ایران در مسیر قدرت دفاعی، تمرکز بر هوش مصنوعی، سلاح‌های سایبری، ماهواره‌های نظامی و ترکیب‌سازی عملیات چندلایه خواهد بود و در این زمینه، برخی نشانه‌ها مانند پرتاب ماهواره‌های نظامی، توسعه سامانه‌های پدافند لیزری و پیشرفت‌های نرم‌افزاری در حوزه فرماندهی و کنترل دیده می‌شود.

کنعانی در پایان تأکید کرد: قدرت دفاعی ایران دیگر فقط ابزار جنگ نیست، بلکه مؤلفه‌ای از دیپلماسی قدرت است؛ ایران می‌تواند بدون شلیک حتی یک گلوله، در موازنه‌های جهانی اثرگذار باشد.

انتهای خبر/

گل آرا ظاهری
خبرنگار: گل آرا ظاهری

گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید