به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از قم، حجت الاسلام سید حامد موسوی درچه ای گفت: از منظر امام رضا(ع) برای این که کسی بتواند به قله عقل نایل شود، باید ۱۰ ویژگی داشته باشد، که اولین ویژگی عاقل آن است که در ارتباطاتی که با او داریم همواره از او توقع کار نیک و اخلاق نیک و نیت و رفتار نیک ببینیم؛ اگر همین یک مشخصه را در ارتباط با برادران و خواهران و همسران به کار ببریم، خواهیم دید که چه تحولی در زندگی ما ایجاد خواهد شد.
وی افزود: یکی دیگر از شاخصههای عاقل این است که از او نمیترسیم و نگرانی نداریم و اگر معاملهای کنیم، از چکهای او نگران نیستیم و از خانهای که فروخته است نگرانی نداریم و با دختری که از این خانواده ازدواج کردهایم هم واهمه نداریم.
موسوی درچه ای سومین شاخصه عقلانیت از نگاه امام(ع) را این گونه بیان کرد: عاقل کسی است که کارهای اندک دیگران را هم بزرگ میداند؛ شنیدیم که برخی از کاه کوه میسازند. آیا این همیشه بد است؟ خیر، بستگی دارد که با چه نیتی باشد. اگر کسی عادت کرده است که کارهای خیر همسرش را بزرگ جلوه دهد و بانویی عادت دارد که کارهای خیر کوچک مادرشوهر و همسرش را بزرگ جلوه دهد، از نگاه امام، عاقل است.
وی رفع مشکلات مردم را یکی دیگر از شاخصههای عقلانیت برشمرد و افزود: شاخصه دیگر عقلانیت از منظر امام رضا(ع) این است که اگر مردم حاجتی از او دارند، او از مراجعات مردم خسته نمیشود.
این کارشناس مذهبی توصیه های دهگانه عقلانیت در زندگی را میراث سیره رضوی دانست و خاطر نشان کرد: از دیگر شاخصه ها که گذرا به آن اشاره می کنیم آن است که انسان، در عمر خود از دانش طلبى خسته نشود، فقر در راه خدا برایش از مال اندوزی محبوب تر باشد، خوارى در راه خدايش از عزّت با دشمنش محبوب تر باشد و گمنامى را از پرنامى خواهان تر باشد.
انتهای پیام/