به گزارش خبرگزاری بسیج خوزستان، اولین جلسه کارگروه استانی شناسایی مهمترین اسباب اختلافات منطقهای و محلی و طراحی سازوکارهای پیشگیری و رفع اختلافات با حضور اعضای کارگروه در محل معاونت حل اختلاف استان خوزستان برگزار شد.
رئیس حل اختلاف استان خوزستان، در این نشست با اشاره به دستاوردهای صلح و سازش در سالهای اخیر گفت: در سال ۱۴۰۲ تعداد ۲۳۰ فقره پرونده قصاص نفس به مصالحه ختم شد و در سال ۱۴۰۳ این تعداد به ۲۴۰ پرونده افزایش یافت که نتیجه تلاشهای مؤثر صلح یاران، مصلحین، سران عشایر، و اعضای کارگروه مشترک بوده است.
حجتالاسلام و المسلمین امانت بهبهانی با برجسته کردن جایگاه خوزستان در موفقیتهای حل اختلاف خاطرنشان کرد: مردم شریف خوزستان از دیرباز در امر صلح و سازش پیشگام بودهاند و در سالهای اخیر رشادتهایی از خود نشان دادهاند که نهتنها حل پروندههای مهمی همچون قصاص نفس را ممکن کرده، بلکه موجبات افزایش امنیت در استان را نیز فراهم آورده است. این اقدامات باعث شده خوزستان جایگاه برتر کشور در صلح و سازش را به دست آورد.
وی با تقدیر از فعالیتهای صلح یاران و مصلحین استان اظهار داشت: شورای حل اختلاف با ابزارهای مختلف خود توانسته است در زمینه پیگیری امور صلح و سازش و ارتقای جایگاه آن در استان اقدامات مؤثری به انجام برساند. پروندههای قصاص نفس نمونههایی برجسته از این دست هستند که با تلاشهای پیوسته شورای حل اختلاف به مصالحه ختم شدهاند.
حجتالاسلام امانت بهبهانی همچنین خواستار حمایت همهجانبه نهادهای مختلف انتظامی، امنیتی و نظامی از شورای حل اختلاف شد و افزود: تشکیل این کارگروه گامی ضروری برای رفع اختلافات و جلوگیری از لطمه به امنیت استان است. دستگاههای مختلف با مساعدت خود میتوانند زمینههای صلح و سازش مؤثرتری را فراهم کنند.
وی همچنین از روسای دادگستریها و دادستانهای استان درخواست کرد تا در شهرستانهای خود کمیتههایی برای پیگیری توسعه صلح و سازش تشکیل دهند و از ظرفیت سران عشایر و صلح یاران برای حل اختلافات استفاده کنند.
در ادامه این جلسه، اعضای کارگروه با ارائه دیدگاهها و نظرات خود، بر اهمیت طراحی سازوکارهای عملی برای شناسایی و رفع اختلافات منطقهای و محلی تأکید کردند.