سرهنگ کاظم میرمقدم با اعلام این خبر افزود: در فروردین ماه ۱۴۰۱ بهدنبال گزارش معتمدان محلی مبنی بر حفاری در شوادان یکی از خانههای قدیمی با مالکیت شخصی، با حکم قضایی، عوامل نیروی انتظامی، کارکنان پایگاه حفاظت اداره میراثفرهنگی دزفول و مسئول واحد حقوقی این اداره، در محل حضور پیدا کردند که متأسفانه محل حفاری به دلیل لو رفتن پُر و مسدود شده بود.
فرمانده یگان حفاظت میراثفرهنگی خوزستان ادامه داد: براساس تحقیقات صورت گرفته در دو سال گذشته، پس از محرز شدن محل دقیق و حجم حفاری، عوامل اداره اطلاعات و میراثفرهنگی با دستور قضائی به باز کردن ورودی حفاری با نظارت ناجا اقدام کردند و با بررسی محل حفاری و تونلها، آثار و شواهدی از سازههای آجری مشهود شد.
او افزود: دو روز پیش و در تاریخ ۲۱/۲/۱۴۰۴ با حضور رئیس شعبه ۶ بازپرسی و کارشناسان و باستانشناسان اداره میراث فرهنگی در بازدید نهایی، بررسیهای لازم از محل تونلها و حفاری صورت گرفت که در این زمینه تعدادی از افراد خاطی شناسایی شدند و در حال حاضر از راه مراجع قانونی در حال طی کردن روند قانونی این پرونده هستیم.
به نقل از اداره کل میراث فرهنگی خوزستان، میرمقدم تصریح کرد: حفاران سودجو بدنبال سوداگری در این زیزرمین به حفر تونلهای افقی و عمودی به طول ۱۵۰ متر و عمق ۳۵ متر اقدام کرده بودند و این حفاری تا پای یکی از پایههای پل ساسانی میرسید که با ذکاوت یگان حفاظت و همراهی معتمدان محلی این تونل کشف شد و از رسیدن هرگونه صدمه به پایه پل و بسترهای تاریخی زیرزمین جلوگیری بعمل آمد.
وی خاطرنشان کرد: خط قرمز ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان، هرگونه آسیب و دستبرد به آثار تاریخی این استان است وبا متخلفان بدون اغماض برخورد قانونی میشود.