به گزارش خبرگزاری بسیج خراسان رضوی از تایباد، جواد اعتضادی اظهار کرد: شهرستان تایباد ۱۲۲ نانوایی یارانه ای نوع ۱ و ۲ می باشد که عملکرد آنها در زمینه پخت متناسب با سهمیه، رعایت ساعات کاری، عدم تراکنش های نامتعارف، عدم عرضه نان بصورت حجمی( تعداد بالا) و سایر موارد توسط سامانه نانینو بصورت مستمر نظارت می شود.
وی با اشاره به اینکه مجموعه خبازی های شهرستان حدودا ۱۰۰۰ تن در ماه سهمیه آرد دریافت میکنند، افزود: افزایش سهمیه نانوایی های شهرستان پس از پیگیری های مستمر و آموزش چهره به چهره متصدیان و نیز برگزاری کارگاه آموزشی که با همکاری اتحادیه نانوایان انجام گرفت عملی شده است.
خاموشی چاه های کشاورزی علت کاهش ٢٠ درصدی کشت زیره سبز
اعتضادی در ادامه به کاهش کشت زیره در تایباد اشاره کرد و گفت: ۵۳۰٠ هکتار از اراضی مستعد کشاورزی در شهرستان زیر کشت زیره سبز قرار دارد که این میزان نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد کاهش داشته است که این کاهش سطح زیر کشت به دلیل خاموشی منابع آبی رخ داده است.
وی بیان کرد: میانگین عملکرد محصول زیره سبز در تایباد ۷۰۰ کیلوگرم در هر هکتار برآورد شده و پیشبینی میشود در سال زراعی جاری بیش از ۳۷۰٠ تن زیره سبز از مزارع این شهرستان برداشت شود. زمان رسیدن این محصول از اواخر اردیبهشت تا اوایل خرداد است و به دلیل ریزش بذرها پس از رسیدن کامل، باید قبل از خشک شدن کامل برداشت شود.
اعتضادی مطرح کرد: برداشت زیره سبز به روش دستی انجام میشود و محصول جمعآوری شده به مدت سه روز تا یک هفته در انبار و در سایه خشک میشود تا میوهها از شاخه جدا شوند.
وی عنوان کرد: پس از یک هفته، محصول بوجاری شده و برای افزایش کیفیت، بذرها چند روز دیگر در محیطی مناسب پهن میشوند تا کاملاً خشک شوند.
اعتضادی ادامه داد: زیره سبز در اراضی کرات، کاریز و میان ولایت شهرستان کشت میشود و از زمان کاشت تا برداشت، برای ۲۰ نفر روز اشتغال مستقیم ایجاد میکند. به دلیل گستردگی کشت این محصول، بیش از ۸۵۰ خانوار بهرهبردار از این محصول هستند.
پایان عملیات گسترده سمپاشی علیه ملخهای صحرایی در مراتع شهرستان
مدیر جهاد کشاورزی تایباد اعلام کرد: طی یک عملیات ضربتی و هماهنگ، ۲۱۹۰ هکتار از مراتع روستاهای شهرستان تایباد در شرق استان خراسان رضوی، علیه هجوم ملخهای صحرایی (Schistocerca gregaria) سمپاشی شد. این اقدام از ۲۵ فروردین تا ۱۰ اردیبهشت ماه جاری با همکاری دهیاریها، شوراهای روستایی و کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی تایباد انجام گرفت.
اعتضادی خاطرنشان کرد: با شناسایی کانونهای تجمع ملخهای مهاجر در روستاهای پشته، پلبند، جوزقان، سرخسرا، سمنگان و کوه آباد، عملیات مبارزه با استفاده از ترکیبی از روشهای نوین و سنتی شامل طعمهگذاری سبوس مسموم، سمپاشهای توربولاینر، سمپاش ULV، تراکتورهای مجهز به بومپاش و همچنین پهپادها انجام شد.
وی تصریح کرد: در این عملیات ۹۰۰ لیتر سم شامل سموم تکنیکال مالاتیون، امولسیون مالاتیون و دلتا مترین ۲.۵٪ EC به کار گرفته شد. بررسیهای میدانی پس از اجرای عملیات، کاهش چشمگیر تراکم جمعیت آفت را تأیید میکند. این موفقیت مرهون همکاری بیوقفه دهیاران، شوراهای محلی و تیمهای تخصصی جهاد کشاورزی است.
خبرنگار/محمد قادری