به گزارش خبرگزاری بسیج از گلستان؛ به مناسبت هفته ملی جمعیت با سرکار خانم دکتر فاطمه بیدرنامنی مخترع و عضو هیأت علمی پژوهشگاه زابل گفتگویی ترتیب داده ایم که در ادامه می خوانید.
سلام لطفا خودتان را معرفی کنید؟
فاطمه بیدرنامنی ، متولد 1365 از استان گلستان - شهرستان کردکوی و اهل روستای نامن ، متأهل و دارای 3 فرزند هستم ، در حال حاضر عضو هیأت علمی پژوهشگاه زابل هستم.
آیا فرزندان مانع پیشرفت شما در کار و زندگی شدند؟
خیر ، گرچه تولد فرزندانم باعث شد وقت زیادی را صرف آنها کنم، ولی سبب جهت دار شدن مسیر زندگیم شد. پس از تولد فرزندانم حس میکنم از مسیر تکراری زندگی خارج شدم ، داشتن فرزند زیاد، علیرغم سختی ها مخصوصا برای بنده که در شهر غربت و بدون هیچ یک از اعضای خانواده ام هستم، سبب دلگرمی به زندگی شد. از هر فرصتی در طول شبانه روز استفاده می کنم تا بتوانم به کارهای پژوهشی و علمی خودم برسم.
در مورد جهاد تببین فرزندآوری از بیانات حضرت آقا و دیدگاه شما نسبت به این موضوع چیست؟
امروزه به دلایل مختلف و بنظر من بهانه جویی های مختلف ، خانواده ها از داشتن فرزند سر باز می زنند، با توجه به مشکلات اقتصادی بنده هم قبول دارم برای زندگی ایده آل باید مبالغ دریافتی خانواده ها بیشتر باشد، و یا کمک های دولت جهت ترویج فرهنگ فرزندآوری افزایش یابد، ولی این موضوع نباید بهانه ای برای تک فرزندی یا بی فرزندی باشد. آینده کشور قرار است توسط همین فرزندان اداره شود. نسل قدیم با درآمدهای پایین با تعداد زیادی فرزند زندگی می کردند، بی شک کاهش سطح توقع فرزندان، و جلوگیری از چشم و هم چشمی های بی مورد که طی سالهای اخیر بسیار به چشم می خورد، سبب می گردد بخشی از موانع این قضیه برطرف گردد. با توجه به بیانات حضرت آقا در مورد جمعیت جوان که عامل پیشرفت کشور هستند، امیدواریم دولت بتواند با عوامل تشویقی و کمکی در این زمینه همانند برخی کشورهای پیشرفته که بسیاری از هزینه های کودک تازه متولد شده بر عهده دولت هست، موانع مالی در این زمینه را برطرف کند تا بسیاری از خانواده ها که تنها دلیلشان جهت تک فرزندی مسائل مالی است تشویق به این امر گردند.
لطفا کمی از پیشینه تحصیلی و فعالیتهای علمیتان بگویید؟
دوره لیسانس را در رشته مهندسی کشاورزی - علوم باغبانی در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در سال 1387 با رتبه اول در بین هم دوره ای ها به اتمام رساندم. بلافاصله دوره ارشد قبول شدم و در سال 1389 در رشته گیاهان زینتی فارغ التحصیل شدم. دو سال در جهاد کشاورزی به عنوان کارشناس ناظر باغات میوه مشغول به کار بودم. در بهمن 1390 در فراخوان جذب هیات علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شرکت کردم و جهت مصاحبه به دانشگاه زابل دعوت شدم، پس از طی مراحل علمی و مصاحبه های مختلف به عنوان عضو هیات علمی پذیرفته شدم و از پاییز 1391 در پژوهشکده کشاورزی دانشگاه زابل مشغول به کار شدم. در سال 1394 در آزمون دکترای رشته خودم شرکت کردم و پس از پذیرش مرحله اول و دعوت به مصاحبه در دانشگاه زنجان پذیرفته شدم و در سال 1399 در رشته دکترای فیزیولوژی و اصلاح گیاهان زینتی فارغ التحصیل شدم.
دو اختراع بنده در زمینه گرده افشانی و تکثیر کشت بافتی گل ارکیده بود که طی سالهای 95 تا 99 مراحل آزمون و خطا و تاییدیه نهایی آن انجام گرفت و پس از طی مراحل بسیار زیاد داوری در سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران توسط رئیس اداره ثبت اختراعات کشور ، ثبت نهایی شد.
چه باعث شد تا به این اختراعات دست یابید؟
در طی دوره دکترا بر روی کشت بافت گیاه زینتی ارکیده که یک گل وارداتی است کار میکردم. یکی از مشکلات تکثیر این گیاه این است که به دلیل موانع خودگرده افشانی که در ساختار گل این گیاه وجود دارد انجام خودگرده افشانی با مشکلاتی روبروست و جهت بذرگیری باید گرده افشانی به صورت دستی انجام شود. مشکل دیگر بذرهای خیلی ریز در این گل است که به دلیل نداشتن آندوسپرم ، در طبیعت به سختی جوانه می زنند ، اولین ایده من و همسرم در رفع مشکل گرده افشانی، ابتکار سرنگ تلقیح مصنوعی بود که سرعت ، دقت و کارایی گرده افشانی را بسیار افزایش داد. ایده دوم در بحث تکثیر کشت بافتی و تولید ماده غذایی بسیار قوی جهت کشت بافت و سرعت بخشیدن به مراحل جوانه زنی تا تولید گیاهچه در این گیاه بود که هر دو مورد در دو ثبت اختراع جداگانه در سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران به ثبت نهایی رسید.
آیا شما اختراع خود را در جشنواره های بین المللی شرکت داده اید؟
خیر، ولی هر دو اختراع بنده در سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران ثبت نهایی شدند و گواهی اعتبار سنجی و امتیاز دهی هر دو مورد تأیید قرار گرفت.
به عنوان یک بانوی مبتکر و بسیجی نقش خود را در ترویج فرهنگ بسیج ، ایثار و شهادت چگونه ارزیابی می کنید؟
بسیاری از شهدای ما قبل از اعزام به جبهه ها افرادی تحصیل کرده بودند، ولی شرایط زمان آنها ایجاب می کرد که علاوه بر تحصیل دفاع از مرز و بوم کشور نیز وظیفه هر ایرانی است، در حال حاضر به عنوان عضو کوچکی از این کشور در مرحله اول باید فرزندانی صالح و مثمر در آینده کشورم تربیت کنم که آینده این مرز و بوم در دستان آنهاست، در مرحله بعدی با توجه به شرایط شغلی، پژوهش در زمینه رشته خودم، و کم کردن مشکلات موجود در بخش کشاورزی در حد توانم می باشد. امید است که در این زمینه سربلند باشیم.
نقش همسرتان در موفقیت های شما چیست؟
از ابتدای تحصیلم در مقطع دکترا به دلیل اینکه تولد دو دخترم در همان بازه زمانی 96 و 98 رخ داد همسرم کمک های فراوانی به بنده می کردند، جهت حضورم در کلاس درس در دانشگاه زنجان علاوه بر رفت و آمد هفتگی از تهران به زنجان، مسئولیت نگهداری فرزندانم از ده روزگی بر عهده همسرم بود، همچنین در زمینه ثبت اختراعات از مرحله ایده تا به ثمر رسیدن قطعا و بی اغراق بدون کمک های ایشان بنده نمی توانستم به این نتایج برسم که جا دارد مجدد در این فرصت ، از صمیم قلبم از ایشان تشکر کنم و دعای خیرم را بدرقه ایشان کنم.
شما از چه سالی وارد بسیج شدید و چه فعالیت هایی را در بسیج انجام می دهید؟
فعالیت بنده در بسیج به سال های قبل از دانشگاه برمی گردد، در دوران راهنمایی عضو بسیج روستا شدم و در حال حاضر هم عضو بسیج اساتید کشوری هستم.
عامل موفقیت شما در این مسیر چه بود؟
تلاش ، علاقه به رشته تحصیلی و بی شک دعای خیر پدر و مادرم
و حرف آخر اگر با جوانان سخنی دارید ، بفرمایید؟
نسل جوان ما آینده کشور را میسازد. تربیت این نسل توسط پدرها و مادرها مهمترین وظیفه هر پدر و مادری است، که بنظرم از نان شب واجب تر است. بنظر بنده کم اهمیتی به این موضوع آینده را با مشکل مواجه خواهد کرد.
ایجاد احترام بین والدین و فرزندان، تبیین ارزشهای اسلامی و یادآوری خاطرات شهدا می تواند ذره ذره فرهنگ اسلامی را بین فرزندان نهادینه کند، جوانان باید بدانند این کشور حاصل خون هزاران شهید است که حاضر نشدند به رهبر و مملکتشان پشت کنند، اگر در دوران اسارت شکنجه می شدند تا حد شهادت کلامی بر ضد اسلام و نظام بر زبان نمی آوردند. اگر رسانه های بیگانه با بی ارزش شمردن جایگاه خانواده در اجتماع، ترویج بی حجابی و توهین کلامی به ارزش های نظام و اسلام سعی در انحراف نسل جوان دارند، من به عنوان عضو کوچکی از این کشور از شما جوانان خواهش میکنم چشمتان را به روی حقیقت نبندید، خدای نکرده لحظه ای اگر فکر شیطانی در ذهنمان خطور کرد لحظه شهادت این عزیزان را در ذهنمان مرور کنیم. پا گذاشتن بر روی ارزش های نظام، پا گذاشتن روی خون هزاران شهید است، امید داریم شرمنده خون شهیدان نباشیم.
انتهای پیام/