۳۰ / ارديبهشت / ۱۴۰۴ - 20 May 2025
00:59
کد خبر : 9688721
۱۳:۰۲

۱۴۰۴/۰۲/۲۹

نقش فرهنگ در میل به فرزندآوری مقدم بر اقتصاد است

مسئول بسیج جامعه زنان سپاه قدس گیلان فرهنگ و اقتصاد را ۲ عامل اساسی در موضوع میل به فرزندآوری و افزایش جمعیت بیان کردو گفت: در حالی که بسیاری اقتصاد را عامل اصلی می‌دانند، نقش فرهنگ در میل به فرزندآوری مقدم بر اقتصاد است

نقش فرهنگ در میل به فرزندآوری مقدم بر اقتصاد  است

به گزارش خبرگزاری بسیج گیلان،طاهره عاشوریان در گفت‌وگو با خبرگزاری بسیج، به مناسبت هفته ملی جمعیت اظهار کرد:فرهنگ و اقتصاد ۲ عامل عمده در موضوع میل به فرزندآوری و افزایش جمعیت هستند.

مسئول سازمان بسیج جامعه زنان سپاه قدس گیلان افزود: بسیاری افراد، اقتصاد را مطرح می‌کنند،در حالی که فرهنگ مهم‌تر از اقتصاد است. اگر اقتصاد مهم‌ترین عامل در فرزندآوری بود، باید در مناطق مرفه، مانند شمال شهر تهران، خانواده‌ها تعداد اعضای بیشتری داشتند، اما چنین نیست.  

عاشوریان با بیان اینکه در ایران، جوانی جمعیت به‌عنوان یک فرصت مهم برای توسعه اقتصادی و اجتماعی در نظر گرفته می‌شود گفت: گیلان از جمله استان‌هایی است که با چالش جدی جمعیتی مواجه شده و به تعبیر مسئولان، در چاله جمعیتی فرو رفته است.

 

وی تصریح کرد:اگر این روند ادامه پیدا کند، در چند سال آینده، این استان به خانه سالمندان تبدیل خواهد شد. بر اساس داده‌های آماری، جمعیت گیلان نسبت به سایر استان‌ها در وضعیت قرمز قرار دارد.  

فرزندآوری و آثار اجتماعی آن 

مسئول بسیج جامعه زنان سپاه قدس گیلان با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری درباره اهمیت نقش مادری افزود:فرزندآوری یکی از مهم‌ترین وظایف زنان در پیشرفت کشور است؛ این امر، یکی از بزرگ‌ترین مجاهدت‌های زنان محسوب می‌شود. 

وی فرزندآوری را در حقیقت هنر زن دانست و گفت: زن زحمات فررند را تحمل می‌کند، و خداوند ابزار پرورش فرزند، صبر و احساسات لازم را به او عطا کرده است. اگر این ارزش‌ها در جامعه حفظ شوند، مسیر پیشرفت هموار خواهد شد. 

عاشوریان با اشاره به اهمیت موضوع جوانی جمعیت و فرزندآوری گفت:این مسئله امروزه به‌عنوان یک چالش ملی و امنیتی مطرح است و در گیلان زنگ خطر آن زودتر از سایر نقاط کشور به صدا درآمده است که اقدامات مؤثر و سازنده‌ در کاهش تبعات اجتماعی و تنش‌های روانی ضروری است.  

وی با بیان اینکه کودکان تک‌فرزند معمولاً در برابر چالش‌ها و مشکلات، کم‌طاقت‌تر هستند گفت: والدین تمام انرژی و توجه خود را صرف یک فرزند می‌کنند که باعث می‌شود کودک از تجربه‌های اجتماعی و تعامل با خواهر و برادر محروم بماند. این مسئله می‌تواند بر انعطاف‌پذیری و مسئولیت‌پذیری آن‌ها تأثیر منفی بگذارد.

 مسئول بسیج جامعه زنان سپاه قدس گیلان ادامه داد:تمرکز بیش از حد والدین بر یک فرزند ممکن است به خودخواهی و مشکلات در روابط اجتماعی او منجر شود.  

نقش طلاق در کاهش نرخ باروری 

عاشوریان از تاثیر افزایش طلاق می‌تواند بر نرخ باروری گفت و اضافه کرد:با افزایش طلاق، امکان داشتن فرزند کاهش می‌یابد، زیرا نگهداری از فرزند توسط یک والد به‌تنهایی دشوار است. در بسیاری از موارد، فرزندان به‌عنوان پایه‌های عاطفی و اجتماعی خانواده، در شرایط طلاق دچار آسیب می‌شوند. این وضعیت می‌تواند باعث کاهش گفت‌وگو و ارتباطات مثبت میان زوجین شده و به طلاق عاطفی منجر شود.

راهکارهای افزایش جمعیت و حمایت از خانواده‌ها  

مسئول بسیج جامعه زنان سپاه قدس گیلان با اشاره به راهکارهای افزایش جمعیت و بهبود آمار باروری گفت:تبلیغات و تبیین اهمیت باروری نقش مؤثری دارند. ارائه پاداش‌ها و کمک‌های مادی و معنوی به خانواده‌ها می‌تواند انگیزه‌ای برای افزایش باروری باشد. همچنین، مادران نوزاد نیاز به حمایت و استراحت دارند و خانواده و جامعه باید از آن‌ها پشتیبانی کنند تا بتوانند وظایف خود را به‌خوبی انجام دهند.

هما اکبری
خبرنگار: هما اکبری

گزارش خطا
برچسب ها:
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید