خبرگزاری بسیج _ سرلشکر «حسین سلامی» فرمانده کل سپاه در مراسم اختتامیه «هجدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت» که شامگاه (شنبه) در تالار وحدت برگزار شد، اظهار داشت: لحظات حضور اینجانب در جشنواره فیلم مقاومت برای بنده لحظاتی شورانگیز و به یاد ماندنی است چراکه در جمع بخشی از برجستگان هنر ایران عزیز هستم که رسالت خودشان را احیای قطعهای از تاریخ بزرگ ایران و اسلام قرار دادهاند و به دنبال زنده نگه داشتن حافظهی تاریخیمان یعنی دفاعمقدس و مقاومت هستند.
فرمانده سپاه خاطرنشان کرد: هماکنون در سالروز یکی از ایام پرافتخار و پرشکوه ملت ایران هستیم که در ۴۳ سال پیش پاره تن ایران خرمشهر به مام میهن بازگشت و ایرانیان یکی از نقاط اوج عظمت نام بزرگ ایران را در جهان متجلی کردند.
وی عنوان کرد: ما با چشمان سر میبینیم و با گوش سرمان میشنویم و آنچه با چشمانمان میبینیم عموما ابعاد فیزیکی پدیدههاست و طول و عرض اجسام و رنگها و زمینهها و کرانهها را میبینیم؛ و یا با گوش پژواک صداها را میشنویم لذا ما واقعیتها را با چشم و گوش میبینیم و میشنویم، اما برای این چشم و گوش ظاهری ما یک چشم و گوش حقیقتبین هست که با آن میتوانیم احساس کنیم و ماورا اجسام و نور حقیقت را ببینیم و آن قلبماست.
سرلشکر سلامی با تاکید براینکه انسان با قلب به عمیقترین لایهها از معرفت خود دست مییابد، افزود: همانطوری که قرآن میفرماید، خیلی از انسانها هستند که قلب دارند، اما تعقل نمیکنند و چشم و گوش دارند، اما نمیبینند و نمیشنوند؛ ما نیز برای اینکه حقیقت را از واقعیت تشخیص دهیم، نیاز به چشم و گوش باطنی داریم.
فرمانده سپاه قلب را مرکز احساس، عاطفه، معرفت و نقطه کانون وجدان آدمی دانست که فطرت انسان در آن حیات مییابد و گفت: رسالت اصلی هنر فعالسازی قلب انسان است و هنرمندان انسانهای هستند که با قلب خود به اعماق قلب دیگران نفوذ پیدا میکنند. دنیا امروز دنیای رقابت بر سر تسخیر ذهنها و قلبهاست؛ ذهن البته قوه محاسبهگر را نشان میدهد و دنیای هنر همین است. هنرمندان سازندگان شخصیت، منزلت، فضیلت، اعتبار و هویت یک ملت هستند و یک جغرافیایی جدید از هویت را شکل میدهند.
وی مقاومت را جغرافیایی متفاوت و فراتر از مرزهای جغرافیایی موسوم دانست که تفکیک دهندهی مرزهای اعتقادی و ارزشی است و تاکید کرد: این هنر کرانه ارزشها را مشخص میکند؛ هنر والا حقایق را بازتاب میدهد و چشمان حقیقتبین را باز میکند. هنر والا مثل نور است که در تاریکی میدرخشد لذا نبرد ما نبرد نور و تاریکی است.
سرلشکر سلامی عنوان کرد: شیاطین تلاش میکنند تا تیرگی جهل، نابینایی معرفتی و سیاسی بر انسانها غلیه دهند و انسان را آنگونه بسازند که خود خواهند و دشمن به دنبال غیرهویتسازی از ملتهاست. وقتی امریکاییها استراتژیشان را برای قرن بیستم مینوشتند، این قرن را قرن نزدیکشدن شتابدار قارهها به یکدیگر توصیف کردند که همگی انسانها شهروند یک دهکده جهانی و دارای سه خصوصیت مشترک باشند. آنها گفتند، انسانها باید طبق طرح ما امریکاییهای با اینکه غیرآمریکایی هستند، اما در شخصیت و نگرش آمریکایی شوند و با ارزشهای ما زندگی کنند و این یعنی جهانی شدن فرهنگ، اندیشه و اعتقاد؛ لذا هنرمندان ما بدانند در چنین شرایط و فضایی هنر میسازند و خلق میکنند. آمریکا درجهانیسازی میخواهد جهانیسازی اقتصاد انجام دهد که لازمه آن دارا بودن اطلاعات یکسان است که یعنی سوار شدن بر گوش و چشم و قلب و از دست دادن هویت، ملیت، معرفت، بنیانهای اعتقادی و از بین رفتن سنت و آداب و شکوه ملتها و از دست رفتن استقبال که یک کار خطرناک است.
فرمانده سپاه به عملیات سنگین دشمن علیه کشورهای مسلمان پرداخت و گفت: در جوامع مسلمان تحت تاثیر این عملیات سنگین هویتزدایی هستیم و هنرمقاومت در حفظ ارزشها و حافظه تاریخی میکوشیم و هنر والا و متعالی و متعهد و برخاسته از قلب هنرمند برای حفظ این هنر است که هنر مقاومت نام میگیرد. هنر مقاومت، هنر افتخار و جاودانگی و هنر بقاع است. در میانه این میدان و نبرد جنگ از سنگرها به نبرد روایتها رسیده و تغییر مکان داده است و امروز کسی که در مقابل این تهاجم سنگین بایستد، در امان نیست.
وی فرماندهان واقعی جبهه نبرد نرم را هنرمندان دانست و تاکید کرد: دشمن میخواهد با تصویر، کلمات و اصوات ما را شکست دهد که اگر شکست بخوریم ما را واژگون و دگرگون میکند و اصالت، کرامت و شرافت ما را میگیرد لذا فرهنگ مقاومت و هنرمند مقاومت کسی است که نفوذ نمیپذیرد و شکست نمیخورد و ذلیل نمیشود.
سردار سلامی اقدام هنرمندان جبهه مقاومت را بخاطر پرداختن به این موضوعات شجاعانه و فداکارانه این دانست و گفت: دشمن در عرصه هنر کاری میکند که ما جرات دفاع از ارزشهایمان را نداشته باشیم و اینقدر این گزارهها را تکرار میکنند که ما باور کنیم و از کارمان دست برداریم، اما ایستادهایم و میدانیم از چه دفاع میکنیم تا سرشت این جامعه و کشور بماند.
فرمانده سپاه به قهرمانان کشورمان پرداخت و تاکید کرد: کشورمان زنان و مردان بزرگی دارد که برای این ملت تاریخ میآفرینند. بازگو کردند حقایق آنها برای نسلهای آینده ثروت است. ما در کودکی مخاطب داستانهای رستم و سهراب بودیم که برایمان زیبا بود، اما امروز اینقدر رستم و سهراب واقعی داریم که نیاز به قهرمانان اسطورههای قدیم را نداریم؛ آن داستانها زیبا بودند، اما زیباتر واقعیتهایی است که جریان دارند چراکه ما فرزندان بزرگی را برای اعتباری استقبال و عزت این سرزمین تقدیم کردهایم تا این ملت جاودانه بماند.