قزوین- به گزارش بسیج، سردار عراقی، فرمانده دفاع مقدس و رئیس پژوهشکده دفاع مقدس در جمع بسیج حقوقدانان به مناسبت سالروز آزادسازی خرمشهر عنوان کرد: خرمشهر در ۳۱ شهریور ماه سال ۱۳۵۹ قرار بود به دست عراقیها ظرف ۴۸ ساعت فتح شود و این تاریخی است که یکی از فرماندهان تیپهای زرهی عراق در یک مصاحبه عنوان و اظهار میکند قبل از جنگ این منطقه توسط دشمن رصد و طرح مانور نیز چیده شده بود که حمله انجام گیرد و محور اصلی شلمچه و خوزستان بود.
وی افزود: ۱۲ تیپ زرهی و مکانیزه برای حمله و ۵ تیپ برای آزادسازی خرمشهر و آبادان پیش بینی کرده بودند؛ یک روز برای خرمشهر، یک روز برای آبادان و یک هفته تا اهواز و عنوان شده بودکه فقط یک تیپ لازم است چون کسی نیست که مقاومت کند، دشمنان از نظر برآوردهای عملیاتی، بررسی منطقه عملیات و برآوردهای اطلاعاتی درست میگفتند.
سرتیپ پاسدار عراقی بیان کرد: بحثی در مباحث سربازی و نظامیگری است که میگویند شما از دشمن باید سه چیز را برای انجام یک عملیات به دست بیاورید؛ ماموریت اطلاعاتی یعنی توان، رسته، رده و غیره دشمن باید بررسی شود و دوم زمین و سوم جو است که باید عوارض طبیعی، فرورفتگیها، برجستگیها، روییدنیها، جهت باد، گرد و غبار، جنس زمین، باتلاقها و غیره بررسی شود.
وی ادامه داد: دشمن همه این موارد را بررسی و عنوان کرده بود که همه اینها به نفع ماست؛ زیرا ساختار نیروی نظامی به هم ریخته است؛ ما خودمان هم مقداری ساختار نظامی را به هم زده بودیم؛ در آن اوایل کم تجربه و مبتدی بودیم؛ آنها در ظاهر درست عنوان میکردند با این وضعیت با یک تیپ نظامی نیز میتوانستند خرمشهر را فتح کنند.
رئیس پژوهشکده دفاع مقدس اظهار کرد: ۳۱ شهریور شروع شد، مهر را پشت سر گذاشتیم و چهارم آبان خرمشهر تقریبا بعد از ۳۵ روز سقوط کرد؛ همه مردان و زنان آبادانی، بسیج، بچههای سپاه با روحیه مردمی، دینداری، احساس مسوولیت در قبال وطن، دین، ناموس، تمامیت ارضی و رهبری مقتدرانه امام خمینی با تمام قدرت در مقابل دشمن ایستادند و خرمشهر در سوم خرداد آزاد شد.
سردار عراقی ادامه داد: ما در سه مرحله جنگ را طراحی کردیم ابتدا با عملیات چریکی یعنی تا زمانی که قدرت و توان برابری با دشمن ندارید شما باید چریکی عملیات انجام دهید؛ ما با عملیات چریکی سرعت دشمن را در پیشروی تعدیل و کم کردیم؛ گام اول کم کردن سرعت و تاخیر انداختن حرکت دشمن و گام دوم تثبیت و متوقف کردن دشمن بود.
سردار عراقی تبیین کرد: در اوایل جنگ انسجام لازم بین ارتش و سپاه نبود؛ با رفتن بنی صدر عملیاتها آغاز شد؛ آزادسازی ما با طریق القدس شروع و سپس بستان و هویزه را آزاد و شکافی در بین دشمن ایجاد کردیم؛ دشمن تا ۷ کیلومتری اهواز آمده بود در اصل عملیات که سرلشکر رشید فرماندهی آن را به عنوان قرارگاه فتح بر عهده داشتند ما از رودخانه کارون یعنی شرق به غرب حرکت کردیم و روی رودخانه کارون پل شناور زده شد؛ وقتی از روی رودخانه کارون حرکت کردیم ۲۰ الی ۲۱ کیلومتر پیادهروی کردیم تا از شرق به غرب به جاده اهواز خرمشهر برسیم.
وی تصریح کرد: دشمن گمان نمیکرد ما از این منطقه عبور کنیم و این ریسکپذیری در جنگ است و جنگ اصلی ما در جاده اهواز،خرمشهر بود؛ در عملیات بیت المقدس ۸ هزار شهید را تقدیم نظام و انقلاب کردیم؛ این عملیات از دهم اردیبهشت ماه شروع شد و سوم خرداد ماه تقریبا ۲۴ روز بعد به پیروزی رسید ما در خرمشهر با مقاومت عراقیها روبرو شدیم منطقه عملیاتی بیت المقدس مانند جزیرهای بود که از جنوب اروندرود، از شرق رودخانه کارون و در چهار طرف ما آب قرار داشت؛ ما خود را به رودخانه اروندرود رساندیم.
فرمانده دفاع مقدس تشریح کرد: در عملیات بیت المقدس دشمن با تمام توان وارد میدان شده بود و ۵ هزار و ۴۰۰ کیلومتر مربع خاک ما توسط دشمن اشغال شده بود، فرزندان این آب و خاک با فداکاری، ایثار و ایمان خود با سربلندی توانستند این منطقه را آزاد کنند و عراقیها در این عملیات ۱۹ هزار اسیر دادند.
رئیس پژوهشکده دفاع مقدس گفت: آیندگان با انصاف به فداکاری ها، جانبازیها، شهدا و نسلی که منسجم شدند و توانستند خرمشهر را از لوث وجود بعثیها آزاد کنند، افتخار خواهند کرد.
وی در پایان ابراز کرد: اولین وظیفه ذاتی هر حکومت حفظ تمامیت ارضی، منافع و امنیت ملی است که همه باید احساس امنیت داشته باشند و دیگری بحث رفاه و معیشت مردم است که همه ما در این وظیفه نقش و مسوولیت داریم.
انتهای پیام/۱۰۰۴