به گزارش خبری بسیج جامعه زنان کشور حجت عبدالملکی استاد دانشگاه و کارشناس اقتصادی در نشست خبری با موضوع چگونگی مشارکت سرمایه گذاری با مشارکت بانوان که در بسیج بانوان برگزار شد با اشاره به تئوری تقسیم کار جهانی و نظریه توسعه وابسته، این دو را به عنوان موانعی جدی در مسیر پیشرفت اقتصادی ایران معرفی کرد.وی با بیان اینکه تئوری تقسیم کار جهانی کشورها را به خامفروش و تولیدکننده تقسیم میکند، گفت: بر اساس این نظریه، کشورهایی مانند ایران که دارای منابع غنی هستند، باید به خامفروشی روی آورند و نیازهای خود را از طریق واردات تامین کنند. این در حالی است که کشورهای فاقد منابع، با تکیه بر فناوری، مواد خام را به کالاهای ساخته شده تبدیل کرده و به سایر کشورها صادر میکنند.وی متاسفانه با انتقاد از اینکه این نظریه در دورههای مختلف مورد توجه اقتصاددانان ایرانی قرار گرفته، افزود: متاسفانه پس از دورهای، مجدداً به سمت این نظریه بازگشتهایم. این نظریه، که بر خامفروشی استوار است، آینده کشور را به خطر میاندازد، زیرا منابع تجدیدناپذیر روزی به پایان خواهند رسید.این کارشناس در ادامه با اشاره به نظریه توسعه وابسته، ادامه داد: بر اساس این نظریه، کشورهای دنیا به دو دسته لوکوموتیو (توسعهیافته) و واگن (وابسته) تقسیم میشوند. کشورهای دسته دوم برای پیشرفت، نیازمند اتصال به کشورهای توسعهیافته هستند.وی تاکید کرد: نظریه توسعه وابسته دقیقا در نقطه مقابل اقتصاد مقاومتی قرار دارد و ما را از رسیدن به خودکفایی و استقلال اقتصادی باز میدارد.
این استاد دانشگاه با برشمردن پنج عامل اصلی تولید (منابع طبیعی، سرمایه انسانی، فناوری، سرمایه و مدیریت)، افزود: خوشبختانه ایران در هر پنج مورد از وضعیت خوبی برخوردار است و حتی در برخی موارد جزو کشورهای برتر جهان محسوب میشود.این کارشناس با اشاره به موقعیت ژئوپلیتیک ایران، آن را ممتازترین موقعیت در کل دنیا توصیف کرد و افزود: ایران بر روی نوار ۳۰ درجه شغلی کره زمین قرار دارد که بهترین شرایط کشاورزی را داراست. همچنین، از نظر منابع نفت و گاز، یکی از غنیترین کشورهای جهان به شمار میرود.وی در ادامه با تاکید بر اهمیت سرمایه انسانی، گفت: ایران دارای ۴۰ میلیون نفر نیروی کار است که ۳۳ میلیون نفر آنها جوان هستند. همچنین، ۱۵ میلیون نفر از این جمعیت تحصیلات دانشگاهی دارند که نشاندهنده ظرفیت بالای کشور در این زمینه است.عبدالملکی با اشاره به پیشرفتهای فناوری در طول ۲۰ سال گذشته، اظهار داشت: در حال حاضر بیش از ده هزار شرکت دانشبنیان در کشور فعالیت میکنند که قادر به تولید هر محصولی هستند. تنها چیزی که نیاز دارند، زمان و حمایت است.
وی به اشاره به نقش زنان در مشارکت سرمایه گذاری عنوان کرد: اخیراً در محافل اقتصادی بر نقش کلیدی زنان در توسعه اقتصادی و سرمایهگذاری کشور تاکید شده است. زنان نه تنها نیمی از جمعیت را تشکیل میدهند، بلکه با تاثیرگذاری عمیق بر خانواده و جامعه، نقشی فراتر از یک جمعیت ۵۰ درصدی ایفا می کند زنان با نقش مادری و همسری، جهتدهی قابل توجهی بر نگرشها و رفتارهای اعضای خانواده دارند.عبدالملکی با بیان اینکه زنان میتوانند با تشویق و حمایت از جوانان، آنها را به ورود به بازار کار ترغیب کنند ادمه داد: ایجاد آرامش در خانه و توجه به تغذیه مناسب، میتواند بهرهوری نیروی کار را در خانوادهها افزایش دهد. وی با اشاره به سبک زندگی گفت: زنان با تاثیر بر سبک زندگی خانواده، میتوانند الگوهای مصرفی را به سمت حمایت از تولید ملی سوق دهند. عبدالملکی با اشاره به سبک زندگی ادامه داد: زنان باید داراییهای شخصی خود را در راستای منافع ملی و سرمایهگذاریهای مولد به کار گیرند.زنان با مدیریت هوشمندانه هزینهها، میتوانند در ایجاد پسانداز و انباشت سرمایه در خانواده نقش بسزایی داشته باشند.وی بیان کرد: هدایت پساندازهای خانوادگی به سمت سرمایهگذاریهای سودآور و مطمئن، از دیگر نقشهای مهم زنان در این حوزه است.شبکههای ارتباطی گسترده زنان، فرصتی برای ترویج فرهنگ سرمایهگذاری و جذب سرمایه به بخشهای مختلف اقتصادی فراهم میکند.بنابراین، توانمندسازی زنان و فراهم کردن زمینه برای مشارکت فعال آنها در اقتصاد، میتواند به رشد و شکوفایی کشور کمک شایانی نماید.