۲۴ / شهريور / ۱۴۰۵ - 15 September 2026
۱۸:۴۴
کد خبر : 9781570
۱۳:۱۳

۱۴۰۵/۰۶/۱۷

سرخس تا گوانجو؛ گامی بلند در مسیر تبدیل ایران به هاب ترانزیت منطقه

مدیرعامل منطقه آزاد سرخس گفت: سرخس تنها یک منطقه آزاد ساده نیست، بلکه حلقه طلایی اتصال قدرت اقتصادی چین به بازارهای پرمصرف آسیای مرکزی، روسیه و کریدورهای ترانزیتی اروپا و خلیج فارس است

سرخس تا گوانجو؛ گامی بلند در مسیر تبدیل ایران به هاب ترانزیت منطقهبه گزارش خبرگزاری بسیج استان خراسان رضوی از سرخس، رسول رئیس‌جعفری در نشست تخصصی معرفی ظرفیت‌های منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی سرخس که با حضور سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در گوانجو و جمعی از بازرگانان و سرمایه‌گذاران ایرانی مقیم چین برگزار شد، اظهار کرد: هدف از برگزاری این نشست، ایجاد ارتباط میان ظرفیت‌های فناوری و سرمایه‌گذاری چین با موقعیت ژئوپلیتیک منطقه آزاد سرخس در شمال شرقی ایران است.

وی افزود: سرخس تنها یک منطقه آزاد نیست، بلکه می‌تواند به عنوان حلقه اتصال اقتصاد چین با بازارهای پرمصرف آسیای مرکزی، روسیه و مسیرهای ترانزیتی اروپا و خلیج فارس ایفای نقش کند.

مدیرعامل منطقه آزاد سرخس با اشاره به اقدامات انجام‌شده برای تقویت زیرساخت‌های این منطقه بیان کرد: در سرخس تلاش شده است پیچیدگی‌های لجستیکی به یک مزیت رقابتی برای سرمایه‌گذاران تبدیل شود و زمینه برای توسعه فعالیت‌های صنعتی، تجاری و ترانزیتی فراهم شود.

رئیس‌جعفری ادامه داد: تسهیلات ویژه، معافیت‌های مالیاتی و گمرکی و پنجره واحد خدمات برای حضور شرکت‌های بین‌المللی در منطقه آزاد سرخس پیش‌بینی شده و هدف این است که سرخس به هاب لجستیکی و صنعتی شرق ایران تبدیل شود.

وی با اشاره به پیشنهاد ایجاد دفاتر مشترک سرمایه‌گذاری ایران و چین در گوانجو و سرخس، خاطرنشان کرد: موقعیت ممتاز سرخس، مسیر ریلی کوتاه و به‌صرفه و همچنین ظرفیت پارک لجستیک بین‌الملل که حاصل سرمایه‌گذاری مشترک شرکای چینی و آستان قدس رضوی است، می‌تواند زمینه‌ساز توسعه تجارت و ترانزیت در این مرز بین‌المللی باشد.

مدیرعامل منطقه آزاد سرخس گفت: بستر لازم برای حضور سرمایه‌گذاران خارجی، به‌ویژه شرکای چینی و ایرانیان فعال اقتصادی مقیم گوانجو، فراهم شده است و می‌توان از این ظرفیت برای شکل‌گیری همکاری‌های مشترک و ورود سرمایه و فناوری به منطقه بهره گرفت.

سرکنسول ایران در گوانجو نیز با اشاره به ظرفیت جامعه تجاری ایرانیان در چین اظهار کرد: حضور بازرگانان ایرانی در شهرهای صنعتی و اقتصادی مانند گوانجو، ظرفیت قابل توجهی برای تعریف و اجرای پروژه‌های مشترک میان ایران و چین ایجاد کرده است.

سعید حریری افزود: منطقه آزاد سرخس به دلیل نزدیکی به بازارهای نوظهور آسیای مرکزی، ظرفیت تبدیل شدن به منطقه پردازش صادرات برای کالاهای چینی و بستری برای دسترسی به بازارهای فراتر از ایران را دارد.

وی این نشست را گامی در مسیر دیپلماسی اقتصادی کشور دانست و تصریح کرد: بازرگانان ایرانی فعال در اکوسیستم اقتصادی چین می‌توانند با نگاه به ظرفیت‌های سرخس، علاوه بر بازار ایران، بازارهای منطقه را نیز هدف‌گذاری کنند.

سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در گوانجو خاطرنشان کرد: کنسولگری ایران در گوانجو برای تسهیل ارتباط میان فعالان اقتصادی و فراهم کردن زمینه همکاری‌های دوجانبه از ظرفیت‌های موجود استفاده خواهد کرد.

در ادامه این نشست، محسن پوراحمدی، معاون توسعه اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد سرخس، جزئیات فنی، ظرفیت‌های زیرساختی و مشوق‌های قانونی این منطقه برای سرمایه‌گذاران را تشریح کرد.

در پایان نیز بازرگانان و سرمایه‌گذاران حاضر با استقبال از ظرفیت‌های معرفی‌شده، آمادگی خود را برای اعزام هیئت‌های تجاری به سرخس و بازدید از زیرساخت‌های این منطقه اعلام کردند.


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
captcha
x

عضو کانال روبیکا ما شوید