حسین مهاجران افزود: با در نظر گرفتن ارزش افزوده 25 تا 30 درصدی، مغازه داران می توانند این محصول را تا 11 هزار تومان نیز در خرده فروشیها به فروش برسانند.
وی با بیان اینکه پرتقال کوهستان به دلیل اینکه دیرتر برداشت میشود برای عرضه درایام پایانی سال کیفیت و طعم بهتری و مشتری بیشتری دارد، خاطر نشان کرد : چند سال بود که پرتقال به قیمت ناچیزی به فروش میرسید و سودی نصیب تولید کننده و فروشنده نمیشد اما نرخ آن در سال جاری قیمت سالهای قبل را جبران کرد.
رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و تره بار ادامه داد: هفت سال بود که پرتقال مورد نیاز شب عید ذخیره و توسط میادین میوه و اصناف به فروش می رسید اما امسال برای اولین بار بود که قیمت میوههای پر مصرف به صورت رقابتی در خرده فروشیها عرضه شد و سهمیه ای از میوههای طرح تنظیم بازار به آنها اختصاص نیافت.
وی تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی نیز در سال جاری عملا به نفع سلف خران وارد عمل شد و با خرید پرتقالهای ریز و درشت در فصل برداشت به قیمت پایین، پرتقالهای مجلسی را در اختیار سودجویان قرار داد تا با ذخیره سازی به قیمت بالایی در شب عید به فروش برسانند.
مهاجران تاکید کرد: به دلیل بارندگی روز جمعه، در سال جاری میزان خرید و فروش میوه شب عید کمتر از سال های گذشته بود اما این خرید و فروش تا امروز و چند روز بعد از تحویل سال ادامه دارد.
وی یاد آورشد: به دلیل کاهش تولید پرتقال و قیمت بالای این محصول در سال جاری ضایعات این محصول کم بود به طوری که پرتقال والنسیا (جنوب) بدون ضایعات و پرتقال های رسمی شمال نیز در شب عید به فروش رفت.
گفتنی است که در سال جاری با تاکید محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی برای تامین بازار شب عید، ترمز واردات پرتقال کشیده شد اما نارنگی پاکستانی در کنار محصولات داخلی و میادین مرکزی میوه و تره بار خود نمایی کرد.
پرتقال از میوه های است که به دلیل قیمت مناسب و تولید بالا چند سال بود که به عنوان میوه پر مصرف در سبد شب عید خانوار جا باز کرده بود اما امسال به دلیل قیمت بالا در خرده فروشیها یا کیفیت پایین میوههای عرضه شده درطرح تنظیم بازار از سبد میوه شب عید برخی حذف و تبدیل به میوه لوکس شد.