مستندسازی از اولویت های برگزاری اجلاسیه شهدای شاهرود است
رئیس حوزه هنری شاهرود با اشاره به اهمیت مستندسازی روند اجلاسیه شهدا اظهار کرد: ماندگاری تمامی اتفاقات و حوادث بزرگ منوط به ثبت و مستندنگاری است، این ثبت می تواند به صورت نوشتاری یا با استفاده از امکانات جدید هنری باشد.
وی تصریح کرد: با توجه به گستردگی فعالیتی که در شهرستان شاهرود در این خصوص انجام می پذیرد لزوم ثبت ضبط و نگهداری آن برای آیندگان امری بدیهی می نماید. این آثار مستند می تواند به عنوان آرشیوی با قابلیت بهره برداری مناسب برای آیین های گرامیداشت آتی باشد و همچنین درکی مناسب را به نسلهای آینده از گستره ی کار ارائه دهد.
طبسی بیان کرد: از جهتی می تواند به عنوان متریالی خام و آرشیوی مناسب جهت ساخت فیلمهای مستند گزارشی و داستانی نیز در آینده مورد توجه قرار گیرد و سندی باشد برای ارجاع به نهادهای مرتبط و مستندسازی می تواند ثبت برایند تلاش تک تک کمیته هایی باشد که تا کنون در این امر گامهایی پرثمر برداشته اند و ثبت تصویری این کوشش ها باشد.
وی تاکید کرد: به نظر می رسد تا پایان اجلاسیه میزان ۱۰۰ گیگابایت اطلاعات از روند برنامه های پیش بینی شده ثبت و ذخیره سازی شود.
رئیس حوزه هنری شاهرود با اشاره به همایش دوربین خاکی اظهار کرد: این برنامه در بزرگداشت روز هنر انقلاب اسلامی با همکاری توأمان حوزه هنری شهرستان شاهرود و جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی برگزار خواهد شد.
وی افزود: ويژگی خاص اجرای این برنامه بهرمندی آن از فضای قدسی گلزار شهدای شاهرود می باشد که دبیرخانه اجلاسیه نیز در این محل گرامی استقرار دارد.
طبسی عنوان کرد: این نهاد اولین همایش مرتبط با اجلاسیه را با عنوان هنر خاکی با حضور یار و همراه دیرین شهید آوینی دکتر رضا برجی برگزار خواهد کرد.
وی تأکید کرد: از آنجا که هنر قویترین مستندنگار جریانات انقلاب و پایداری در جبهه های نبرد بوده و حوزه هنری نیز در تولیدات خود عنایتی ویژه به این مسئله دارد، برگزاری این برنامه در سالروز شهادت شهید آوینی می تواند فتح بابی مناسب برای آغاز همایشهای پیشرو تا زمان اجلاسیه شهدای گرانقدر شاهرود باشد.